Kolumne

DvInter, Podopadanije Ljuborukić i Zdravstvenija Kovidović Vakcinić

Slavko Mandić

Piše

Slavko Mandić, Skala Radio

Desi se neko čudo nebesko prije polovine od godine. Zatutnje gromovi iznad mora i planina. Trese se zemlja prađedova. Mrak se ne vidi od silnih munja.

Na crnom licu naravi jad(o) zajahao.

-Kako se zove ta rasa što od tebe iluziju pravi?

-DvInter, odgovori štapić, zadužen da iz suve drenovine kap sopstvene lažne istine cijedi.
-Jedinstvena je to sorta dobijena miješanjem posebnog ekstrata nesojluka, neznavenosti, gluposti, mizoginije, čuje se šapat intelektualca, čiji se stas a ni glas nije mogao razaznati godinama.

-To je nama naša borba dala da imamo tvInter koordinata, poje u pozadini raščupana ekstradna novokompovana zver. A u nastavku štapić vrišti: Mirno spavaj svojoj nani, uskoro će svi bit zapatani.

Podopadanije Ljuborukić, kažu mnogi svjedoci koji ništa nijesu viđeli, jer su ispred njih bili vanzemaljci po službenoj dužnosti, oni pravi pendreci a ne skraćene varijante, dojezdio je u prijestono carstvo svetinja đe ga je dočekala himna brojnih poruka, zvižduka, negodovanja, prozivanja. Kako je Podopadaniju velečasnom kad ne može zemljom svojih brodit sam, slobodan, nasmijan a ne uplašen da ga moraju čuvat višina od koje se nije vidio. A ne vidi se i kad nikoga nema ni iza ni ispred.

DvInter se ušutao za sad, možda i zbog nasrtaja raznovrsnih teških riječi koje mu upućuje građanski kler zbog rastakanje čega se god dovatio. Ali je prozborila madam Zdravstvenija Kovidović Vakcinić, tumačeći goropadno predstavnici naroda u domaćem sobranju da ona ima kompleks što nije ona. A ona je dr ljekar, zdušni pobornik litijskog nanošenja direktne štete domaćem zdravstvenom sistemu, zbog čega posrće i dan danas, više no ikad do sad.
E pa sprdnja nad sprdnjama.

Poljubi zemlju, pjeva pjesma sama od sebe. Može joj se. Vlast je. Istina, jedino je toga svjestan štapić od suve drenovine, koji zagledan u nebo vrišti iz svega glasa.
– Lopov iz one polovine iz koje nijesmo još zapatali baš sve, ukrao aviJon od nove firme koju smo mukotrpno sklepali od novca cijela naroda.
– Ali nam neće uteć, reče i uteče u brlog u koji se osjeća. Baš osjeća!

5

avatar
1000
5
0
0
 
5
Mirjana A.R.Bugi bugiMali mravGrađankaMilena
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mirjana A.R.
Gost
Mirjana A.R.

Odličan tekst 🙂 Bravo! To je “to”.

Bugi bugi
Gost
Bugi bugi

Likovi iz drama,komedija i tragedija.
Odlična satira.

Mali mrav
Gost
Mali mrav

Prvi let aviJonom Tu tu Montenegro nadam se biće im lijepo i lako prizemljenje poslije neslućenih visina vlasti kojoj ni po čemu nijesu dorasli.

Građanka
Gost
Građanka

Sve vidimo. Sve je to tako, na žalost!

Milena
Gost
Milena

Brlog se mira izbistriti.
Ima nas za svoju čistu državu i samo drzavu!!!!!

Send this to a friend