Hronika

Nikšićanin drogu naručio preko Fejsbuka

Ilustracija, foto: Pixabay

Apelacioni sud potvrdio je presudu kojom je Nikšićanin Stefan Mitrović (23) osuđen na sedmomjesečnu kaznu zatvora zbog šverca 51 grama marihuane, piše Pobjeda.

Prvostepenu presudu donio je sudija Višeg suda u Podgorici Predrag Tabaš.

Prema navodima presude, tokom postupka dokazano je da je Mitrović 12. decembra 2017. godine u svom stanu držao marihuanu koju je namjeravao prodati.

Prilikom pretresa stana koji koristi Mitrović, policija je u njegovoj spavaćoj sobi pronašla ispod jastuka veću količinu droge, dok je ostatak čuvao u staklenoj tegli na natkasni pored kreveta.

Kada je ovaj slučaj u pitanju, interesantno je da je Mitrović drogu nabavio preko društvene mreže Fejsbuk.

On je prilikom davanja odbrane pred sudom kazao da je marihuanu kupio preko Fejsbuk stranice NK kvart sedam dana prije nego je policija pronašla kupljenu drogu u njegovoj kući.

Mitrović je naveo da se sastao sa osobom koja stoji iza ove Fejsbuk stranice kod muzičke škole i tom prilikom trgovao paketić marihuane za pet eura.

Nakon četiri dana, pošto je pomažući ocu u izgradnji grobnica zaradio 75 eura, Mitrović je ponovo kontaktirao preko Fejsbuka dobavljača i ovaj put kupio dvadeset paketića marihuane za 55 eura.

On je pred sudom pojasnio da je veću količinu marihuane kupio kako bi se obezbijedio za sljedećih petnaest dana boravka u Šavniku, gdje je ocu trebao da pomaže na izgradnji dvije grobnice.

Optuženi je u istrazi tvrdio da je drogu kupio za ličnu upotrebu, kao i da pije terapiju zbog psihičkih problema. Tokom sudskog postupka, ove Mitrovićeve tvrdnje koje je dao u istrazi pokazale su se kao neistinite.

Naime, izvještaj Doma zdravja u Nikšiću pokazao je da se Mitrović nikada ovoj ustanovi nije javljao zbog psihijatrijskih zdravstvenih tegoba. Osim toga u krvi Mitrovića nije utvrđeno prisustvo marihuane i drugih droga.

Upitan da pojasni razlike u iskazima pred tužiocem i pred sudom Mitrović je naveo da se zbunio kadaje govorio u istrazi jer se prvi put našao pred tužiocem. Razlog zbog kojeg je naveo da ima psihičke probleme bio je, kako kaže, da bi izbjegao zatvor. Njegov branilac je u završnim riječima istakao da nije dokazano da je optuženi držao drogu radi prodaje jer u kući nije nađena vaga za mjerenje neophodna u preprodaji narkotika.

Ipak, za vijeće sudije Tabaša nije logično da optuženi za boravak od petnaest dana za ličnu upotrebu obezbijedi 20 paketića marihuane.

“Imajući u vidu kontradiktorne, neuvjerljive, nelogične, pa samim tim i neosnovane navode u odbrani optuženog sud zaključuje da je optuženi drogu držao radi prodaje”, navodi se u presudi.

Prilikom odmjeravanja visine kazne sud je kao olakšavajuću okolnost cijenio mladost optuženog Mitrovića kao i da je u vrijeme izvršenja krivičnog djela imao navršenih 20 godina.

“Sud je u odsustvu otežavajućih okolnosti i cijeneći olakšavajuće okolnosti, optuženom ublažio kaznu ispod zakonom propisanog minimuma i osudio ga na sedam mjeseci zatvora”, navodi se na kraju obrazloženja presude.

12

avatar
1000
7
5
0
 
11
PeđaGoranKalmojsilovićawetinja
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Peđa
Gost
Peđa

Sramota je mlada momka ovoliko zatvoriti zbog nekoliko grama. Ima slučaj gdje je čoveku nađeno u auto na graničnom prelazu šcepan polje preko dvadeset kg. Osuđen malo više nego ovaj smrtni. Plus je ovaj višestruki povratnik kakva je to pravda.

Kal
Gost
Kal

A moze ispušit 5 grama svaki dan, ne puši valjda sam… Smotaj sad jedan, posle ručka jedan, uz kafu još jedan, liga šampiona pivo i još jedan, a dje stari, zvaće on preksjutra još da uzme.

Goran
Gost
Goran

Šta zna sud šta je 5 grama

awetinja
Gost
awetinja

Znaju li sudije koliko se moze izdimiti za jedan dan.
Cus nije im logicno 20g za 15 dana😂

mojsilović
Gost
mojsilović

Čegovići su ovi Tabaši. Ko našoj omladini sudi i gura ih na robiju?

Nikola
Gost
Nikola

jel ovo realno? 7 mijeseci , kakav izobliceni pravni sistem.Onome sto je tone svercovao , drzava jos odstetu platila, ovi ledo 7 mijeseci za 60 eura.Fuj sistem!!!!

Cg kontras
Gost
Cg kontras

Brate mili, 7 mjeseci zatvora radi 60e droge. Ja ne znam kako im se ovo moze isplatiti. Kakvih penala zivi odje ovo je prizor. A sjedi doma budaletino jedna

Branko
Gost
Branko

A provjeri li policija tu FB stranicu?Cisto sumnjam!

STEVEN VAN MOL
Gost
STEVEN VAN MOL

Logično je da ne postoji ta FB stranica.

perece
Gost
perece

pustite omladinu da zivi

-le ga li zuj

Takvi smo
Gost
Takvi smo

Još bolje: u školi časovi obaveznog pušenja, onda ne bi niko pušio, jer je obavezno 🙂

m🍹n☀e
Gost
m🍹n☀e

Sve si rekao.

Send this to a friend