Hronika

PKS: Kukavički potezi zastrašivanja Muslimana u Nikšiću neće proći

Patriotsko komitski savez poručuje „junacima“ koji, pod okriljem noći crtaju ocile po zidu nikšićke džamije, da im ti “kukavički potezi zastrašivanja naših kumova i komšija neće proći”.

<<<Natpis Srebrenica, Turci, krst sa četiri ocila: Oskrnavljena džamija u Nikšiću<<<

“Nijesu nikšićki Muslimani ni do sada bili pošteđeni napada i prijetnji; u PKS-u su ljudi koji su 90-tih jedini i pisali o torturi kroz koju su prolazile te stare familije, pa znaju da ih nijesu ni tada uspjeli otjerati iz grada, što i jeste namjera ovakvih pisanija, a neće ni sada”, navode u PKS.

Muslimani Nikšića su, ističu, starosjedioci i mahom ugledni članovi ovog društva, ponosni na svoju porodičnu istoriju, na odnos prema Nikšiću i Crnoj Gori; o poštovanju kojeg su imali prilikom oslobađanja Nikšića, u kojem su i učestvovali, govori odnos kralja Nikole prema njihovim zaslugama.

“Na žalost, i danas su meta neodgovornih pojedinaca koji su pioni jedne surove igre koju sprovodi zvanična Srbija prema Crnogorcima i histeričnom, završnom pokušaju njihove asimilacije u srpski nacionalni korpus i zastrašivanja ostalih naroda, radi stvaranja „srpske Crne Gore“”, ističe PKS.

Ovog puta, kažu oni, Crnogorci i Muslimani brane svoje pravo na život u građanskoj Crnoj Gori.

“Svi ovakvi bijedni pokušaji nasrtaja na njihove vjerske objekte, samo će nas konsolidovati dodatno da se odupremo velikonacionalnim projektima beogradske politićke elite, odakle stižu i tzv.tumači istorije, plaćenici, botovi, pare i gadluk prema građanima Crne Gore i Nikšića. Predvodi ih Aleksandar Vučić kojemo je i vazduha falilo u Crnoj Gori, baš kao što je bivšoj hrvatskoj predsjednici nedostajalo jogurta u bivšoj Jugoslaviji. Politički bolesnici koji truju ovaj i svoj žalosni narod svojim frustacijama, oduvaće građanski, multietnički, slobodarski grad, kojem se PKS, sa nadom i vjerom, obraća nazivom liste:Nikšiću, perjanice”, navodi PKS.

5

avatar
1000
5
0
0
 
5
SulejmanDolina BogovaMarvoTamjanSektaSkafi
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Sulejman
Gost
Sulejman

Nemoze zastrasiti samo se ponizavaju a mi smo tu dje jesmo bili i ostali sad jos slozniji .

Dolina Bogova
Gost
Dolina Bogova

PKS ljubav !!

Marvo
Gost
Marvo

Crnogorci ce braniti Muslimane u Crnoj Gori

TamjanSekta
Gost
TamjanSekta

Zivjeli Komiti…

Skafi
Gost
Skafi

Zaato se Privredna Komora Srbije mijesa i unutrasnje stvari Crne Gore?

Send this to a friend