Hronika

Presuda suda u Strazburu: Crna Gora da isplati KIPS-u 4,5 miliona eura

Evropski sud za ljudska prava donio je danas odluku da Crna Gora isplati materijalnu štetu kompaniji KIPS DOO u iznosu od 4,535,595 eura, saopštila je zastupnik naše zemlje pred ovim sudom Valentina Pavličić.

Evropski sud za ljudska prava danas je donio 14 presuda. Među njima je i presuda koja se odnosi na slučaj KIPS DOO i Drekalović protiv Crne Gore.

 

<<<Država KIPS-u i Drekaloviću da plati 9.000 eura, a o milionskim potraživanjima naknadno<<<

Risto Drekalović je tužio Crnu Goru zbog toga što mu je bivši gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša 2005. godine stopirao gradnju trgovačkog centra na Starom aerodromu.

Zato je KIPS tražio od Crne Gore da mu na ime materijalne štete isplati preko 39 miliona eura.

Drekalović se pozvao na povredu različitih članova konvencije, žaleći se na mješanje u njihova imovinska prava, naročito njihovo navodno legitimno očekivanje da dobiju građevinsku dozvolu za izgradnju shooping centra, dužinu trajanja upravnih i izvršnog postupka, nepoštovanje sudskih presuda od strane lokalne samouprave i nepostojanje efikasnog domaćeg pravnog lijeka u tom smislu da se predmet okonča u razumnom roku.

“Evropski sud je u konačnom opredijelio ukupni iznos pretrpljene štete zbog izgubljene dobiti na 4,535,595.20 eura i obavezao državu da plati navedeni iznos u roku od tri mjeseca od pravosnažnosti presude. Kada je riječ o traženoj materijalnoj šteti i ostatku zahtjeva za naknadu izgubljene dobiti, Evropski sud je odbacio iste kao neosnovane. Ova presuda će postati pravosnažna u okolnostima utvrđenim članom 44 stav 2 Konvencije i može biti predmet redakcijske izmjene. Presuda će biti prevedena i objavljena po pravosnažnosti iste”, kazala je Pavlićević.

S.Đ.

69

avatar
1000
48
21
0
 
67
mariusVeleRealnoPeroNoName
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
marius
Gost
marius

Sad u KIPS u posjet treba poslat one inspektore iz Berana, te su kod onog brica odili. Jedno 2,3 njiove posjete tamo,i brzo te se “poravnat”.

Mrmot
Gost
Mrmot

Daće ovo Risto u humanitarne svrhe, veliki je on filantrop..I radnike nagrađuje svaki mjesec, čak ih ne osigurava on nego ih je prepustio agencijama…Dobar je to čovjek..Verujte mi

Vidoje
Gost
Vidoje

Zašto Crna Gora da vraća. Treba lično da plati Miomir Mugosa. Mislim da bi se od njegove imovine skupilo toliko.

Realno
Gost
Realno

Kakvi skupilo, ne bi osjetio… 🙂

Newvilage
Gost
Newvilage

Svi po 1 euro, ka nekad ojha

NoName
Gost
NoName

Ne moze se iskupiti 4.5 miliona tako. Moramo bar po 7-8 da bismo nategli za kaznu.

Mrki
Gost
Mrki

dajte odmah sudijama kredite i stanove a mi cemo vracati ove njihove greske

Pero
Gost
Pero

Ima stanove pa neka zalozi

Delboj
Gost
Delboj

Neka plati Imanje knjaz, ili Metropolis, ciji je vlasnik ovo zakuvao.

Pjer
Gost
Pjer

Zamislite da se 4 meleona uloze u bolnicu Meljine

DAKKA SU-57
Gost
DAKKA SU-57

A koliko ovakvuh presuda placamo svaki dan ?
134 miliona pogresnih presuda za 5 godina i to policiji,vojsci,sudstvu advokatima . Hahahha koliko smo platili do sada samo Bog zna , a traze pi 10000 eura za lijecenje djece po portalima i novinama
Bruka od sistema

Pjer
Gost
Pjer

Barem 50 posto nazovi gradjana
Misle da sistem mane nema

Faul
Gost
Faul

Pripremi se Risto na zatvaranje.

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Црногорац сам и реално би било да у свим споровима навијам за ЦГ али не могу. Не могу па иако ће и ова грешка политичара из власти пуцат по народу ко све до сад и од сад што ће. Неспособњаковићи су заузели власт и ништа их помјерит не може, а народу очито не смета. Мазохизам нам је најјача особина.

Velimir
Gost
Velimir

Najbolje je da se svi do posljednjeg iselimo iz Crne Gore, ode mi zivot naplativsi tudje penale, bruka i sramota. Dosta vise!

Dragan
Gost
Dragan

Trebalo bi Mugoši uzeti imovinu da bi se nadoknadila šteta. Koliko se sjećam ovo je on lično pokrenuo neki svoj rat protiv KIPS-a gazeći sve zakone i propise. KAo nek kabadahija, što je ovom presudom i potvrdjeno.

Mrdak
Gost
Mrdak

Ljudi dajte ako je još ko tužio Crnu nam Goru da odma počnemo skupljati novac, ne dozvolimo da odu do Strazbura, reći će da nam sudije nemaju pojma. A oni “vrhunski stručnjaci”

Mare
Gost
Mare

Ma kakve veze ima, sad ce to car Milo o’ma iz svog budjelara, polakote …

Mrgud
Gost
Mrgud

Ko cenzuriše komentare?

Send this to a friend