Hronika

Odloženo suđenje Nerminu Šišiću i Jeleni Jovović

Šišić i Jovović (Foto: Arhiva CdM)

U Višem sudu u Podgorici odgođen je početak suđenja državljaninu Bosne i Hercegovine Nerminu Šišiću iz Tuzle i Jeleni Jovović iz Podgorice, optuženima za ubistvo Jeleninog 15-mjesečnog sina Pavla.

Predmet je dodijeljen sutkinji Višeg suda u Podgorici Vesni Moštrokol, a na prvi pretres nije došao advokat Nermina Šišića, Damir Lekić. Branilac je pismeno obavijestio sud da iz zdravstvenih razloga nije u mogućnosti da prisustvuje današnjem suđenju.

Naredni pretres zakazan je za 18. decembar.

Slučaj koji je zgrozio crnogorsku javnost i cijeli region otkriven je u februaru ove godine. U optužnici Višeg državnog tužilaštva navodi se kako su njih dvoje 4. februara ove godine u kući optužene Jovović u Podgorici zajedno ubili dječaka kojeg su prethodno zlostavljali u periodu između novembra 2017. godine i 4. februara 2018.

Prema navodima optužnice, Šišić se tereti za teško ubistvo, a Jovović za teško ubistvo u saizvršilaštvu. Istraga je pokazala da je Šišić i ranije tukao dječaka i da je njegova majka to znala, zbog čega je i ona uhapšena. Jovović je u istrazi potvrdila da je njen partner mjesecima tukao njenog sina, kad god bi mu zasmetao bebin plač.

Šišiću i Jovović, kojima je produžen pritvor, zaprijećena je maksimalna kazna od po 40 godina zatvora.

Jelena Jovović je ranije pred tužiocem opisala događaj mjesec prije ubistva, kada su dječaku nanesene takve povrede zbog kojih su mu pomoć ukazali ljekari Dječije bolnice. Jelena Jovović je tužiocu ispričala da je na glavi djeteta vidjela povrede, ali je Šišić kazao da je dječak udario glavom o parket.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
NONEIM
Gost
NONEIM

Ma neka im se odlaze sudjenje bice osudjeni…nego nemoj te da samo spavaju i jedu u tom pritvoru nego ih tucite svaki dan….maltretirajte…a jedno pet…sest…puta na dan po 45 min…kao da im je to terapija

Sonja
Gost
Sonja

Koji monsteri

Lavica
Gost
Lavica

Takvi ne zaslužuju suđenje,riješiti po kratkom postupku.

Primorac
Gost
Primorac

Ja sam mislio da su spaljeni na lomači već jer drugo nisu zaslužili.

Send this to a friend