Hronika

Zatvorenik pobjegao iz bolnice u Brezoviku, suspendovani policajci

Zatvorenik D.S. pobjegao je juče u 17 časova iz specijalne bolnice za plućne bolesti “Dr Jovan Bulaić“ u Nikšiću, saopšteno je CdM-u iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija.

Iz UIKS-a je CdM-u saopšteno da se pritvorenik u ovoj bolnici nalazio na bolničkom liječenju, te da su ih o njegovom bjekstvu obavijestili policajci koji su ga obezbjeđivali.

“Imenovano lice, koje je nepravosnažnom presudom osuđeno na kaznu zatvora u trajanju od 1 godine i 2 mjeseca zbog izvršenja krivičnog djela teška krađa i falsifikovanje isprave, je za vrijeme boravka u Specijalnoj bolnici od 16. decembra 2019. godine, kontinuirano obezbjeđivano od strane po dva službenika obezbjeđenja UIKS-a”, navode u UIKS-u.

Objašnjavaju i kako je došlo do bjekstva.

“Po dobijanju obavještenja o bjekstvu pritvorenika iz Specijalne bolnice, za koje do sada poznati podaci ukazuju da je nastalo uslijed grubog zanemarivanja službenih obaveza od strane službenika obezbjeđenja koji su navedenog dana obavljali poslove obezbjeđenja pritvorenika, preduzete su i preduzimaju se kontinirane radnje i mjere u cilju pronalaska i hvatanja odbjeglog pritvorenika od strane službenika UIKS-a”, navode za CdM iz UIKS-a.

O događaju je obaviještena i Uprava policije radi preduzimanja radnji i mjera iz njihove nadležnosti.

Takođe, kako se radi o pritvorenom licu obaviješten je i sud koji je odredio mjeru pritvora.

“Protiv službenika Uprave za izvršenje krivičnih sankcija koji su bili zaduženi za obezbjeđenje pritvorenika D. S. u trenutku njegovog bjekstva, biće pokrenut disciplinski postupak, a shodno zakonskim propisima njima će biti određena mjera privremenog ograničenja vršenja dužnosti-zabrana obavljanja poslova u UIKS-a (suspenzija)”, kazali su za CdM iz UIKS-a.

S.Đukanović 

14

avatar
1000
11
3
0
 
13
FfffffBuvzDR PERUNKarlitoBriganteCCCCCC
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
DR PERUN
Gost
DR PERUN

Ma, pili panduri pivo u onoj prodavnicici u sklopu bolnice. Otegli po desetak komada, nijesu ni mislili na buraza.

Buvz
Gost
Buvz

Me pričaj napamet. Prodavnica odavno ne radi. 😉

KarlitoBrigante
Gost
KarlitoBrigante

Kolki mozak treba da imas da pobjegnes a imas godinu robije i zna da ce se vratit brzo nazad e nema dje. A ova dvojica ce ga suspendovat kad se vrate i oni i on u spuz.

CCCCCC
Gost
CCCCCC

Prizdravio čoče.

Fjodor
Gost
Fjodor

Išo dasa sinoć na litaje

Fjodor
Gost
Fjodor

Išo dasa sinoc na litije

Petar
Gost
Petar

a kad pobjegne iz zatvora, onda treba taspustit zatvor… 😛😛😛…. Vratite te ljude da zaradjuju tu koru leba…

kum Žoržo
Gost
kum Žoržo

Ako je osuđen, onda je valjda zatvorenik a ne pritvorenik… Pritvorenik bi bio ako ke uhapšen pa u pritvoru čeka suđenje… Autori tekstova pazite na termine

Ffffff
Gost
Ffffff

Nepravosnaznom presudom pise ne pravi se pametan kad nisi znaci skoro je osudjen nije jos pravosnazna i ne mogu ga uputit na izdrzavanje kazne

Slavko
Gost
Slavko

Situacija je stabilna, smirite se, nista strasno.

cetinje
Gost
cetinje

“Providno kao dan”pustili ga sluzbenici-cuvari da pobjegne,pitanje svih pitanja ko ih je “isplatio i koliko”.

petar
Gost
petar

Tako je sokole CENA kolika je cijena ništa više a ni manje.

Nikola
Gost
Nikola

Imamo najbolje policajce na svijet. Ovi na cetinje spavaju u kolima, kad ti se obrate to rade na vaspitan nacin, bore se protiv kriminalaca cak sto vise stalno su sa njima piju kafu, grle se i ljube potpuno su se uklopili sa njima

So & TEKILA
Gost
So & TEKILA

dok je bio u spuž nije bježao, iz brezovika bježi.

Send this to a friend