Hronika

Odluka o optužnici protiv Vuke Golubovića za 15 dana

Vuka Golubović

Pred vijećem Višeg suda u Podgorici juče je održana kontrola optužnice protiv bivšeg predsjednika Opštine Berane i odbornika DPS-a Vuke Golubovića, kojeg SDT tereti da je zloupotrebom službenog položaja oštetio budžet grada na čijem je bio čelu. Odluka o optužnici kojom je obuhvaćeno još pet fizičkih i jedno pravno lice, biće donijeta u roku od 15 dana.

Uprkos insistiranju advokata Lazara Akovića, branioca optuženog Darka Mališića bivšeg načilnika beranskog katastra, da se i ovo ročište za kontrolu odloži, ono je održano. Kako je kazao Aković za DN, njegov branjenik Mališić nije uredno primio poziv i nalazi se na bolničkom liječenju.

“Mislim da je uskraćeno pravo na odbranu Darka Mališića”, istakao je Aković.

Odbrana je bila juče izričita da dokazi ponuđeni od SDT-a nijesu dovoljni za podizanje optužnice. S druge strane, Tužilaštvo je ostalo pri navodima optužnog akta.

Podsjetimo, ovo ročište se odlagalo od marta čak šest puta. Pored Vuke Golubovića i Darka Mališića, aktom Tužilaštva obuhvaćen je brat Vuke Golubovića, Milan Golubović, bivši načelnik beranskog katastra Momčilo Sajičić i geodet Vučeta Mališić.

Optužnicom je obuhvaćeno i pravno lice d.o.o. “Tehnostar” Berane i vlasnik tog društva Žarko Barjaktarović.

Prema navodima naredbe za istragu SDT-a, Vuka Golubović se tereti da je opštinski budžet oštetio za ukupno 192.761 euro.

Milan Golubović beransku opštinu oštetio je za 5.000 eura, dok se Darko Mališić i Momčilo Sajičić terete da su, uz pomoć Vučete Mališića, u tri navrata opštinsko zemljište, vrijednosti 334.829 eura, bez pravnog osnova, upisali na kompaniju “Tehnostar”.

5 Komentara na "Odluka o optužnici protiv Vuke Golubovića za 15 dana"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend