Hronika

U Tuzima uskoro stipendije za buduće mlade policajce

U Tuzima će se od 2020. godine uvesti stipendije kako bi se kod mladih iz Malesije koji se školuju za policajce povećalo interesovanje za rad u bezbjednosnom sektoru, poručeno je na sastanku predsjednika opštine Tuzi Nika Đeljošaja sa predsjednikom Savjeta za građansku kontrolu rada policije Aleksandrom Sašom Zekovićem.

Đeljošaj je uvažio preporuku Savjeta daTuzi podstaknu i podrži interesovanje mladih sa područja Malesije za policijsko obrazovanje i kasniji rad u policiji kroz uvođenje motivacionog stipendisjkog programa.

“To je jedini održivi način dugoročnog ostvarivanja cilja o adekvatnom učešću pripadnika manjina u policijskoj organizaciji”, naveo je Đeljošaj.

Na sastaku je zajednički je prepoznata potreba da se nastavi sa aktivnostima u vezi sa djelotvornim učešćem lokalnog stanovništva, posebno Albanaca, u sastavu i radu Policije što je u skladu sa domaćim i međunarodnim standardima. U

Zeković je ukazao da novo rukovodstvo policije na čelu sa direktrom Veselinom Veljovićem ima izuzetno odgovoran i senzibilan odnos prema manjinskim narodima i da je fokus njegove pažnje na služenje zajednici.

“Savjet vjeruje u punu podršku kako bi se nastavilo jačanje partnerstva Policije sa lokalnom zajednicom i izgradila njena puna dostupnost građanima”, dodao je on.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Vasilije
Gost
Vasilije

Da li će se odreći stipendisti velike albanije?Sto da radimo mi Srbi Niki?

Vasilije
Gost
Vasilije

Je su li Srbi manjinski narod?Je su li Srbi konstitutivni narod?Neka se oglasi Skrelja!

Send this to a friend