Hronika

Bulatović: Predsjedništvo DF-a nije kontaktiralo Skota

Svjedočenjem funkcionera Demokratskog fronta Predraga Bulatovića nastavljeno je suđenje za pokušaj terorizma na dan izbora 2016. godine.

Bulatović će danas odgovarati na pitanja tužilaštva i advokata.

Suđenje pratite uživo na CdM-u:

12.18

Svjedok je rekao da njegova partija (DNP) nije povezana sa nekim četničkim pokretom, te dodao da ranije nije poznavao Branku Milić.

11.52

Bulatović je istakao da ne poznaje Brajana Skota.

“Niko iz predsjedništva DF nije komunicirao sa Skotom, niti je nama potrebna ta vrsta djelatnosti. Pitanjima bezbjednosti smo se bavili koliko je potrebno, a njega nismo kontaktirali”, kazao je Bulatović, odgovarajući na pitanja advokata Dušana Radosavljevića.

11.05

Advokati postavljaju pitanja Bulatoviću. On je istakao da nikad nijesu čekali rezultate izbora u prostorijama Skupštine.

10.46

Bulatović je istakao da su imali informacije da se sprema nešto za vrijeme izbora, pa su, kako je kazao, upozorili narod da ne izlazi na ulice.

“Nebojša Medojević ima najviše informacija, on je najviše od tome znao. Ja njemu vjerujem, zahvljujući Medojeviću mnogo ministara je smijenjeno”, naglasio je on.

Bulatović je kazao su saznali da DPS i Milo Đukanović za vrijeme izbora sprema neki incident, a najdetaljnije o tome je govorio Medojević.

“On je preduzeo odgovornost da u ime svih nas nadležnima preda tu informaciju”, kazao je svjedok.

10.31

Bulatović je ispričao da u oktobru 2016. nije poznavao, niti znao kako izgleda Džozef Asad.

10.18

“Šaviv ima tim, riječ je o agenciji. Da je radio sam, ne bismo ga angažovali. Dolazili su ljudi koji su radili sa našim aktivistima. Sreo sam neke ljude koji su se bavili nekom vrstom terenskog rada. Bila je ekipa koja je radila spotove sa jednim rediteljem”, kazao je on.

Bulatović ne zna da li se Šaviv i Nikić poznaju.

10.07

Bulatović je ispričao da je Arona Šaviva angažovalo predsjedništvo DF-a.

“Sa Šavivom smo obavili preliminarnu komunikaciju, komunicirali smo sa njim i na engleskom i ruskom. Milan Knežević poznaje oba jezika, ja sam učestvovao na srpskom”, obrazložio je Bulatović.

10.03

Bulatović je rekao da mu nije poznato na koji način je plaćeno njihovo putovanje u Rusiju, i dodao da je DNP platila.

9.56

Bulatoviću nije poznato da je DNP učestvovala u plaćanju Ananija Nikića. Istakao je da je, ako je njegova partija plaćala, to urađeno po zakonu.

On ne zna ko je iz njegove partije odlučio da angažuje Nikića za prevodioca.

“To su tehničke odluke, unutar partije. Ne sastajemo se oko toga”, tvrdi on.

Istakao je da se o svakom putovanju obavještava Predsjedništvo, a predsjednik DNP-a može da odluči koga da pošalje na put.

“Budžetom se finansira DNP. Podnosi se svake godine izvještaj DRI”, pojasnio je Bulatović.

9.52

Bulatović je rekao da poznaje Ananija Nikića, koji je, kako je dodao, radio kao prevodilac za njegovu, ali i druge partije.

9.28

Data je pauza od 10 minuta, jer se branioci smiju. Opomenut je advokat Jugoslav Krpović zbog korišćenja telefona.

9.26

“Na sjednicama predsjedništva DNP-a i DF, posle tako važnih akcija kakve su posjete i aktivnosti toga tipa, razgovaramo i analiziramo ih”, naveo je Bulatović.

9.15

Bulatović je objasnio da je u Rusiji bio kao poslanik i član političke partije, te da tu posjetu nije organizovala crnogorska Skupština.

“Unutar DF imamo službe koje se bave međunarodnim poslovima koji se bave time i ugovaranjem posjeta”, rekao je svjedok.

9.11

Katnića je interesovalo kada je Bulatović otišao prvi put u Rusiju i sa kim je tamo bio.

“Prvi put sam otišao u Rusiju u februaru 2016. godine. Naknadno sam se na tom putu priključio Milanu Kneževiću, a zajedno smo se vratili. Imali smo sastanak u ruskom ministarstvu inostranih poslova. Nisam bio kod predsjednika ruske Dume, jer sam došao naknadno”, kazao je Bulatović.

9.05

Predrag Bulatović odgovara na pitanja specijalnog državnog tužioca Milivoja Katnića. Tužilac je pitao Bulatovića kojim partijama je pripadao.

“Bio sam predsjednik SNP-a, sada sam član Demokratskog fronta, odnosno Demokratske narodne partije. Nisam član ni jedne druge partije u zemlji i inostranstvu. Bio sam član partija koje su se bavile vladavinom prava i borbom protiv organizovanog kriminala”, obrazložio je Bulatović.

Tokom jučerašnjeg suđenja, on je kazao da je državni udar politička igra Demokratske partije socijalista i Tužilaštva, te dodao da je za taj slučaj saznao iz medija.

Juče je svjedočio i počasni konzul Malte u Crnoh Gori Tiziano Masu, koji je naveo da je bivšem operativcu CIA-e Brajanu Skotu preporučio da ne sarađuje sa DF-om. O toj mogućoj saradnji on je, kako je dalje naveo, obavijestio i tadašnjeg ministra zdravlja Budimira Šegrta. Istakao je da je nema prijatelje u crnogorskoj Vladi  i dodao da je Šegrta obavijestio jer je sa njim u to vrijeme bio u kontaktu.

Podsjetimo, optužnicom Specijalnog tužilaštva obuhvaćeni su dvojica ruskih državljana Eduard Šišmakov i Vladimir Popov, srpski državljani Miloš Jovanović, Nemanja Ristić, Predrag Bogićević, Bratislav Dikić, Kristina Hristić, Branka Milić, Milan Dušić, Dragan Maksić i Srboljub Đorđević.

Optužnicom su obuhvaćena i tri crnogorska državljanina – lideri Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić i Milan Knežević, kao i Mihailo Čađenović, službeni vozač DF-a, dok se postupak protiv prevodioca DF-a Ananija Nikića vodi posebno.

A.G.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Biohazard
Gost
Biohazard

E na sta je spao Pedjica , da je u partiju koja ne bi cenzus sama presla ….

Ljuta
Gost
Ljuta

crna gora treba ds zahvali Bulatovicu sto postoji..posle nekoliko izbora a pogotovo posle ukradenog referenduma 2006g da je samo rekao da ne priznaje referendum cg ne bi postojala a desetinje hiljada bi bilo pobijeno…ekstremni srbi iz bosne i srbije su samo cekali da dodju u cg koja bi platila za sve do tada izgubljeno……ne zelim ni da pomoslim na tu… Više »

Biohazard
Gost
Biohazard

Eee slomili bi zube svi zajedno na malu CG , a Pedjici se nema sta ko zahvaljivat , posto on sam zna , kao i tada sto je , da bi takva ‘ borba ‘ unaprijed bila izgubljena ! I je li ti stvarno mislis da bi neko krenuo na poziv u rat na svojoj teritoriji ?

Velimir
Gost
Velimir

NE BRUKAJ VISE FAMILIJU JADOVE JADNI,DOSTA SI IM CRVENILA NA LICE STAVIO!

lazar
Gost
lazar

Pedja Bulatovic vjeciti gubitnik

Globetrotter
Gost
Globetrotter

Skot je skot..hahahahaha

Piksi
Gost
Piksi

A ti neznas ko ti glavu nosi a ne ko je skim pricao!!!

Realan
Gost
Realan

Auuu,sto mulja ovaj Pedja.

Send this to a friend