Kolumne

Novi početak ili kraj

Miodrag Živković

Piše

Miodrag Živković

“Naš” prepodobni premijer je sinoć imao dugi intervju na svojoj režimskoj televiziji. Bilo je to tužno gledati i slušati, jer je više ličio na izgubljenu rijaliti zvijezdu (zadruga ili luda kuća), nego na političara koji odlučuje o sudbini jedne zemlje i njenih građana.

Izgubljen u vremenu i prostoru, izgublen između želja i mogućnosti, između vjere i politike, pokazao je svu dubinu i suštinu agonije koju ova zemlja proživljava sa njim i njegovom zluradom, neodgovornom i neozbiljnom družinom.

Svakome ko je želio da vidi, bilo je jasno da ova zemlja sa ovakvom vlašću ne ide naprijed, nego opasno unazad. Za pola godine vladavine, naša kriza se produbila, a posrtanje i propadanje ubrzalo.

Razapet između crkve i države sa jedne strane i želja i mogućnosti sa druge strane, pokazao je da su vezani u čvor koji je više nemoguće razvezati.

Od samog početka je bilo jasno da se u toj vladi “nije znalo ko pije, a ko plaća”, a sada je već jasnijije, da plaćaju država i građani.

Vidjeli smo sinoć da se ova i ovakva vlada ne može ni resetovati, ni reciklirati, na žalost svih njenih mentora. Pokušaji da se krene ispočetka sa Krivokapićem ili bez njega, sa novim-starim političarima koji bi je “osvježili” svojim klero-šovinizmom, sve manje je realna i nije daleko od utopije.

Nemoć koju je u svakom pogledu sinoć demonstrirao premijer, pokušavajući je upakovati sa ličnom nevinošću i neznanjem, trebala je kod gledalaca da izazove žaljenje.

Neka žale oni koji su smislili ovaj opasni i zluradi plan, neka žale svi oni koji su ga podržali i još uvijek ga podržavaju, jer ovakva bestijalnost mora imati svoj brzi kraj, a ne bilo kakav novi početak i nastavak ovog zla koje nas je snašlo.

I na kraju, po ko zna koji put shvatismo da nema budale, kao školovane.

Facebook

6

avatar
1000
6
0
0
 
6
JablanVučerakovićMarkoMitarMiRSADA
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Jablan
Gost
Jablan

Što mi ne volimo demokratju?
Demokratiju u kojoj svako može reći šta misli. Da se čuje drugačije mišljenje i ideje.
Živković, je odavno otišao iz politike.
Vrijem je za nove ljude.
Ljude iz XXI a ne iz XX vijeka, ali ne volimo mi to, jer je lakše klimati glavom, a teže malo razmišljati.

Vučeraković
Gost
Vučeraković

Tačno tako!

Marko
Gost
Marko

Ne vidim da neko nesto poduzima po ovom pitanju bojim se da ne bude kasno jer oni rovare đe god stignu evo im jeispod zita proso i zakon o radu
Dok ustavni sud to prouci bice kasno

Mitar
Gost
Mitar

Bravo!

MiRSADA
Gost
MiRSADA

Živkoviću sve tačno ste rekli ali ovo mora se prekinuti i po cijenu izlaska na ulice i onda novi izbori jedino riješenje

Seka
Gost
Seka

Bravo svaka ti je ka Njegošu

Send this to a friend