Hronika

Zastara spasila bivšeg predsjednika opštine Pljevlja

Vuković

Osnovno tužilaštvo u Pljevljima odbacilo je zbog zastare krivičnu prijavu protiv bivšeg predsjednika opštine Filipa Vukovića i sekretara za finansije Mustafe Klepa zbog sumnje da su počinili brojne zloupotrebe.

Krivičnu prijavu protiv Vukovića i  Klepa, koji su bili na pomenutim funkcijama od 2006. do 2011. godine, podnijela je lokalna vlast 10. maja 2012.godine a koju su vršili predstavnici SNP-a i Demokratskog fronta, a na čelu Opštine bio je Miloje Pupović.

Prijava je podnijeta nakon revizorskog izvještaja za period od 1. januara 2011. do 28. septembra 2011. godine. Nezavisna revizorska kuća „Reviko” u više slučajeva je utvrdila da je došlo do kršenja Zakona o finansiranju lokalne samouprave i Zakona o budžetu, da je ukupno zaduženje Opštine Pljevlja u naznačenom periodu višestruko premašilo dozvoljeno Zakonom o finansiranju lokalne samouprave, te da nije pribavljena prethodna saglasnost Vlade za zaduživanje.

Tom prilikom je utvrđeno da za podignute kredite kod Hipo Alpe Adrija banke u iznosu od 2.200.000 eura ne postoji odluka Skupštine opštine Pljevlja, koja je bila neophodna, da je nenamjensko trošenje sredstava iz primljenih donacija za adaptaciju prostora u Domu kulture u iznosu od 130.000 eura suprotno članu 46. Zakona o finansiranju lokalne samouprave.

Utvrđeno je i da za ekspropijaciju zemljišta u selu Otilovići u iznosu od 851.000 eura ne postoji odluka Skupštine opštine Pljevlja i da je ona izvršena suprotno članovima 43 i 57 Statuta opštine Pljevlja i člana 48 Zakona o finansiranju lokalne samouprave.

Ne treba zaboraviti da je, prema tvrdnjama predstavnika osnovnog državnog tužioca u Pljevljima, prijava u nekoliko navrata prosleđivana Specijalnom državnom tužilaštvu. Predstavnici tužilaštva su tvrdili da je u toku izviđaj, ali prije pristiglih rezultata istrage stiglo je zastarijevanje slučaja.

“Zastarelost krivičnog gonjenja nastupa kada protekne pet godina od izvršenja krivičnog djela, za koje se po zakonu može izreći kazna zatvora preko tri godine, te cijenim da je u konkretnom slučaju nastupila zastarjelost krivičnog gonjenja, zbog čega je na osnovu člana 271 stav 6 u vezi stava 1, ZKP-a krivičnu prijavu valjalo odbaciti”, navodi se, između ostalog, u obrazloženju koje je potpisala tužiteljka Sanja Golubović.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
GRTALICA
Gost
GRTALICA

Filip Vukovic i Igor Golubovic su unazadili i opeljesili opstinu Pljevlja to je haos sta su uradili Stankovi treba da ispita i dobro prouci dokumetaciju Doma Kulture jer to je VELIKI KRIMINAL. A adaptaciju Kotlarnice u Skerlicevoj ulici i prodaju kotlova bez saglasnosti Skupstine je jos jeda u nizu kriminalnih radnji koje su uradili Vukovic i Golubovic

GRTALICA
Gost
GRTALICA

A zna se koje oslobodio Vukovica bivseg menadzera opstene Pljevlja Golubovicka ovo je zalosno sta se radi

Klepo
Gost
Klepo

Ovaj ,dobar momak,vukovic,ratni komadant pljevalja iz 91,koji je opstinu pljevlja zaduzio samo oko 20 miliona E,poslije izvidjanja od 6 god,zbog zastare oslobodjen.Tuzilac supruga njegovog glavnog menadzera iz tog perioda,gdje su projekti ulica save kovacevica,akademski centar,uredjenje korita cehotina,gradska toplana,las vegas,antalija,…ko ne vidi…

Klepo
Gost
Klepo

Napredujemo ubrzano ka vladavini prava,tuzilastvo doslovno primjenjuje krivicni zakonik-limenka,telenor,marovic,vukovic,klepo,namjerno pustaju da zastare ocigledni slucajevi korupcije,zakoni se strogo primjenjuju na sirotinji-3 momka u pljevljima za 15 E osudjeni preko 3 god

LJUTA
Gost
LJUTA

Stankovicu sto ces ucinjeti radi zastare?

Animus
Gost
Animus

Narode, opet DPS glasajte, neka vas deru, kad vam komunjare nisu valjale.

moje ime
Gost
moje ime

Tako ce i Lomija u aferi Telekom.

bakardi
Gost
bakardi

kakav narod takva i drzava . . . . . . .

Darče
Gost
Darče

A kako to zastari, kumim vas bogom, makar on vam nije bio u bjekstvu. Ima li iko od ovih DPS-ovaca da će odrobijati za dokazanu plačku naroda. Evo i Marovićima će sve da vrate, vele da stekli milione od poklona na svadbi, stari svat im poklonio nekoliko hotela, jenđa 17 stanova, a zaovičić pola Budve.

Filip
Gost
Filip

klepa li Mustafa Klepa

alo
Gost
alo

Zastara, zastara, kad vam je predmet lezao u fioci 6 godina. Ovo se moze nazvati klasicnim slucajem namjerne zastare, neko je zvao telefonom. 3 miliona bez odluke skupstine??

Send this to a friend