Hronika

Podgoričanin uhapšen zbog odstrijela srndaća

Žabljačka policija je uhapsila Podgoričanina Vladana Novakovića zbog sumnje da je odstrijelio srndaća u zoni Nacionalnog parka Durmitor.

<<<Uznemirujuće: Srndaću odsječena glava u Nacionalnom parku Durmitor<<<

Iz Uprave policije je saopšteno da su službenici NP Durmitor obavijestili policiju da su danas u mjestu Šaranci, na lokaciji Šiplje koja se nalazi u zoni tog parka, zatekli dvije osobe u krivolovu.

“Službenici Nacionalnog parka su do dolaska policije zadržali jednu osobu, dok se druga udaljila”, navode u policiji.

Dodaju da su službenici žabljačke policije kod Novakovića pronašli lovački karabin marke CZ kalibra 243 Winchester sa optičkim nišanom.

“On je prije kontrole od sebe odbacio prigušivač za pušku, 13 komada puščane municije i glavu srndaća sa rogovima, koji su kasnije pronađeni i izuzeti sa lica mjesta. Takođe, u blizini su pronađeni ostaci skeleta srneće divljači, kao i kesa u kojoj se nalazilo 7,5 kilograma čistog mesa”, ističu u Upravi policije.

Oružije i municija su oduzeti dok su ostaci ulovljene divljači predati službenicima Nacionalnog parka na čuvanje do okončanja postupka.

“Policija radi na identifikaciji osobe koja je bila sa Novakovićem, a koja je pobjegla prije dolaska policije”, kazali su iz policije.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Pljevljima koji je naložio da se Novaković uhapsi.

“On će uz krivičnu prijavu biti priveden tužilaštvu zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nezakonit lov u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija”, zaključuju u policiji.

Send this to a friend