Hronika

Neprihvatljivi zahtjevi Kneževićeve odbrane

Duško Knežević (Foto: Screenshot TV Aldžazira)

Advokatski tim predsjednika Atlas grupe Duška Kneževića predao je Specijalnom državnom tužilaštvu prijedlog da njihov klijent bude saslušan video-linkom ili zamolnim putem preko nadležnih državnih organa Velike Britanije, no, Pobjedini sagovornici objasnili su da, s obzirom na to da Knežević ima status okrivljenog, a da je u Britaniji slobodan građanin, taj zahtjev nije prihvatljiv.

Iz Specijalnog tužilaštva Pobjedi je nezvanično saopšteno da u svim predmetima postupaju u skladu sa zakonom i podsjećaju da je za Kneževićem raspisana potjernica i da mu je određen pritvor.

Taj list kontaktirao je pravnike, kako bi im pojasnili kakva je procedura u ovim slučajevima i da li Zakon o krivičnom postupku to dozvoljava. Oni su kazali da, s obzirom na to da Knežević ima status okrivljenog, nemoguće je njegovo saslušanje video-linkom. To je, kako je objašnjeno, pravno nemoguće.

Prema njihovim riječima, video-linkom mogu biti saslušani svjedoci, vještaci i zaštićeni svjedoci, ali ne i osoba koja je pod istragom Specijalnog tužilaštva zbog sumnje da je počinila krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije, pranje novca i utaja poreza i doprinosa.

Sagovornici Pobjede objašnjavaju i da je drugi prijedlog odbrane o saslušanju zamolnim putem preko nadležnih državnih organa Velike Britanije neprihvatljiv, s obzirom na to da je Knežević u toj državi slobodan građanin, a u Crnoj Gori ima status okrivljenog i za njim je raspisana potjernica. Kako su istakli, tužilac nema zakonsku obavezu da na taj način saslušava Kneževića, dodajući da bi, u suprotnom, svi koji su nedostupni organima gonjenja mogli da traže saslušanje video-linkom ili zamolnim putem, što je neprihvatljivo.

Taj zahtjev odbrane bio bi prihvatljiv jedino u slučaju da je Knežević uhapšen ili da mu je određen pritvor u Velikoj Britaniji. To bi značilo da je postupljeno po zahtjevu crnogorskih vlasti. Tada bi, kako su kazali, tužilac i odbrana mogli da pođu i saslušaju ga – imali bi mogućnost da postavljaju pitanja, a okrivljeni bi mogao da se upozna sa navodima iz optužnog akta ili iz naredbe za sprovođenje istrage.

Specijalno državno tužilaštvo pokrenulo je četiri istrage protiv Kneževića zbog više krivičnih djela i to stvaranje kriminalne organizacije, utaja poreza i pranje novca.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Banja CT
Gost
Banja CT

Niko od ovih iz budvanskog dps i cg dps ne pominje Sveta i Milosa,ali pljuju DI Keja

DOKAZI
Gost
DOKAZI

NE PRICAJ NISTA BEZ DOKAZA

Tehno
Gost
Tehno

On moze komotno da utekne nedje odakle ga ne mogu izruciti i to je to. Sigurno se namirio da moze prozivjet tamo lagano. To sto hoce putem video linka da bude saslusan, znaci da ne vjeruje da ce biti sve po propisu u CG. Ako stvarno moze da da dokaze protiv drzavnog vrha, a sebe eventualno odbrani, jasno je da… Više »

VITAMIN C
Gost
VITAMIN C

TV DUEL.ON I MILO PA KOM OPANCI
KOM OBOJCI!!!

Prvarunda
Gost
Prvarunda

A sto tv, sto se ne pobiju ka ljudi ?

Stara varoš
Gost
Stara varoš

Možda se naši tužioci plaše da bi ih DK u Londonu snimao prilikom saslušanja?

Mango
Gost
Mango

Da imas bilo kakve dokaze odavno bi ti dosao u Crnu Goru nego samo privlacis paznju javnosti pokusavas od sebe da napravis zrtveno jagnje.

dzonatan
Gost
dzonatan

Nema jer bi mogo da kaze sve sto zna i da to i Briranci cuju. Pukli ste loMi.

Goran
Gost
Goran

Izrucice njega Britanija pa nece znat sto ga je snaslo……..

Peso
Gost
Peso

U Srbiju se vodis kao sef stecajne mafije odje se vodis kao bjegunac i trazis da te saslusaju preko video linka hhahhahhaha

Siki
Gost
Siki

Knezevicu hoces li preko linka i plate da das zaposlenima?

Likal
Gost
Likal

Kako pokusava da se izvuce da bi stekao status LAZNOG svjedoka a ustavri je sef oragnizovane kriminalne grupe

Komita
Gost
Komita

Iste sile koje su 1918 napadale Kralja Nikolu za izdaju, pljackanje naroda i diktatorski rezim, ponovo se danas okomljuju i na modernog tvorca crnogorske drzave – Mila Djukanovica. Nevjerovatno je da se ni posle 100 godina glavne “optuzbe” nisu promijenile. Sve je isto, samo su tehnologije nove – tu su portali, TV, Instagram, Photoshop, video montaze itd. I sada kao… Više »

Dragutin
Gost
Dragutin

Druže moj, kako tebi nije dobro.
Ne bio ja u tvojoj koži kad ti Milo padne.
Nekad mora. Svjestan si toga? Šta ćes tad? A, da, klasični trokapić. Okrenućeš kapu i “zavoljet” nekog novog “Mila”.
Kako god, odavno bolesnijeg komentara nijesam pročitao.

Nigrutin
Gost
Nigrutin

… procita Dragutin prva 3 reda svog komentara i zakljuci… Zna i on da je bolesno mrziti svoju zemlju i raditi za one koji je potkopavaju, pa koliko god mu para dali…

Moderna
Gost
Moderna

Ispravka, ne kaze se modernog tvorca drzave, nego tvorca moderne drzave ! Tako bi bar trebalo, nama treba moderna drzava a tvorac kako god…….

JaviSe
Gost
JaviSe

U pravu je. Modernu drzavu nemamo al modernog tvorca imamo.

SuljaR
Gost
SuljaR

Kralj nidzo je volio sam da posoli kastradinu ! To se zna, nije izmisljeno !

JaviSe
Gost
JaviSe

Ajmo ponovo. I sa ovom pamecu od poslije 100 godina odbacio bih Kralja Nikolu. Jer je bio autokrata i tiranin. Tvorci Drzave Republike Crne Gore bili su CG kao i ostalih Republika deputati AVNOJ-a. Super moderne i napredne drzave. Pobjednici u ratu protiv bezumlja bili su pobjednici u miru protiv siromastva.super uspjesni. Sada se rusi socijalna drzava, unistavaju se napredna… Više »

Bnjjj
Gost
Bnjjj

Neprihvatljivo je da Britanci ucestvuju u procesu jer onda teze moze da se skriva

Ilija
Gost
Ilija

Naravno da su neprihvatljivi, on je taj koji treba da dodje da odgovara za ucinjeno a ne da on i njegov tim advokata odredjuje uslove pod kojima ce se on ispitivati!

JaviSe
Gost
JaviSe

Tamo da drste, djavo

Kostantin
Gost
Kostantin

E ja mislim da ovih zahtjeva nema na svijetu sto se kaze, on je svjestan sta je uradio i koliko je ostetio i gradjane i CG, i sad trazi da ga neko saslusa po nekim povoljnim okolnostima?? Ima li obraza on sta trazi, ovo je dokaz njegovog bezobrazluka!

JaviSe
Gost
JaviSe

A mozda i ujeda.

Send this to a friend