Hronika

Suđenje Mugoši: Zatraženo novo finansijsko vještačenje

Miomir Mugoša

Na suđenju bivšem gradonačelniku Podgorice Miomiru Mugoši, koji se tereti da je zloupotrebom službenog položaja i prekoračenjem granice službenog ovlašćenja Glavnom gradu pričinio štetu od 6,7 miliona eura, danas je saopšteno da će Specijalno vijeće do narednog pretresa zakazanog za 14. novembar odlučiti o predlogu odbrane za izradu novo vještačenje vještaka građevinske i ekonomsko-finansijske struke.

Naime, odbrana je iznijela niz primjedbi na zajednički nalaz i mišljenje vještaka građevinske struke Vukašina Đuričkovića i vještaka ekonomsko-finansijske struke Milenka Popovića, uz predlog da se novo vještačenje povjeri Institutu za vještačenje Univerziteta Crne Gore. Cilj tog predloga je ponovno utvrđivanje cijene metra kvadratnog predmetnog zemljišta na Starom aerodromu, koje je Glavni grad prodao “Carinama” po cijeni od 165 eura.

Nakon što je odbrana na prošlom pretresu iznijela sve primjedbe, vještaci su poslali odgovore na iste, ali oni juče nijesu pročitani zato što ih odbrana još nije primila.

Prema navodima optužnice, okrivljeni Mugoša je postupajući suprotno službenim interesima, donio odluke 30. avgusta 2007. godine o prenosu prava na gradsko građevinsko zemljište kojom je preduzeću “Carine” prenio pravo korišćenja na gradskom građevinskom zemljištu površine 8.047 m2 i 7.158 m2. Za prenos prava na pomenutom zemljištu, navodi se u optužnici, neposrednom pogodbom određena je novčana naknada od 165 eura po kvadratu. Kako se dodaje, parcele sa tog zemljišta bile su predviđene za izgradnju mini obilaznice, dok je stvarna tržišna vrijednost predmetnih nepokretnosti na jednoj parceli iznosila 857 eura po kvadratu, a na drugoj 384 eura.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Vasilije
Gost
Vasilije

Mugi nacionale:neka se produži ovo pozoriste pa im zabiberi odstetom za duševne boli.

veki
Gost
veki

trošite vrijeme MUGIja ne smiju dirat, ako on progovori povući će sa sobom mnogo parajlija

Stari Aerodrom
Gost
Stari Aerodrom

Ovaj čovjek je toliko stete nanio Crnoj Gori njegovom bahatostću,interesuje me ko Ce platit Kipsu 30 miliona eura oceli Mugi Kao nalogodavaca ili Vlatko Vucinic i Juretić kao izvrsioci,ili mi avetni narod,

Mark
Gost
Mark

Mi.Sve marod placa nazalost.Oni iako budu optuzeni nagkde se sa godinu,dvije i da uplate 10-tak hiljada € i eto ih ma slobodi.Sramno tuzilastvo i sudstvo.Sve podmiceno,trulo,bez vrijednosti ljudske.Ova drzava sigurnim korakom ide u propast!!

Vasilije
Gost
Vasilije

Kips,Kalici,Sarići,Limenka,Telekom i stotine drugih afera su dio liderskog programa.

Send this to a friend