Hronika

Policija pronašla kokain u Nikšiću, uhapšene dvije osobe

Ilustracija

Nikšićka policija je protiv A.R. (24) i M.B. (24) iz tog grada podnijela krivične prijave, zbog sumnje da su izvršili krivična djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet droga, a za prethodna dva mjeseca prekršajno pricesuirali 17 osoba, saopšteno je iz Uprave policije.

“Juče je nikšićka policija u saobraćaju kontrolisala A.R. (24) iz Nikšića kojom prilikom su u vozili pronađena četiri pakovanja kokaina”, navode iz Uprave policije.

Kako dodaju, nakon toga je policija, postupajući po naredbi nadležnog sudije, izvršila pretres stana i drugih prostorija koje koristi ovo lice gdje je pronađena manja količina kokaina.

“O događaju je obavješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se protiv A.R. podnese krivična prijava zbog sumnje da je izvšio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga”, saopšteno je iz Uprave policije.

Takođe, krivična prijava je podnijeta protiv M.B. (24) iz Nikšića zbog sumnje da je obezbijedio drogu drugim licima.

“Kontrolom ovog lica policija je pronašla i oduzela pakovanje sa sadržajem kokaina. Kriminalističkom obradom policija je došla do sumnje da je M.B. opojnu drogu nabavio u cilju omogućavanja uživanja opojne droge drugim licima”, objašnjavaju iz Uprave policije.

Zaključuju da je nikšićka policija u protekla dva mjeseca procesuirala 17 osoba zbog prekršaja iz Zakona o sprečavanju zloupotreba opojnih droga.

Send this to a friend