Hronika

Vukotić nudi jemstvo od 150.000 eura

Jovica Vukotić

Jovan Jovica Vukotić, navodni vođa “škaljaraca”, ponudio je sudu za izlazak iz pritvora i odbranu sa slobode – 150.000 eura, nezvanično saznaju Novosti.

Ovo je informacija koju je ovaj srpski medij dobio nakon današnjeg suđenja u beogradskom Drugom osnovnom sudu, koji protiv Vukotića vodi postupak zbog optužbi da je falsifikovao pasoš. Ročište danas nije procesno potrajalo dugo, jer u sud nisu stigla tražena dokumenta iz Turske, vezana za njegovo tamošnje hapšenje.

Međutim, u sudnici je bilo poprilično dramatično, jer su Vukotićevi branioci zatražili njegovo puštanje iz pritvora, a pritom i “isprozivali” nadležne. Advokat Borivoje Borović je najprije sudu dostavio zapisnik o Vukotićevom saslušanju u Turskoj i predložio da se “razmisli” o tome da li je uopšte neophodno da se za jedno “banalno djelo”, za koje se izriče uslovna osuda, traže spisi iz inostranstva.

“Prema našem zakonu, ukoliko je sud pokrenuo postupak, ne važi utvrđivanje da li je to isto djelo urađeno i u Turskoj”, rekao je Borović, a potom isprozivao nadležne, imputirajući im da “namještaju” njegovom klijentu.

“Mom klijentu, koji inače nikad nije osuđivan u Srbiji, neovlašćeno je uzet DNK. Namještaju mu se teža krivična djela, a sud i tužilaštvo u tome učestvuju. Imam informacije da se i na određena pritvorena lica vrši pritisak da svjedoče protiv Vukotića i zauzvrat im se nudi status svjedoka saradnika”, kazao je on.

Drugi Vukotićev branilac, advokat Zora Dobričanin, istakla je da je njen klijent “jedini pritvorenik u Srbiji, koji je u pritvoru zbog falsifikovanja dokumenata”.

“Predlažem da sud ukine pritvor Vukotiću, ili ga bar, zamijeni nekom blažom mjerom. Vukotić je prijavljen u Crnoj Gori, a boravi u Srbiji. S obzirom na to da je sudu dostavio obje adrese, to je dokaz da nema namjeru da bježi i zato, umjesto pritvora, predlažemo mjeru zabrane napuštanja stana ili pak jemstvo koje nudimo”, objasnila je Dobričaninova, ne želeći da javno kaže o kojoj je svoti riječ.

Ona nije navela adresu na kojoj bi Vukotić boravio, već je to sudu dostavila u pisanom obliku. Zamjenik tužioca se pak, usprotivio prijedlogu odbrane da Vukotić bude pušten iz pritvora, smatrajući da i dalje postoje zakonski uslovi da on bude u Centralnom zatvoru. O predlogu branilaca za određivanje kućnog pritvora Vukotiću ili o ponuđenom jemstvu, tužilaštvo ima rok od tri dana da odluči.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Magijabebo
Gost
Magijabebo

Pustite narod da radi ,kako je koga volja i kako se ko snadje!!!!

-Muljavi-
Gost
-Muljavi-

Uštedio .

mecka
Gost
mecka

Zelen si vujke, pitaj svetozara kako se to donovski radi…

Ljuta
Gost
Ljuta

Da sprdnja bude veca kotoranin u zatvor a sarica oslobodite i posaljite u Kotor da nastavi poslove koje su im ovi kotorani stopirali ….sad im se nema ko više suprotstaviti jer je cg služba svoje odradila …

ddd
Gost
ddd

pavicevicu jesi ovo ti :))))) soko zove orla javi se :)))))

Klokan
Gost
Klokan

Prvo treba da ustanes kad pomenes ime Darka Sarica..pa da pitas za dozvolu mozes li da pricas o njemu

Send this to a friend