Hronika

Pavićević godinu dana odgađa odlazak u zatvor

Žarko Pavićević (Foto: Arhiva Dnevnih novina)

Bivši predsjednik opštine Bar Žarko Pavićević već godinu dana odlaže odlazak u Zavod za izvršenje krivičnih sankcija kako bi odslužio kaznu zatvora na koju je osuđen zbog zloupotrebe službenog položaja. On je još u januaru prošle godine pozvan od suda kako bi se prijavio u zatvor. Ipak, od tada, zbog porodičnih razloga, odlaže odlazak na robiju, piše Dan.

Pavićevićev branilac, advokat Dušan Lukšić, potvrdio je tom listu da je njegovom klijentu ostalo nešto više od pola godine robije na čije odsluženje još nije pošao. Ipak, o razlozima odlaganja izdržavanja kazne nije želio da govori.

Pavićević je prošle godine tražio da mu se ostatak kazne zamijeni kućnim zatvorom, odnosno nanogicom. Nadležni sud je, ipak, odbacio ovaj zahtjev budući da je ova vrsta kazne predviđena samo za zatvor u trajanju do šest mjeseci, a nekadašnjem predsjedniku barske opštine ostalo je još pet dana preko tog roka.

Zbog zloupotrebe službenog položaja, Pavićević je osuđen na godinu zatvora, a u kaznu mu je uračunato vrijeme od skoro šest mjeseci koje je proveo u pritvoru.

Bivši gradonačelnik Bara ranije je u izjavi koju je dao medijima kazao da nije mogao dobiti nanogicu zbog visine kazne. Tvrdio je i da će se odmah odazvati na odsluženje zatvorske kazne.

“Čim dobijem poziv, idem na izdržavanje kazne”, izjavio je Pavićević tada za „Dan”.

Specijalno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Pavićevića da je, mimo odluka lokalnog parlamenta, novcem građana vraćao dugove Prvoj banci kako bi Opština završila izgradnju stanova za potrebe zaposlenih u ministarstvima rada, prosvjete i Fonda zdravstva, iako to nije bilo u interesu grada, čime je toj opštini pričinio štetu od 1,78 miliona eura.

Pavićević je u završnoj riječi sudskog postupka tvrdio da mu je dobrobit sugrađana bila vodilja u cijelom poslu oko izgradnje zgrade za prosvjetne i zdravstvene radnike Bara i nije uložio žalbu na presudu kojom je osuđen na godinu zatvora.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Riva
Gost
Riva

Pije kafe as gospodjom..boli ga uvo

Hector
Gost
Hector

Gospodin seta po Baru svaki dan i redovno obilazi kafiće na obali. Bez trunke brige…

Zak
Gost
Zak

Da.sa djevojkom u princes svaki dan

NEKO NOVO DOBA
Gost
NEKO NOVO DOBA

Nije ovo jedina mucka gospodina presjednika , a ova kazna je vise nego smjesna za stetu koju je nanio opstini .Za 1,78mil.€ godinu dana robije ,jos jedan postrek politickim pohlepnicima da se isplati krasti a to su dokazali i Budvanski dio legalne mafije.Malo robije za vise milijonsku svotu u dzepu koju ti pravosude legalizuje

Mikeli
Gost
Mikeli

Za Zareta moze nanogica.
Dobar momak.

Baranin
Gost
Baranin

Zarko mi te VOLIMO!!!

Nepoznati
Gost
Nepoznati

sramota… Eto on se ne lijeci po beogradu

100%
Gost
100%

Ne zezajte, završite i zvanično ovom dobrom čovjeku da ne ide u zatvor i kaznu odsluži kući

Sonja 1979
Gost
Sonja 1979

Moze kad mu je drazava dozvolila u svakoj drugoj bi vec bio utamnicen

Slavko
Gost
Slavko

Pravi dps kadar, sprdaju se sa narodom…

Lipovo
Gost
Lipovo

Nekada je bilo ,,za koga? Za narod! za koga? Za Partiju! za koga? Za Tita!” A danas,, za narod, u ime partije, za mene”

Sasa
Gost
Sasa

Jedino on treba u zatvor ,a ovi sto su oprali meleone i unistili drzavu ,nece gledati zatvora.

joko
Gost
joko

Ne smiju te poslat uzatvor da ne propjevaju.Što misliš zašto Marovića ne diraju no se slobodno šeta po BG.?

Send this to a friend