Hronika

Roganović ubijen zbog jake pozicije u klanu?

Roganović

Iza ubistva Novljanina Vladimira Roganovića, visokopozicioniranog među “kavčanima”, u Beču 22. decembra prošle godine, stoji ili škaljarski klan ili kriminalna grupa Luke Bojovića, ukazuju saznanja austrijske policije, prenosi Blic.

Iako se škaljarski klan povezuje sa Lukom Bojovićem, rezultati istrage u Beču ukazuju da je vjerovatno Roganovića ubila jedna od te dvije kriminalne grupe, ali samostalno, a ne u saradnji sa “saveznikom”.

Roganović je inače likvidiran tri dana po napuštanju Crne Gore, gdje je 7. decembra pušten iz zatvora u Spužu, poslije odslužene kazne zbog nelegalnog oružja.

“Jedan od pravaca istrage je da je Roganović ubijen zbog svoje pozicije među “kavčanima”, i da iza svega stoje “škaljarci”. U prilog tome idu i operativna saznanja crnogorske policije da su pojedini njihovi državljani bliski škaljarskom klanu, neposredno prije likvidacije u Beču, napustili teritoriju Crne Gore i uputili se ka Evropskoj uniji. Za sada, međutim, nema dokaza koji te primorce mogu direktno povezati sa egzekucijom u prijestonici Austrije, u kojoj je povređen i bjegunac od srpskog pravosuđa, Novosađanin Stefan Vilotijević”, kaže sagovornik “Blica”.

Upravo u Crnoj Gori, u Herceg Novom, u julu 2017. godine ubijen je Vladimirov stric Niko, dok su bratu Dušku, takođe u “gradu mimoza”, ali tri mjeseca ranije, nepoznati bombaši ispod automobila postavili eksplozivnu napravu i on je u detonaciji ostao bez nogu. Iako ni ubistvo Roganovićevog strica nije rasvijetljeno, vjeruje se da iza oba atentata stoje “škaljarci” sa kojima “kavčani” ratuju skoro pet godina, poslije nestanka 300 kilograma kokaina u španskoj Valensiji.

S druge strane, operativna saznanja ukazuju i da je Vladimir Roganović bio povezan i sa Slobodanom Šaranovićem i njegovom kriminalnom grupom, koja je optužena za ubistvo Nikole Bojovića, i da je moguće da je Luka Bojović, koji robija u Španiji, gdje je osuđen zbog organizovanog kriminala, zbog te bliskosti odlučio da likvidira ovog Novljanina.

“Ubistvom Slobodana Šaranovića, rat između njegove kriminalne grupe i klana Luke Bojovića nije prestao. Poslije egzekucije u Budvi likvidirano je još nekoliko osoba bliskih Šaranoviću, ali i drugim osumnjičenima za ubistvo Lukinog mlađeg brata, kao što je, recimo, brat egzekutora Saše Cvetanovića, zvanog Pitbul”, kaže izvor Blica.

Luka Bojović, kao ni njegov najbliži saradnik Filip Korać, Roganoviću navodno ne mogu da oproste ni bliskost, prijateljstvo sa Aleksandrom Stankovićem, zvanim Sale Mutavi, koji je ubijen u Beogradu 13. oktobra 2016. godine.

Poslije likvidacije Stankovića, pravosnažno osuđenog za trgovinu drogom, jedan od pravaca istrage, i to možda najozbiljniji, bio je upravo ka kriminalnoj grupi Luke Bojovića i njegovoj desnoj ruci Koraću. Navodno je ekipa Saleta Mutavog namjeravala da preuzme sve poslove Bojovićevog klana u Srbiji, ali i u inostranstvu. Interesantno je da se neposredno prije likvidacije Stanković, u strahu za svoju bezbjednost, požalio prijatelju Roganoviću, koji mu je poklonio blindirani “audi”.

U Roganovića je pucano kada je sa Stefanom Vilotijevićem izašao iz restorana u centru Beča, gdje su bili na ručku sa jednim Beograđaninom. Uloga tog mladića još nije rasvijetljena, jer je neposredno poslije zločina ispitan i pušten, ali je sjutradan ipak uhapšen zbog, kako je saopštila bečka policija, nelogičnosti u izjavi. Kod njega je nađen hrvatski pasoš na ime Daniel Milićević, ali je bečka policija u saradnji sa srpskom ubrzo došla do identiteta. Utvrđeno je da je putovnica originalna, ali da su podaci lažni, a on je na osnovu otisaka prstiju ubrzo identifikovan.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Otorski
Gost
Otorski

Fric jedini i pravi koji je drzao sraf cijele masinerije. Znalo se ko kosi a ko vodu nosi. Bijelo 100e pa se klepaj ako imas, a sad 30e pa ajmo svi nizbrdo

O idolima
Gost
O idolima

Reko ti je ivan vracar da ga pozravis😂😂😂😂😂

Otorski
Gost
Otorski

Rijes slucaj iz 2016 pokisaj ubistva milosa radonjica. A sad je 2019.citav kotor zna ko je to uradio jedino policija tek sad raspisala potijernicu. Pozdrav za kotorske inspektore koji ce se cesat jer nisu svjesni sta rade

Otorski
Gost
Otorski

Kako se Nekom trecem pravi teren evo 4 godine.. Dosta vise bre lazavi poltroni svaki metak ispalise kotorani… Smijesni ste. A tekst kako ste uhvatili pucace na milosa r. Klosari podplaceni uvaticete ih al za pipu doljnju

Šta da se radi
Gost
Šta da se radi

Kad neće mlaka država, moraju sami.

Ode coek
Gost
Ode coek

Sad mu je svejedno, kolko se ja razumijem u tu rabotu.

G s
Gost
G s

U šta se sve blesavi ljudi upliću. Džabe ti sve pare kad nemaš mira svoga. I šta si na kraju napravio? Samo pijun u nečijoj kriminalnoj mašineriji.
Pravi bosovi ne ginu niti potežu za pištoljem. Samo mijenjaju pijune.
Meni je danas najveći stres bio što mi se jaje zamalo zalijepilo u tiganj.

Arian
Gost
Arian

Grijeh sto uradise od porodice da Bog da iskopali se svi do jednog.

Mimoza
Gost
Mimoza

Grijeh sto uradi ta porodica od samog pocetka i kolicinu sy uvukli u ovaj rat a tu porodicu je ovaj uvukao sve zarad malo tapsanja. Bez razloga i potrebe se uvukao jos u prvi rat koji su Kavcani vodili sa Radomanovom grupom da bi se pricalo o njemu kao o zestokom momku. Evo im sad svima i jednima i drugima… Više »

Prc CG
Gost
Prc CG

Ma neka a koliko su oni porodica zavili u crno…..

Pol
Gost
Pol

Koliko su oni porodica u crno zavili!Koliko su oteli?Nijesu se dali snositi!Svakog stigne pa i njih..kako radise tako i zavrsise

Prč
Gost
Prč

Ja koliko vidim te nesrecne pare od te droge ustvari ce sve zavrsiti kod placenih ubica

Ljuta
Gost
Ljuta

Gro para zavrsi kod onih u vrhu i oko vlasti koji
Odlucuju o svemu…ostali dobijaju mrvice

Send this to a friend