Hronika

Šišić i Jovović pred licem pravde zbog ubistva bebe

Pred vijećem Višeg suda u Podgorici juče je razmatrana optužnica protiv državljanina BiH Nermina Šišića i Jelene Jovović, kojom se terete za teško ubistvo petnaestomjesečnog P.J., sina Jovovićeve. Sud će o tom aktu odlučiti za 15 dana.

Branioci po službenoj dužnosti optuženih Šišić i Jovović, advokati Bojana Jovićević i Miomir Joksimović, naveli su da nemaju primjedbi na zakonitost optužnice, kao i sami optuženi. Tužilac Zoran Vučinić je dodao da dokazi prikupljeni tokom istrage potvrđuju osnovanu sumnju da su optuženi učinili krivično djelo i da opravdavaju iznošenje ove krivično pravne stvari na glavni pretres.

Šišiću se na teret stavlja teško ubistvo, a Jovović se tereti za teško ubistvo u saizvršilaštvu.

Izvršenje ovog krivičnog djela ogleda u brojnosti povreda po tijelu djeteta, faktički nemoćnog lica koje im nije moglo pružiti otpor, a svakako i po nastupjeloj posljedici smrti djeteta od 15 mjeseci.

Oni se terete da su prethodno zlostavljali dijete, da bi 4. februara u kući, djetetu zajednički zadali više udaraca u predjelu glave nanoseći mu teške i po život opasne povrede. Radi prikrivanja tragova krpama su brisali krv djeteta sa zidova unutar kuće. Dijete koje je već bilo loše zbog povreda poveli su ka brdu Ljubović. Međutim, komšije su ih primijetile pa su izmislili priču da je djetetu naglo pozlilo, pa su otišli u Urgentni centar.

Dječak je primljen 4. februara u Dječju bolnicu u Podgorici, a sjutradan je podlegao teškim povredama.

22 Komentara na "Šišić i Jovović pred licem pravde zbog ubistva bebe"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend