Kolumne

Da li je Bato Carević Svetozar Marović nove većine?

Ljubomir Filipović

Piše

Ljubomir Filipović, analitičar CdM-a

Sve mi se više čini da nad Budvom stoji neko krimovičko prokletstvo. Drugi najmoćniji Budvanin i Krimovčanin danas je politički pao u lokalnom parlamentu. Izgleda da će nova većina dobiti svog Svetozara Marovića. Odavno se u kuloarima i među NVO sektorom govori da bi mogla da padne prva žrtva u novoj većini, krupna riba koja bi pokazala da je borba protiv korupcije nepristrasna. Abazovićev tvit o hapšenju Carevića je već neko vrijeme u draftovima njegovog tviter profila kažu dobro upućeni.

Carević politički nije nigdje, ni pretjerano sa DF, ni pretjerano sa premijerom. Ali jeste miljenik crkve i svesrpskog litijaškog pokreta. Taj pokret jeste na izdisaju, ali je Bato i klijent i prijatelj šefa ANB-a. Ni to ga ne štiti jer znamo da su i drugi klijenti prvog udbaša trenutno iza rešetaka, ali ipak.

Carevića prije procesuiranja treba politički nokautirati i danas je on i sa te strane “načet” jer njegov izvještaj nije prošao lokalni parlament.

URA se konačno sjetila da bezmalo pet godina sjedi u klupama vlasti čiji je organizovani kriminal po njihovom današnjem priznanju odavno premašio onaj prije njega, pa danas u saopštenju pobrojavaju Carevićeve znane i neznane grijehove.

Do juče im nije smetalo da njegovim kadrovima nakrcaju Morsko dobro, da ćute na milionsko asfaltiranje kojim su se nabacivali milioni Carevićevim partnerima i njemu, na nasilje i protjerivanje investitora u kom su zajedno učestvovali. Sada kada je Bato pripremljen da položi svoju slobodu na oltar nebeske otadžbine, kada je budvanski terminator pokazao slabost – sada su ustali svi ti neki Uraši koji su mu do skoro mahali glavama i aplaudirali. Ustali su da ga dokusure dok leži. Sudbina svih vitezova njegovog formata od Kosova na ovamo.

Da li će se Bato izboriti sa ovim iskušenjem, da li će se vozdignuti ili će pasti kao žrtva svog sirovog temperamenta i političkih kalkulacija njegovih dojučerašnjih partnera – ostaje da se vidi.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Lola
Gost
Lola

Ugrubo samo hahah

Realnost
Gost
Realnost

Spc vojnik

Vele
Gost
Vele

Sveto je makar školovan bio,inteligentan jes da su ga poslije familija,kumare i prijatelji navukli pa mu se usladilo da uzima,ali ova šoferčina,ovaj Bato ovo je smiješno tragikomično.Ne mogu da vjerujem da ovakav lik može da bude na čelu nekog sela sa 3 kuće a kamoli jedne metropole turizma

Prof
Gost
Prof

Bata Carevica je stvorio Svetozar Marovic i stoji iza njegovog svakog cinjenja. Kako to ne vidite i kako vam nije jasno. Krimovice veza, potezi koje pravi Carevic, …. malo analizirajte i vi Ljubo.

Budvaa
Gost
Budvaa

Bato je intelektualac nove vecine . Jedan od najintelektualnijih.steta za njega sto pade.zasluzeno.

Ertugrul Beg
Gost
Ertugrul Beg

On je samo seljacina obicna i nista vise, nego nema drzave e to je problem

Kotor
Gost
Kotor

Ako ima pravde u ovoj zemlji Carević je već davno trebao da završi iza rešetaka. Malo li je Sveto nabacio miliona pa bi još da krade i sam sebi namijesta tendere.

L.R.
Gost
L.R.

Carevic je bio Svetov covjek u Budvi.

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Ima li u tu budvu ljudi, a da nisu tipa: marović, carević, jelušić….???

Ajko
Gost
Ajko

Nema! Svi skupa ne vrijede 5 eura.

Arena
Gost
Arena

Šteta, onakav intelektualac mogao se još koristiti.Kakvu je samo ljepotu zajedno sa ministrom za turizam, napravio od Kraljičine plaže.
.

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Samo ga nemojte puštat za beograd?

Send this to a friend