Hronika

Tužilaštvo formiralo predmet: Krivična prijava protiv doktora Kliničkog centra zbog smrti pacijenta

Odjeljenje intenzivne njege KCCG (Foto: Arhiva)
Odjeljenje intenzivne njege KCCG (Foto: Arhiva)

Slađana Đukanović

Višem državnom tužilaštvu u Podgorici podnijeta je krivična prijava protiv načelnika odjeljenja pulmologije Kliničkog centra Crne Gore Vladimira Jovanovića i doktorica u ovoj zdravstvenoj ustanovi Irene Šubarić i Danijele Stojanović zbog, kako saznaje CdM, nesavjesnog liječenja koje je dovelo do smrti M.B.

Tužbu je podnijela Podgoričanka T.B.M.  (ime poznato redakciji), ćerka preminulog.

“U Višem državnom tužilaštvu u Podgorici formiran je predmet po krivičnoj prijavi T.M., koja je dostavljena ovom tužilaštvu dana 24.11.2021. godine, protiv V.J., I.Š. i D.S., koji predmet se nalazi u fazi izviđaja”, kazala je CdM-u portparolka Višeg tužilaštva Lepa Medenica.

Tužilaštvu je, kako saznaje CdM, predata sva neophodna medicinska dokumentacija, poruke, odnosno privatna komunikacija sa doktorima koji su liječili pacijenta, kao i snimci tokom njegovog bolničkog liječenja.

O ovom slučaju je 16. novembra obaviještena i direktorica KCCG Ljiljana Radulović.

Predmet je dodijeljen tužiteljki Ani Radović.

KCCG ranije pokrenuo interne procedure, na raspolaganju svim državnim organima

Iz Kliničkog centra Crne Gore saopštili su da je nakon žalbe člana porodice jednog pacijenta koji je preminuo, ta institucija ranije pokrenula sve interne procedure u cilju utvrđivanja činjenica u ovom slučaju.

“Uprava KCCG prethodno je obavila i razgovor sa članom porodice koji je inicirao žalbu. KCCG je na raspolaganju svim državnim organima za rasvjetljavanje kompletnog slučaja”, naveli su u saopštenju.

17

avatar
1000
15
2
0
 
15
AndjelaJodMarkoAleksaDr Haus
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Andjela
Gost
Andjela

Red je vise da se krene sa prijavama, da se stane na put nesavjesnom lijecenju, bravo na hrabrosti, rijetko ko je ima za to a mnogi su nezadovoljni…

Marko
Gost
Marko

Bio sam pacijent KBC i mogu samo da im odam priznanje na njihovom vrhunskom požrtvovanju, ljubaznom odnosu prema svim pacijentima

Aleksa
Gost
Aleksa

Super. Stavite im i porodično stablo, jer samo je doktor u ovoj državi kriv čim nekom padne na pamet da ga tuži, ne mora se sačekati da se dokaže. A ovima što drogu krijumčare, lopovima i plaćenim ubicama ne smijete ni inicijale staviti. Tu vam je kičma puno savitljivija.

Dr Haus
Gost
Dr Haus

Kad su trgovci robljem i drogom onda su optuženi V.J. ,I.Š. i D.S. Kad su ljekari onda se i uviđaj po krivičnoj prijavi radi sa punim imenom i prezimenom.

Šifra : kum
Gost
Šifra : kum

Ne bio ga ja u koži dr. Vladimira Jovanovica 😂

Shadow
Gost
Shadow

Izgurajte ovo do kraja, a ako Tuzilastvo nista ne uradi, objavite sve preko medija.

Martina
Gost
Martina

A ja mislim da bi bilo vrlo poucno a i dobro da svi mediji dobiju kompletane dokaze koje ima tužilaštvo na uvid pa da se svi detaljnije upoznamo šta se zapravo desava u KBCG jer svi dokazi su ispred tuzioca a narod ne zna a treba da zna !

Zoran
Gost
Zoran

Saučešće porodici preminulog M.B., ali moram reći da se Dr. Vladimir oko Ljilje i mene trudio maksimalno ljudski i profesionalno i kako hoćete i imam samo riječi hvale za njegovo postupanje… Naglašavam da ga do tada nisam poznavao.

Hogar
Gost
Hogar

JBB doživotna⚖️

Darija
Gost
Darija

Ja mislim da od kazn neće biti ništa !

Sjever
Gost
Sjever

A Lj. Radulovic ste zaboravili ,pa ona organizuje posao u KC?

NkCg
Gost
NkCg

A Borovinićka?

Marko NK
Gost
Marko NK

Konacno da neko odgovara za ovoliki broj svakodnevne smrtnosti u našim bolnicama

Aleksa
Gost
Aleksa

Treba državni vrh da bude smijenjen sav jer nije uveo obaveznu vakcinaciju kao Tile što je radio. I zato jesu krivi što ovoliko ljudi mre.

Fika
Gost
Fika

Zašto i radulovićku niste obuhvatili tužbom?

Milica
Gost
Milica

Bravo !!

Jod
Gost
Jod

Sta bravo?

Send this to a friend