Hronika RASVIJETLJEN BOMBAŠKI NAPAD NA IMOVINU SLUŽBENIKA ZIKS-A, OSUMNJIČENA DVA MLADIĆA

Upozorenje Strugaru stiglo iz zatvora

ZIKS

Policija je u kratkom roku rasvijetlila bombaški napad od prije šest dana u dvorištu kuće službenika ZIKS-a Miodraga Strugara i uhapsila 17-godišnjeg I. T, dok za dvije godine starijim Jagošem Lekićem se traga.

I. T. je juče nakon saslušanja kod sudije za istragu Osnovnog suda u Podgorici određen pritvor, nakon čega je sproveden u Istražni zatvor.

Obojici se na teret stavlja krivično djelo izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Kako je policija utvrdila, Lekić je vozio od Starog aerodroma do Donje Gorice i dao I.T. bombu i rukavice kako ne bi ostavili tragove.

I.T. je aktivirao i bacio ručnu bombu, a Lekić ga je čekao u neposrednoj blizini u vozilu. Nakon izvršenja krivičnog djela, zajedno su se udaljili prema centru Podgorice. Istražitelji su utvrdili da je motiv profesionalni angažman Strugara i preduzimanje aktivnosti iz nadležnosti zatvorskih čuvara prema osuđenicima koji se trenutno nalaze na izdržavanju zatvorske kazne.

Obojica su povratnici i poznati policiji po izazivanju požara, eksplozija i imovinskim deliktima.

Manje krivičnih djela u Podgorici

Prema podacima Uprave policije, za prvih sedam mjeseci u Podgorici je registrovano smanjenje krivičnih djela i bezbjednosnih događaja u odnosu na uporedni period 2018. godine, a posebno je zabilježeno smanjenje u odnosu na period prije 2018. godine.

Za ovih sedam mjeseci povećan je procenat rasvijetljenosti krivičnih djela iz oblasti požara i eksplozija koji iznosi 55 odsto, u odnosu na uporedni period 2018. godine kada je iznosio 19 odsto, što je rezultat preventivno represivnih i operativno-istražnih aktivnosti policije.

Osim brzog i efikasnog rješavanja napada na imovinu službenika ZIKS-a Miodraga Strugara, u ovoj godini podgorička policija registruje više slučajeva koje su rasvijetlili u kratkom roku što nije svojstveno za krivična djela iz ove oblasti budući da tragovi u najvećem broju slučajeva budu uništeni. To je rezultat kontinuiranih operativnih aktivnostii registrovanja svih lica koja su sklona izvršenju ovih krivičnih djela i preduzimanjem policijskih aktivnosti prema njima.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
mojsilović
Gost
mojsilović

Još jedan običan dan naše Burek Republike

Boca
Gost
Boca

U Spuz ako bog da.

boca
Gost
boca

Dje ce vi mladost,kukala vam majka….

Nick
Gost
Nick

Prevaspitat ce ih policija ne brini.

Realan
Gost
Realan

Policija ,,prevaspitava”samo normalan narod,na mafijase glas nesmije podignut.

IZ PRVE RUKE
Gost
IZ PRVE RUKE

Realan: svjedočim ti iz prve ruke da nije tako 😀

Send this to a friend