Hronika

Roditelji djece iz prevrnutog kombija za udes krive vozača i direktora škole

Roditelji sa djecom (Foto: SjeverCG)

Roditelji učenika Osnovne škole “Milovan Đalović” iz Bijelog Polja, koji su danas doživjeli saobraćajnu nesreću kada se kombi prevrnuo u mjestu Sipanje, ogorčeni su na direktora škole i vozača Rifata Adrovića.

Kako kažu, za udes su krivi samo vozač i direktor koji je djeci zabranio da pričaju roditeljima šta se desilo. Takođe, roditelji kažu da ovo nije prvi put da se u tom broju djeca prevoze sa tim kombijem.

U školskom kombiju sa 15 mjesta roditelji tvrde da je bilo 31 dijete. Dvoje djece je zadržano u Opštoj bolnici u Bijelom Polju od kojih je jedan dječak sa posebnim potrebama.

Majka jednog od učenika Melida Ećo tvrdi za portal Sjever Crne Gore da su i ranije sa vozačem imali problema, jer je izbacivao djecu iz kombija.

“Zašto djeci nije pružena pomoć već su puštena da nakon nezgode sama odu kući? Tako povrijeđena djeca su četiri kilometra išla kući prestravljena kroz ovakvo vrijeme i šumu”, kaže ona.

Roditelji tvrde da direktor škole štiti vozača i da uzimaju gorivo za dvije ture, za Sipanje i Ličine, a zapravo je u pitanju samo jedna tura.

Erović Nedžad, otac djeteta sa posebnim potrebama tvrdi da ga direktor škole zvao i da mu je u telefonskom razgovoru kazao da je kombi skrenuo sa puta, a ne i da se prevrtao.

“Moje dijete je vozač na kišu izbacio jednom prilikom”, tvrdi on.

Dio roditelja danas je zajedno sa djecom otišlo u Upravu Policije u Bijelom Polju kako bi dali izjave povodom ovog događaja.

Kombi sa djecom je danas izletio sa puta i prevrnuo se na obližnjoj livadi.

Send this to a friend