Hronika

Policajac svjedočio o vezama inspektora sa klanovima

U okviru istrage protiv Jovana Vukotića saslušan je policajac koji je bio očevidac pokušaja ubistva Tamare Zvicer. Taj službenik UP, čiji je identitet poznat redakciji Dana, kazao je da je prepoznao jednog od napadača kada je njegovu fotografiju vidio u medijima. O tome je, kako tvrdi, obavijestio kolegu u kotorskoj policiji, ali ga tim povodom niko nikad nije zvao, piše Dan.

U iskazu koji je ovaj svjedok dao tužilaštvu, a u koji je Dan imao uvid, navodi se da je inspektora koji je od njega uzimao izjavu tim povodom usred saslušanja zvao Igor Božović, jedan od navodnih vođa kavačkog klana. Kako se navodi u iskazu, inspektor koji ga je saslušavao dao je Božoviću imena svjedoka i kazao mu da će sve biti u redu.

Policajac svjedok tvrdi da je dobro zapamtio lik čovjeka koji je pucao na Tamaru Zvicer i da to nije Jovan Vukotić, kojem se to krivično djelo stavlja na teret. Policiji su tada događaj prijavili građani, navodeći da je došlo do pucnjave, ali da nisu vidjeli da li je neko pogođen.  Sa Zvicerovom suprugom tada je navodno bilo i njihovo maloljetno dijete.

Svjedok je pred tužiocem kazao da se sjeća pucnjave na Tamaru Zvicer i da se to desilo kada se sa jednim članom familije, čije ime je poznato našoj redakciji, vraćao iz Budve. Kada je sa tom osobom došao u Kotor, zaustavili su se kod jedne prodavnice u naselju Dobrota. Nakon toga su krenuli kući, a u istom pravcu ispred njih je krenulo i crno vozilo audi podgoričkih tablica, a koje je prethodno bilo zaustavljeno iza njega dok je čekao člana familije koji je bio u prodavnici.Kako je ispričao, nijesu prošli ni pet-šest metara kada je audi presjekao put vozilu metaliksive boje.

Nakon toga, kako tvrdi, otvorila su se vrata vozača i suvozača na audiju, a suvozač je izašao iz automobila i preko krova dva puta pucao ka metaliksivom vozilu. Svjedok je kazao da se momak koji je ispalio hice nakon toga okrenuo ka njemu i nekoliko sekundi su se gledali u oči, pri čemu je vozač galamio na toga momaka, ali nije izlazio iz auta. Potom je momak koji je pucao ušao na mjesto suvozača, nakon čega su se brzo udaljili u pravcu naselja Sveti Vrači.

Pošto je zapamtio tablice audija, kazao je saputniku, koji je bio s njim i svjedočio događaju, da pozove policiju i da im broj tablica.

Odgovarajući na pitanje tužioca, on je rekao da ne zna ko je bio u autu na koje je pucano, te da je jedino što je vidio to da ga je vozila ženska osoba. Svjedok tvrdi da je na poslu pretrpio mnogo loših stvari zbog ovog slučaja i da je sebe i familiju doveo u opasnost. Kazao je da je dobro zapamtio osobu koja je stajala ispred njegovog vozila, držala pištolj u desnoj ruci i gledala ga pravo u oči i, kako smatra, samo pukom srećom nije odlučila da rani ili ubije njega i osobu koja je bila s njim i takođe sve vidjela. Kako je istakao, to lice nikada ne može da zaboravi, posebno zato što nije bilo maskirano.

Svjedok je kazao da je osjećao strah za svoju bezbjednost, te da je pokušao da razgovara sa kolegama i nadređenima, ali da niko nije imao sluha za njegov problem. Nekoliko mjeseci nakon pucnjave, u januaru 2017. godine, desilo se ubistvo u Budvi, kada su u međusobnom obračunu ubijene dvije osobe. On je izjavio da se šokirao kada je u medijima vidio fotografiju jednog od ubijenih, Predraga Ilinčića, a kojeg je prepoznao kao osobu koja je preko krova audija pucala u sivo vozilo.

Dodao je da nema potrebe da opisuje osobu koja je pucala jer je njegova fotografija izašla u medijima kada je ubijen.Naglasio je da od ovog događaja nikome više ne vjeruje, sem jednoj osobi u policiji kojoj je rekao da je Ilinčić pucao iz audija. Taj kolega ga je potom obavijestio da će ga zvati u Podgoricu da ispriča kako je prepoznao to lice, ali ga dosad niko nije zvao tim povodom.

“Povrijeđen sam kao čovjek i policajac kada se sjetim da je inspektor V.B., dok je od mene prikupljao obavještenja u svojstvu građanina, imao telefonski poziv od licu kojem se obraćao sa Igore, a koje je obavijestio da prikuplja obavještenje od mene i člana moje familije, pritom mu saopštivši naša imena”, ispričao je ovaj svjedok u tužilaštvu.

Član familije ovoga svjedoka pitao je inspektora da li ga je to zvao načelnik Igor Popović, a on je odgovorio: Nije načelnik Popović, Igor Božović je. Svjedok tvrdi da je inspektor V.B. sa Božovićem razgovarao prisno i prijateljski, a osim što mu je dao imena ova dva svjedoka, rekao mu je i da je sve u redu i da ne brine.

“Ne možete da zamislite kako se od tog trenutka osjećam… kada moj kolega policajac u našim policijskim prostorijama ovako javno i na ovakav način razgovara sa nekim za koga svi u policiji držimo da se kotira kao jedna od vođa takozvanog kavačkog klana. Zbog toga nikome više ne vjerujem”, kazao je svjedok i dodao da ovo što je ispričao tužiocu nije rekao nikome ranije, osim kolegi kojem je vjerovao.

Tvrdi da je dosad ćutao samo iz bezbjednosnih razloga i da ga ovo dugo pritiska.

Tamara Zvicer u tužilaštvu tvrdila da je vidjela Vukotiće

Tamra Zvicer je 27. maja 2016. godine pred višim tužiocem kazala da se na saslušanju u policiji povodom napada koji se desio četiri dana ranije bojala da ispriča policiji sve detalje i kaže imena osoba koje su pucale.

Pojasnila je da je strahovala za svoju bezbjednost. Kako je ispričala tužiocu, kada je krenula vozilom niz ulicu, audi je krenuo prema njoj, a kada joj se to vozilo približilo, na mjesto suvozača je vidjela Veselina Vukotića. Kazala je da je vozač audija neposredno prije mimoilaženja cimnuo auto i tada je vidjela da vozilom upravlja Jovan Vukotić.

“Nas dvoje smo se pogledali oči u oči i dobro sam ga vidjela. Razdaljina između naših vozila je bila veoma mala. Tada sam vidjela njegove ruke na volanu i da nosi crne rukavice. Kada smo se mimoilazili, vidjela sam da se i njegov otac Veselin nagnuo i pogledao me”, rekla je tada Zvicer.

Pucao razvijeni i kratko podšišani mladić

Član familije svjedoka policajca koji je bio sa njim za vrijeme pucnjave potvrdio je pred tužiocem njegove navode. Taj svjedok je u iskazu naveo da je sa mjesta suvozača iz audija izašao momak krupnije građe i na kratko ošišane plave kose.

“Vozilo iz kojeg je izašao momak koji je pucao bilo je prešlo na traku metaliksivog automobila. Momak koji je pucao je mišićav i baš razvijen, ošišan na kratko”, ispričao je taj svjedok i dodao da cijeli život živi u Kotoru i poznaje Jovana Vukotića.

“Jovan je mršav i ima crnu kosu, i to nije bio on”, tvrdi taj svjedok, navodeći da kritičnom prilikom nije vidio ni da je Veselin Vukotić pucao.

9

avatar
1000
6
3
0
 
9
Policijo milaDobronamjernoVirusBoleJoo
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Dobronamjerno
Gost
Dobronamjerno

Luda đeco, batalite se naopake trgovine. Zar ne vidite da nijedan ne dočeka 40 godina?

Bole
Gost
Bole

Po kom osnovu policajac koji na ovaj nacin saradjuje sa kriminalcima ne zasluzuje dozivotni zatvor?

Virus
Gost
Virus

Ne postoji kazna doživotnog zatvora, možda zbog toga

Autogol
Gost
Autogol

E moja policijo.. A evo jos ima postenih u sluzbi, nazalost malo, ali ima ih.. Nadam se da ce inspektore pohapsiti, zbog laznih svjedocenja cemo mi gradjani da placamo odstetu

Sejo
Gost
Sejo

Jes pa si sad progovorio.

Bnjj
Gost
Bnjj

Šta se radi

Joo
Gost
Joo

uzivas li…….posto je za tebe dusevna hrana sve lose, zlo, nemilo, sto se desi u CG…..sad mora da ti je osmeh od uva do……

Lipovo
Gost
Lipovo

Ako je OVO tačno, malo su OSTAVKE.

Policijo mila
Gost
Policijo mila

pa uhapsili su ih jos 2017 i nacelnika i tih nekoliko policajaca i i spektora iz kotora..

Send this to a friend