Hronika Ministri Bošković i Nuhodžić obišli mješovite patrole Vojske i Policije

Spriječeno oko 2.000 osoba da ilegalno uđu u Crnu Goru

Mješovite patrole Policije i Vosjke od avgusta do decembra 2018. godine spriječile su oko 2.000 osoba da uđu u Crnu Goru, saopštio je ministar unutrašnjih poslova Melvudin Nuhodžić govoreći o angažovanju na zaštiti državne granice od ilegalnih migracija i prekograničnog kriminala.

On je sa ministrom odbrane Predragom Boškovićem obišao karaulu Krenza na granici sa Albanijom, koju čuvaju mješovite patrole Vojske i Policije.

“Uvjerili smo se da pripadnici Policije i Vojske profesionalno i posvećeno izvršavaju zadatke, poštujući zakonske propise i odnoseći se na human način prema migrantima“, naglasio je Nuhodžić.

Podsjetio  jeda Ministarstvo unutrašnjih poslova u kontinuitetu radi na unapređenju tehničke opremljenosti Granične policije, uz značajnu podršku Vlade i Evropske komisije, a u skladu sa standardima Šengena i Šengenskim akcionim planom.

“Kontrolisane i sigurne granice doprinose većoj bezbjednosti svih naših građana i svih gostiju koji borave u Crnoj Gori, a to je, ujedno, i naš najbolji doprinos bezbjednijem regionu i bezbjednijoj Evropi“, zaključio je on.

Bošković je istakao je da zajedničke patrole pripadnika Vojske i Policije duž jednog dijela naše granice, u rejonu graničnog prelaza Božaj, pravi je primjer kako dvije institucije mogu zajednički da sarađuju kako bi obezbijedili bezbjednost i sigurnost svih naših građana i teritorije države Crne Gore.

“Danas smo ministar Nuhodžić i ja obišli ovaj rejon, i ne samo ovaj dio naše granice, već kompletan dio od granice sa Kosovom do granice sa Albanijom, i uvjerili se da upravo Vojska i Policija zajednički rade na potpunom obezbjeđenju i maksimalno mogućoj zabrani nelegalnih prelazaka naše granice. Upravo ovakve zajedničke patrole daju mogućnost da se zajedničkim radom uvježbavaju procedure i sve ono što je bitno kako bi se na kvalitetniji i bolji način obezbijedila naša granica, a na nama je da im unaprijedimo uslove za rad i boravak u ovim objektima”, istakao je Bošković.

Vojska Crne Gore, od avgusta prošle godine, na osnovu odluke Savjeta za odbranu i bezbjednost, daje ispomoć graničnoj policiji na čuvanju državne granice i angažovana je u kontroli pograničnog pojasa i državne granice sa Albanijom u zoni graničnog prelaza Božaj.

Granicu kontrolišu mješovite patrole Uprave policije i Vojske Crne Gore, prvenstveno kako bi bili spriječeni ilegalni prelasci granice sa Albanijom, ali i druge nezakonite radnje na granici i u pograničnom pojasu.

Obilasku karaule prisustvovali su zamjenik načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore pukovnik Svetozar Brajković i pomoćnik direktora Uprave policije za sektor Granične policije Vesko Damjanović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Realan
Gost
Realan

Nek pokusaju na dan izbor ,proce sigurno jos ce dobit svi po cg licnu kartu.

mojsilović
Gost
mojsilović

Ovim potezom je spriječeno preko 10 ubistava i nešto više od 250 provalnih krađa. Bravo Policijo Crne Gore!

Cetinje
Gost
Cetinje

Racunas li to na digitron

Realan
Gost
Realan

Da nisi jutros gleda u solju pa sve ovako precizno znas.

Milo Lekovic
Gost
Milo Lekovic

Fina slika blago nama sa vama

Milo Lekovic
Gost
Milo Lekovic

Kako ce sad jagnje da pane za ove zasluge ovim glavama 😂😂😂 samo se vi slikajte heroji nasi

Miro
Gost
Miro

I da udju kad bi vidjeli dje su dosli vratili bi se odakle su i dosli i rekli nama je doma banja. Sto nam napravise od Crne Gore, sve ovi sto nas crnogorce nisu mogli na oci vidjet 90tih sa sad se prave vecim no sto smo mi ikad bili.

Kata Luković
Gost
Kata Luković

Puštite ih neka uđu, pobjeći će sami poslije neđelju dana kad vide ovaj raj od 2.06 eura dnevno!

A eee
Gost
A eee

A, sto ces odje, Kato?

Kata Luković
Gost
Kata Luković

Ne bleji se tako!

Vlasnik drona
Gost
Vlasnik drona

Kakve izbjeglice ,a i mi nemamo sto jesti

Anonimus
Gost
Anonimus

Bogami Nuhodzic ne staje sa radom prvo je na kraj stao klanovima i narkodilerima, kamatasima, pa je policija oduzela ogromne kolicine oruzija, sprijecile se likvidacije, a sad se na kraj staje i nelegalnom ulasku u Crnu Goru…. svaka cast !

Nikola Jakic
Gost
Nikola Jakic

Policija obavlja profesionalno svoj posao to je i vise nego ocigledno jer su ogromne patrole na svim nelegalnim prelazima to najbolje znaju oni koji zive u selima koja se granice sa nekom od drzava iz okruzenja

Katanac
Gost
Katanac

S obzirom da od ranije tog podatka nema ovaj podatak je vrhunski ovako mala zemlja, a toliko sprijecenih ulazaka nije malo

Tarantino crni
Gost
Tarantino crni

Tako i treba da se obrati paznja na sve zaposlene u svim sektorima i da se barem jednom mjesecno obilaze i naravno da se kontrolise njihov rad

Dandi
Gost
Dandi

Nije ovo preveliki problem ali je dobro da se obrati paznja na njega i Amerika kao najveca sila muci muku sa ilegalnim prelaskom granice

Cule pelikan
Gost
Cule pelikan

Bitno je da se od necega pocelo, a ubijedjen sam da ce se i nastaviti, samo jako u kontinuitetu da se ilegalni ulazak smanji na minimum

Nenad
Gost
Nenad

E lako je sprikeciti kad nam.albanci pomazu:)) trbali ste napisati mjesovite jedinice albanske i crnogorske..kako su otisli danas zbog onog setkanja albanaca po masoj teritoriji..a mozda su obezbjedjivali i neki vazan tovar ko zna…

Markos
Gost
Markos

A sto radite sa onih 10000 sto rade bez papira u CG…

Send this to a friend