Hronika

Toni Petrović: Đuro je trebalo da bude u Dobroti, ne na slobodi

Porodica Marka i Sonje Petrović iz Kotora zahvalna je crnogorskoj policiji što im je spasila živote od njihovog prvog komšije Đura Petrovića, koji je uhapšen 1. februara zbog sumnje da je planirao njihovu likvidaciju.

Oni su se juče obratili redakciji Dnevnih novina ukazujući da Đuro Petrović  nije smio da se nalazi na slobodi, već u Specijalnoj bolnici za psihijatriju u Dobroti, jer mu je bila izrečena mjera bezbjednosti obaveznog psihijatrijskog liječenja i čuvanja do okončanja postupka. Ta mjera mu je izrečena nakon što je u avgustu prošle godine uhapšen zbog ugrožavanja bezbjednosti Sonje i njenog sina Tonija Petrovića, na koje je fizički nasrnuo i zaprijetio da će ih pobiti.

>>>Policija spriječila krvavi obračun dvije porodice u Škaljarima>>>

Kako za DN priča Toni Petrović, protiv njihovog komšije Đura Petrovića, sa kojim su u sporu od 2007. godine zbog neraščišćenih imovinskih odnosa, u toku su tri krivična postupka zbog ugrožavanja sigurnosti na njihovu štetu, dok je četvrti okončan uslovnom osudom.

“Na pretresu zbog prijetnji izrečenih u avgustu 2017. godine, koje je održano sredinom januara ove godine okrivljeni je došao iz svoje kuće, a ne iz psihijatrijske bolnice. Na moje pitanje sudu zašto okrivljeni nije u duševnoj bolnici već dolazi sa slobode na pretres, sudija mi je odgovorila da njemu nije ukinuta mjera bezbjednosti obaveznog psihijatrijskog liječenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi, te da je, prema njenom saznanju, optuženi iz Dobrote upućen na liječenje u Brezovik u Nikšić, odakle je umjesto da bude vraćen u Dobrotu, samovoljno otišao kući”, kaže Toni Petrović.

 

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
neka neka
Gost
neka neka

vi niste u vazduh jjos…..a trebali ste…
no dobro…nece vas ni kbc ni brezovik ni vma spasit…toga sto ste skuvali..
stoko ljucka …vratice se balansom zivotnim…ako ne toni onda armirani betony..
svako ce biti dje mu je mjesto..

Toni
Gost
Toni

Umjesto u Dobrotu, on ode u Brezovik i odatle samovoljno kući? E nema ovoga Montekarla ni u Montekarlo.

Kotorgrad1
Gost
Kotorgrad1

A to sto ste mu ubili sina?

aleksandar leso
Gost
aleksandar leso

Crni Milorade raspitaj se malo ko je izgradio garažu na tuđu česticu i blokirao put e onda.

Milorad
Gost
Milorad

Zar mu vi nijeste ubili sina ili sam lose obavijesten. Normalna reakcija oca .

Send this to a friend