Hronika

Pronađena ukradena plovila vrijedna milion eura

Crnogorska policija je tokom prošle godine pronašla 14 ukradenih plovila i dva vanbrodska motora ukupne vrijednosti oko 1.087.000 eura, saopštila je Uprava policije.

Granična policija Crne Gore je u zajedničkim akcijama sa partnerskim službama u protekloj godini postigla zapažene rezultate na pronalaženju i identifikaciji otuđenih plovila.

“Sprovedene su dvije operacije “Stolen Boat” u akvatoriji i priobalju Jadranskog mora, Skadarskog jezera i rijeke Bojane, a pronalaskom 14 ukradenih plovila i dva vanbrodska motora ukupne vrijednosti oko 1.087.000 eura, crnogorska policija je pokazala da ima spremnost i kapacitete za čuvanje plave granice. Sektor granične policije je planirao operacije u dvije faze, u maju i avgustu 2019. godine i u određenim slučajevima ostvario koordinaciju i saradnju sa Sektorom kriminalističke policije, Lučkom kapetanijom i Višim državnim tužilaštvom”, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Aktivnosti surealizovane tako što je uspostavljenom operativnom podrškom na terenu, organizaciona struktura granične policije, Nacionalni komunikacioni centar – NCC Podgorica  razmjenjivao informacije i sa Glavnom jedinicom za ukradena plovila u Konstanzi –  Njemačka,
Obalskom stražom SAD, Graničnom policijom Velike Britanije i Italijanskom Guardia di Finanze.

Podrška ovoj akciji je pružena kroz Projekt IPA2017 “Borba protiv teškog kriminala na zapadnom Balkanu”“ i sa Ministarstvom pravosuđa SAD – ICITAP.

6

avatar
1000
5
1
0
 
4
Bora BoraVantage1111HelloVelimir
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bora Bora
Gost
Bora Bora

Kako uvezu u cg..Policija .Policija

Vantage1111
Gost
Vantage1111

Vau a moje auto dje je?

Bora Bora
Gost
Bora Bora

Balkan na prvo mjesro u. Sramotu.

Velimir
Gost
Velimir

Eee,ako je on,propalo se!
Plagijator!

Hello
Gost
Hello

neka veljo garema

Hello
Gost
Hello

Da li je pregled izvrsio vjestak Bozovic?

Send this to a friend