Hronika

Objavljen snimak, ne vidi se da je Ban ošamario policajca

Na snimku koji je zabilježio incident iz avgusta ove godine između izvršnog direktora i suvlasnika Pomorskog saobraćaja Dejana Bana i graničnog policajca Ranka Nikolića ne postoji trenutak fizičkog kontakta, zadavanja šamara ili bilo kakvog napada na policajca, kako je navedeno u krivičnoj prijavi. Taj zaključak se nameće nakon pregleda snimka, piše Pobjeda.

Na snimku, koji traje 6.08 minuta, piše Pobjeda, uočava se da Ban parkira vozilo marke “mercedes“, neposredno prije skretanja pred aerodromsku zgradu, da izlazi iz automobila i otvara gepek, kako bi izvadio kofer žene koja je sjedila na vozilu suvozača.

Potom se vidi kako prilazi policajac u tamnoj uniformi, vjerovatno da bi kontrolisao automobile, nešto poduže razgovara sa vozačem i njih dvojica mirno stoje pored otvorenog gepeka, koji donekle zaklanja pogled.

Izvjesno je, na osnovu objavljenog snimka, da nekog ozbiljnijeg fizičkog kontakta nije moglo da bude, a kamoli udarca koji bi mogao da uzdrma policajca, navodi Pobjeda.

Nakon tri minuta policajac poziva kolegu, tada lagano prilaze još trojica uniformisanih policajaca sa kojima Ban, kako se to može vidjeti na snimku, razgovara.

Ne može se primijetiti nikakva reakcija više policajaca, čak ni Ranka Nikolića, koji se šeta između njih, što ponovo navodi na zaključak da nikakvog fizičkog kontakta nije bilo jer nije uočena namjera policajaca da privedu Dejana Bana ukoliko je zaista napao službeno lice.

Sve se odigralo ispred terminalne zgrade aerodroma oko 7.30 sati, a objavljeni snimak drastično demantuje i bitne elemente iz krivične prijave, kao i kasniji iskaz policajca.

Nije to jedina nelogičnost: napad na policajca prijavljen je čak dva sata kasnije Centru bezbjednosti, a ljekar u lokalnom Domu zdravlja je konstatovao “otekline na licu“ poslije podneva, nekih pet sati kasnije!?

U svom iskazu, u koji je Pobjeda imala uvid, granični policajac je ustvrdio da je Dejan prišao automobilom terminalnoj zgradi i parkirao se na zabranjenom mjestu. Kada je policajac prišao Banu i kazao mu da mora pomjeriti vozilo, kako tvrdi Nikolić u iskazu, Ban ga je prvo verbalno, a onda i fizički napao.

Policajac je u iskazu naveo da se prije udarca nalazio kod lijevog zadnjeg štopa vozila “mercedes“, odnosno iza vozila, a u predjelu zadnjeg lijevog štopa, iza poklopca prtljažnika.

Najzanimljiviji dio njegovog iskaza jeste opis jačine udarca, koji je bio “kao maljem“, nakon čega je, tvrdi Nikolić, “vidio sve zvijezde“, bio u nesvijesti, da se zateturao, ali da je ostao na nogama“!?

Iskaz policajca Nikolića stvara sasvim drugačiju sliku od video zapisa koji je objavljen juče na Jutjubu.

Na osnovu krivične prijave, tužilaštvo je formiralo predmet protiv Bana, zbog napada na policajca na aerodromu u Tivtu.

U daljem procesu će se utvrditi istinitost iskaza Bana i Nikolića, ali i ljekarskog uvjerenja koje je Nikolić podnio kao dokaz za tvrdnje o udarcu nakon kojeg je izgubio svijest.

Ban: Neka javnost gleda “silinu i žestinu napada“

Dejan Ban kazao je za Pobjedu da je granična policija željela da jedan krajnje benigni saobraćajni događaj pretvori u slučaj. I to slučaj koji će rješavati preko medija.

“Nije ih interesovao ni rad kolega iz CB, ne interesuje ih ni rezultat rada tužioca, a o mogućem sudskom epilogu da ne govorim”, kazao je Ban.

On dodaje da je, nažalost, primoran da prihvati taj izazov.

“Istina nevoljno, ali spreman sam da ovo rješavam preko medija naočigled javnosti”, rekao je Ban.

Za početak je, kako je rekao, učinio dostupnim trenutno jedini snimak tog događaja, ali vjeruje da postoji još snimaka i sa ostalih sigurnosnih kamera na čijem pribavljanju će insistirati.

“Neka javnost gleda “silinu i žestinu napada“ na policajca Ranka Nikolića i neka gleda “odlučnu“ reakciju tog policajca na napad. Ako se bude istrajavalo na ovakvom načinu rješavanja stvari, najavljujem da je ovo samo početak. Preko medija ćemo pričati i o lažnom lišavanju slobode, o lažnom privođenju kod tužioca, kao i o tome kako se ljekari varaju radi pribavljanja uvjerenja o povredama, kako se pronalaze i instruišu svjedoci i još dosta toga2″ kazao je Ban.

On je dodao da su željeli ovo i imaće priliku da javnosti pokažu svu „istinitost i profesionalnost”.

“Na kraju, sudnicu neće moći izbjeći oni koji su lagali, isto kao i oni koji su tu laž prenosili”, kazao je Ban.

100

avatar
1000
83
17
0
 
87
LudoistinaMonako1918.🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
istina
Gost
istina

Na ovom snimku se ne vidi šamaranje i ovi što komentarišu da su ga videli lažu. Ko sumnja, neka pogleda celi snimak.

Ludo
Gost
Ludo

Pa vidiš li ti na 00:35?

Monako
Gost
Monako

U Njemačku ne smiješ ni sekund da staneš kod Aerodruma djeje to zabranjeno! A za Švedsku i i druge zemlje da ne pričam!Tako da Bannnn! nisi u pravu a kako se parkirao opasno ko da je osvojio svijet da on pokaže onoj ženi koliko je jak!!!Sprdnja svega mi!

1918.
Gost
1918.

To što se ne vidi na snimku, ne znači da ga nije udario, jer ima par sekundi đe se ne vide ni jedan ni drugi.

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Gost
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Povoljno. prodajem morsku vodu
Moze zamjena za 77 ovaca

stetoc1na
Gost
stetoc1na

vidi se da ga je udario. Jeino ako ovaj policajac ima tikove kao srbijanski spin-master Zeljko Mitrovic pa trza glavom bez potrebe. Nego mene nije jasno, coek ima para, udario je policajaca. Neka plati ili odlezi kaznu. A on nesto prica kao nije, i jos Pobjeda konstruise kao nije, ima propusta. Tacno se vidi na 0:35 da ga je udario… Više »

Dejo voli sise
Gost
Dejo voli sise

Pamet u glavu mato …..kraj. ……malo si mi nervoze dao. …..

ada
Gost
ada

Na 00:35 se vidi kako udara policajca. Postavite na Full HD rezoluciju i moze se uociti momenat kad je udario policajca.

Zabjelcanka
Gost
Zabjelcanka

Neka je, kad ga poslije toga ovaj nije pretuka !

vesko nk
Gost
vesko nk

Policajac zbog 30 sekundi izigrava šerifa a u isto vrijeme đžip sivi cijelo vrijeme parkiran njemu ispred nosa.Čovjeka ćera i pri tom mu zatvara gepek drčno i bezobrazno.Ponavaljam riječ je o zaustavljanju od 20-30 sekundi.Namjera policajca prema ovom u mercedesu očigledna.

realno
Gost
realno

Odakle vam ovaj snimakii ko vam ga je ustupio . Zasto niste objavili snimak sa kućice naplatne rampe gdje se sve jasno vidista se desavalo , a i na ovom snimku se vidi kako pilicajac prilazi sa kapom na glavi a nakon minuta se vraća bez nje da mu nije pala od vjetra.

Homer Simpson
Gost
Homer Simpson

Milivoje javi se !😂

Mato Kostanjičk
Gost
Mato Kostanjičk

75 komentara protiv …a kad dodju izbori,jednoglasno DPS,pa nisu valjda svi opozicija odje

Neka to
Gost
Neka to

Mi smo za Crnu Goru a ne DPS .DF,SNP ,Demokrate,Prava Crna Gora ,PZP i kako se vse zovu nisu alternativa jer su protiv CG.SDP isto nije više opcija jer nemaju šta da ponude.Ja mislim da ti je to jasan odgovor na tvoje pitanje.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Iz odgovora se vidi da si za DPS

Dejo voli sise
Gost
Dejo voli sise

Makni mi se jelena bud… više. ……

Čika Karl Marx
Gost
Čika Karl Marx

Policija Crne Gore služi da je šamaraju Milovi kumovi i njegova šira i uža familija. Osim toga posao im je još da se iživljavaju na običan narod u Crnoj Gori, što smo vidjeli 100 puta, a vrhunac njihovog divljanja se desio na protestima DF-a. Policiju crne gore treba UKINUTI!

Monako
Gost
Monako

Sve lažni biznismeni i direktori!To je poslovna elita čas izuzecima!Ali većina ih je nepismena nekulturna pokvarena bezobrazna Aj dodji tako da se parkiraš pred bilo koji Aerodrum od evropskih zemalja!Ili da nasrnes i da vredjas policajca!A dali bi ban smio da udari da je umjesto ovog mučenika koji radi za 400 eura!Bio neko od žestokih momaka iz Budve ili bilo… Više »

Send this to a friend