Hronika

Pronađena lobanja, sumnja se na ubistvo

Durmitor

Njemački turista je prijavio da je tokom planinarenja na lokalitetu Struga u predjelu Durmitora pronašao ljudsku lobanju. On o tome nije obavijestio crnogorsku policiju, već vlasti u Njemačkoj kada se vratio u tu zemlju.

Kako saznaje Dan, on je snimio fotografiju koju je za nekoliko dana dostavio policiji u Bumbergu u Njemačkoj. Ubrzo je NCB Interpola Visbaden obavijestila crnogorske kolege o događaju, poslije čega su, po nalogu VDT-a, službenici upućeni na teren. Iz Uprave policije saopšteno je za Dan da se ovom slučaju pristupa s posebnom pažnjom te da ne isključuju nijednu mogućnost i da istraga ide u više pravaca.

Prema saznanjima Dana, inspektori kriminalističke policije provjeravaju i da li se radi o ubistvu, pa se provjeravaju sve baze podataka o nestalim licima, kako domaćim, tako i stranim turistima, posebno planinarima.

Iz Tužilaštva je saopšteno da je donijeta naredba za vještačenje kako bi se obavila identifikacija i utvrdilo kako je smrt nastupila.

Crnogorski organi će naložiti istragu u kojoj će predstavnici Tužilaštva saslušati i njemačkog državljanina u svojstvu svjedoka, koji će svoja saznanja prenijeti crnogorskim pravosudnim organima.

37 Komentara na "Pronađena lobanja, sumnja se na ubistvo"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend