Hronika

Popović želi sporazumno da prizna krivicu

Mjesto ubistva Šakovića i Jovanovića (Foto: CdM)

Suđenje grupi optuženoj za ubistvo Miloša Šakovića i Radivoja Jovanovića u martu prošle godine odloženo je juče u Višem sudu u Podgorici za 9. septembar, nakon što je branilac optuženog Radoša Popovića podnio Specijalnom tužilaštvu predlog za zaključenje sporazuma o priznanju krivice za njegovog branjenika, pišu Dnevne novine.

Specijalni tužilac Saša Čađenović juče je predložio sudu da donese rješenje da se prvooptuženom Marku Č. Jovanoviću, koji se tereti da je direktni izvršilac dvostrukog ubistva, sudi u odsustvu.

“Imajući u vidu činjenično stanje iz spisa predmeta, okrivljenom Jovanoviću je određen pritvor, istovremeno je izdata i naredba za raspisivanje potjernice koja nije realizovana jer se okrivljeni nalazi u bjekstvu i nedostupan je državnim organima, te kako se radi o pritvorskom predmetu, predlažem sudu da donese rješenje da se ovom okrivljenom sudi u odsustvu”, kazao je Čađenović.

Na jučerašnje ročište nije pristupio uredno pozvani optuženi Marko Rnković, za kojeg su službenici ZIKS-a kazali da je u pritvoru zbog krivičnog djela razbojništvo, ni optuženi Aleksandar Dropo, za kojeg je okrivljeni Janko Vukadinović naveo da mu je kuća izgorjela zbog čega se odselio.

Optuženi Balša Todorović takođe nije došao na zakazano ročište, a njegova advokatica pojasnila je da je u KP domu na izdržavanju kazne.

Ubistvo Šakovića dogodilo se 31. marta prošle godine u samom centru Podgorice u lokalu Forum, a tom prilikom kao slučajna žrtva stradao je i Radivoje Jovanović.

Prema navodima optužnice Specijalnog tužilaštva, kriminalnu grupu je predvodio Janko Vukadinović. Član grupe postao
je Marko Č. Jovanović koji je u bjekstvu, i on je optužen da je direktni izvršilac ovog dvostrukog ubistva. Njih dvojica su, prema optužnici, kao saizvršioci počinili krivično djelo teško ubistvo.

Kao članovi kriminalne organizacije, optuženi su Janko M. Vukadinović i njegov brat Predrag, Dragoljub B. Ćetković, Kristina Z. Brnović, Lidija V. Bulatović, Tomo M. Orović, Đurađ N. Lončar, Miloš Z. Božović, Arnel E. Mandić, Radoš R. Popović, Lazar R. Raičević, Balša M. Todorović, Željko V. Đukić, Drago B. Vukčević, Aleksandar Z. Dropo, Marko M. Rnković i Filip Z. Sekulić.

2

avatar
1000
1
1
0
 
2
ŠljamUdri!
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Udri!
Gost
Udri!

Toga treba najstrože kasniti zbog ubistva drugog Jovanovića, slučajne žrtve.

Šljam
Gost
Šljam

Covjek moze da bude stvarno monstrum. Odakle pravo nekom da oduzme neciji zivot? A plus, sve se ovo desava zbog licnih interesa, gadost. Po krvolocnosti smo lideri u Evropi! Ko je spreman ovako nesto da organizuje ili uradi, 40 godina pa da vidimo rezultate. Dje si zakonu da stane ovo vise!?

Send this to a friend