Hronika

Uznemirujuće: Srndaću odsječena glava u Nacionalnom parku Durmitor

Nadzornici Službe zaštite Nacionalnog parka Durmitor danas su u nevjerovatnoj akciji i potjeri uspjeli da na lokalitetu Šiplje, na lijevoj strani kanjona Tare, uhvate u krivolovu jednu osobu, dok je druga uspjela da pobjegne.

Kako je saopšteno iz Nacionalnih parkova Crne Gore, prilikom obilaska terena nadzornici su primijetili dvije naoružane osobe, koje su odbile da stanu na njihova upozorenje.

“U akciji koja je uslijedila nadzornici su uspjeli da zaustave jednu osobu, kod koje su zatekli lovački karabin sa snajperom, dok je u torbi pronađena glava ubijenog srndaća”, navode.

Dodaju da je odmah obaviještena policija na Žabljaku, koja je blagovremeno reagovala, identifikovala krivolovca i utvrdila da se radi o Vladanu Novakoviću iz Podgorice.

“Napominjemo da je Novaković 2017. godine pravnosnažno osuđen za krivolov u zoni NP Durmitor. Kasnijom pretragom terena pronađeno je i mjesto odstrijela srndaća, dok su na lokalitetu iznad Šiplja pronađena dva džipa koja pripadaju Novakoviću i NN licu koje je uspjelo prilikom akcije da pobjegne”, navode u NPCG.

Policija je, kažu, preduzela dalje aktivnosti.

“Javno preduzeće za nacionalne parkove Crne Gore odlučno je u svojoj namjeri da nezakonitim aktivnostima, a posebno krivolovu i devastaciji najvrijednijeg prirodnog i kulturnog bogatstva, stane na kraj. U toj namjeri potrebna nam je podrška svih nadležnih državnih organa – sudova, tužilaštva, policije, inspekcijskih službi, kao i savjesnih građana koji neće tolerisati i žmuriti na slučajeve uništavanja prirodnog bogatstva Crne Gore. JPNPCG od tužilaštva očekuje oštru rekaciju, jer je riječ o povratniku, kao i izricanje zatvorske kazne. Otežavajuća okolnost je i to što je srndać odstrijeljen na nelovnoj teritoriji i zabranjenim sredstvom”, poručuju iz NPCG.

8

avatar
1000
8
0
0
 
8
TattNeoMirkospearhawkMark
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Tatt
Gost
Tatt

Ovo je vrhunac užasa. Ovo bi trebalo rješavati na način ‘oko za oko, zub za zub’.

Neo
Gost
Neo

Zbog ovakvih nemamo ni prirode ni životinja.
Osuditi na 5god pa da vidiš kako će prestat slični

Mirko
Gost
Mirko

I sto sad? Ovo mu je ko zna koji put da ovo radi. Znaci 10 godina zatvora bez prava na pomilovanje

spearhawk
Gost
spearhawk

Svaka čast!!

Mark
Gost
Mark

Ovo mogu da urade samo monstruma! Morate im obavezno odrediti psihijatrijsko lijecenje!

Gole
Gost
Gole

Sta je ovo ljudi?.. prvo medved u Berane sad srndac na Durmitor…
Do kad ovako?
Kad pocinje lov na krivolovce?
Nadjite vec jednom nesto da radite bar korisno ako ne pametno umjesto sto neduzne zivotinje trijebite.

ludak
Gost
ludak

kao sve kod nas joscete platiti ostetu za uvredu casti

Lipovo
Gost
Lipovo

Kaznite ga koliko I onoga iz Kolašina, prije neku godinu!

Send this to a friend