Hronika

Odgođeno suđenje optuženima za pokušaj terorizma

Viši sud Podgorica

Suđenje optuženima za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora 2016. godine odgođeno je zbog odsustva člana vijeća i nastaviće se 31. oktobra.

Za danas je bilo predviđeno da funkcioner Demokratskog fronta Predrag Bulatović završi svjedočenje.

Bulatović je ranije na svjedočenju rekao da je cijeli proces “maslo” Demokratske partije socijalista i Tužilaštva. Istakao je i da ne poznaje bivšeg operativca američke Centralne obavještajne agencije CIA i jednog od vlasnika bezbjednosne kompanije Patriotik Difens Grup iz Orlanda, Brajana Skota, naglasivši da niko iz predsjedništva Fronta nije komunicirao sa njim.

<<<Bulatović: Državni udar politička igra DPS-a i Tužilaštva<<<

<<<Bulatović: Predsjedništvo DF-a nije kontaktiralo Skota<<<

Podsjetimo, optužnicom Specijalnog tužilaštva obuhvaćeni su dvojica ruskih državljana Eduard Šišmakov i Vladimir Popov, srpski državljani Miloš Jovanović, Nemanja Ristić, Predrag Bogićević, Bratislav Dikić, Kristina Hristić, Branka Milić, Milan Dušić, Dragan Maksić i Srboljub Đorđević.

Optužnicom su obuhvaćena i tri crnogorska državljanina – lideri Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić i Milan Knežević, kao i Mihailo Čađenović, službeni vozač DF-a, dok se postupak protiv prevodioca DF-a Ananija Nikića vodi posebno.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ljuta
Gost
Ljuta

E kad bi ove tri kadijjice radile (kako vole da kažu )po ZKP (Zakona o krivičnom postupku) trebalo bi da isključe javnost sa sudjenja u dijelu ispitivanja svjedoka. Naime ZKP predvidja da se svjedoci ispituju pojedinačno da ne bi svjedoci znali sta je koji svjedok rekao…… Ovaj strašan propust ove 3 kadijjice vise instance će pokriti novim stavom ….VSCG će… Više »

Send this to a friend