Kolumne

Ovo nije manjinska, nego glupsonska vlada

Ilustracija

Piše: Andrej Nikolaidis, kolumnista CdM-a

“Pitam se zašto je moguće kopati ugalj u Pljevljima i prodavati ga, a nije moguće posjeći drvo i prodati ga”, rekao je Joko, potpredsjednik crnogorske vlade.

To, naravno, nije i ne može biti visoka politika – čak ni u državama kakva je Crna Gora, u kojima se politička elita iživljava nad posmrtnim ostacima ionako nikada konsolidovane demokratije. Ovo je skeč iz crtanog filma. Ovo je ono: “B-E-N-Z-I-N. Kako čudo pišu riječ voda”. Ovo je ono: “A kako se pravilno piše, Irak ili Iran?”. Ovo je ono: “A zašto kod vas u Crnoj Gori mleko zovu Veronika?”.

A ne znam Joko, časti mi. Možda zato što kopanjem uglja trošiš, a sječom drveta uništavaš resurs? Možda zato što je ugalj ostatak nečega što je živjelo prije nekoliko miliona godina, a drvo živi, kako bih ti rekao, sad? Možda zato što postoji nešto što se zove ekosistem, a drvo je veoma važno za njegovu stabilnost? Možda zato što je drvo važno da bi imao kisik, da bi imao šta da dišeš? Jer, kao što je opštepoznato, nemreš dihat bez kisika.

Nego… Nije li vas barem malo strah? Jer ako je Joko lider partije, usudite li se pomisliti šta će SNP zaposliti “po dubini”?

Naravno, ne sugerišem Jokovu intelektualnu insuficijenciju, ne dovodim u pitanje njegovu, hm, kompetenciju da vodi vladu – naročito ovu vladu. Ko bi pri zdravoj pameti za čovjeka koji se javno pita zašto ne mogu posjeći drvo, ako već mogu kopati ugalj, rekao da je glup?

Ali tvrdim da ova vlada ozbiljno računa da oni kojima se obraćaju glupi jesu. I to joj je Ahilova peta. Ta će je u vazduhu ozidana bahatost koštati opstanka. Jer Crnu Goru, uprkos brojnim dokazima za suprotno, uprkos tvrdom uvjerenju vlade da to nije tako, naseljavaju slobodni građani, a ne bravi.

Premijer, pak, i ministar turizma mu, vele kako nisu čuli valjan agrument protiv ulaska u Otvoreni Balkan.

Ni mi, vala, valjan argument za ulazak. A samo to je bitno. Jer ako ulaziš u neki savez, na tebi je da objasniš zašto to činiš. A vlada baš to nije učinila. Kada odeš kod doktora, objasniš mu koji je razlog zašto si došao, a ne koji si razlog imao da ne dođeš juče. Kada tražiš vizu za Englesku, pitaju te koji je razlog tvoje posjete, a ne koji su razlozi protiv putovanja. Ozbiljne države… Ne, države koje vode ljudi koji su elementarno prisebni ili barem elementarno slobodni, nešto čine zato što za to imaju razloge i ineteres, a ne zato što im niko nije rekao zašto da to ne urade.

Vidite, ako bi Dritan odlučio da skoči sa Skočiđevojke, Momo Koprivica mu možda ne bi rekao razlog da to ne učini. No to ipak ne znači da to treba učiniti. Kontate?

Ne samo da nema valjanog razloga “za”. Vlada je ovu državu odlučna za decenije uvaliti u balkansko velikodržavno blato  na način potpuno netransparentan i nedemokratski, bez javne rasprave. Prostim preglasavanjem na vladi. Na što su, na tačno to, pristali DPS i SDP. Koji se sada performativno protive onome što su prihvatili da bude izglasano, onog trenutka kada su jedni podržali a drugi ušli u vladu u kojoj većinu imaju zastupnici interesa Srbije, dok je u Vladi Crne Gore sama Crna Gora manjinski zastupljena.

Sve u vezi ove vlade je lažno. Ovo nije manjinska, nego većinski druga vlada Srbije. Ova vlada je “Chanel” ženska tašna od 5 eura, sa Tuške pijace. Svi koji su u tu vladu ušli ili je podržali lažu o razlozima zbog kojih su to učinili i time ponižavaju javnost i dodatno urušavaju blaženopočivšu crnogorsku demokratiju. Samo jedna stvar u vezi ove vlade je transparentna: transparentno je da je fake, da je lažna.

Svejedno, dragi građani: platićete je kao pravi Chanel.

34

avatar
1000
31
3
0
 
32
nenad_mneblamAdvokatGrađaninMiki
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Advokat
Gost
Advokat

Mi smo veći glupsoni od njih kada na ovo pristajemo…Zapravo oni su pametni,kad takvi kakvi su tu gdje su,a mi tupsoni sto sve to vidimo i znalo,a cutimo i trpimo

Građanin
Gost
Građanin

Zbog ovoga čovjeka vrijedi posjetiti ovaj portal

Miki
Gost
Miki

Lažni Chanel!

Mitar
Gost
Mitar

Bravo Andrej, care!!!

Burin
Gost
Burin

Nw bih da branim Joka, ali nije sve tako lose u recenom za sume. Dakle, Crna Gora je I pored sve zloupotrebe zemlja jako bogata sumama. Koristiti taj resurs je realno I potrebno. Naravno, planski, a ne kao do sad. Uz to, kad izvadimo ugalj, tu ga vise nikad necemo izvaditi. Dok drvo izraste I kroz idredjeni broj godina na… Više »

Srecko
Gost
Srecko

Vrhunski. Andrej direktno u metu

Jovan
Gost
Jovan

Mozemo li zabraniti izvoz gradje i ogrijeva, čisto da se ovi narod ne mete zimus, jer tona peleta kosta 300 eura.

Baranin3
Gost
Baranin3

Sta je to kisik?

Emejch
Gost
Emejch

– Oli da probas pomfrit?
– Hocu. Pa ovo je obicna krtola.

🙂 To je to toprilike 🙂

Orli-Ban Kenobi
Gost
Orli-Ban Kenobi

Da li bi Andrej našao valjan razlog da Dritan ne skoči sa Skočiđevojke? Ako ne bi onda je isti kao Momo Koprivica.

I još jedna stvar, itekako se nalaze razlozi protiv tvog putovanja, počevši od Draginje za Srbiju pa do Đokovića za Australiju

blam
Gost
blam

ajde…?

Olivera
Gost
Olivera

Bravo Andrej sve tacno.

Puškin
Gost
Puškin

Andrej, pa mi te volimo🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Alienware
Gost
Alienware

Sve su Vlade takve, uz to i lopovske…pa CG je cerupana zadnjih 30 godina!!! Najbolji pokazatelj stanja u jednoj drzavi jeste da li mladi odlaze vani…pustimo se filozofije velike.

Lipovo
Gost
Lipovo

Andrej, uvijek iznova oduševljavaš! Bar ti [email protected] nije ,,revizor,,

Mokica perisic
Gost
Mokica perisic

Pa ti si andrej genije

neko
Gost
neko

Bravo Andrej! Nije da je nevazno sto je Joko Ono prirodno glup i neobrazovan, ali ono sto treba da brine sve nas je- radi li on za interese ove ili susjedne nam drzave? I, sto je jos vaznije- to isto pitanje vazi i za sve nas kad je u pitanju pajac koji se nesretnim slucajem obreo na celu Vlade. Nisu… Više »

Kokica
Gost
Kokica

Andrej pravo u metu…Bravo!!!Kad je ovaj ” kamen mudrosti ” lider partije,već je jasno kakvi su nam po dubini strucnjaci…Kuku nama za nama…

Otac Duško
Gost
Otac Duško

Pa dobro,donekle se slažem,u prvom dijelu teksta 100%.Sad ide ono ali😀Mislite da DPS i ostali ne bi pošli na izbore čim su oburdali crkvenu Vladu da ankete pokazuju da imaju većinu?Demonkrate i DF ušli su svuda po dubini i širini a bogumi i visini,nisu puno marili za zakon i kvalifikacije.Treba malo stvari dovesti u red,pa onda ko šta ponese.I još… Više »

Cgmoj
Gost
Cgmoj

Bravo andrej..ovo je postalo takvo zastidje da se covjek sokira ko je na pozicijama i takvi treba da odlucuju o sudbini crne gore i mas gradjana..da ne odlucuju bogami..dosta je vise ove bruke i sprdnje sa crnom gorom i crnogorcima

Volim te zeleno
Gost
Volim te zeleno

Andrejeva reagovanja fenomenalna kao i uvijek!

Dalibor
Gost
Dalibor

Glas razuma u ovoj ludoj zemlji. Predsjednik vlade koji se ponasa kao prodavac na pijaci jeftine robe sa nezrelim ponasanjem kojeg svi smatraju smijesnim i ministar koji bi da unistava sume, a da je srece i razuma nedje bi sad samo mogao da mijenja bubanj od ves masine i nista vise. Zaustavite zemlju, da se silazi.

4B častiD Rabin
Gost
4B častiD Rabin

Svaka čast.

Cikotus
Gost
Cikotus

Odlican 5

Jack
Gost
Jack

Čas ulazimo , čas ne ulazimo…zna li iko šta je istina ?

Zeta
Gost
Zeta

A kuku nama sa otvorenim balkanom, oni koji su imali otvoreni balkan i koji ga srušise srbi i albanci sad bi opet da sastavljaju, eeee kobse od srba najeo presjelo mu je, a viđi čuda za to ima valjaju albanci koji im uzeše Kosovo, a nama spočitavaju što smo ga ptriznali, o kome je sasvim dovoljno ko oce da razumije,

Srce
Gost
Srce

Što je taj naš premijer danas nalupetao!Da čovjek plače od muke.Andrej,hvala ti za ove tekstove,pomažu da ostanemo u pamet

nenad_mne
Gost
nenad_mne

Po običaju, sjutra se neće sjećati ( 21.milion, ko mu dade kriptovan telefon, ko mu prijeti….)!

Cambridge
Gost
Cambridge

bravo

Ćeta
Gost
Ćeta

Joko možda zna zašto se trofazna struja zove baš tako ,a ne monofazna,

KomitaPg
Gost
KomitaPg

Andrej doktore😀

zarko
Gost
zarko

Ko bi napisao ista da valja u ovoj drzavi, da nema ovog Nikolaidisa

Laban
Gost
Laban

Za ulazak u Otvoreni Balkan je bitno usvojiti zakone u skupštini kojima bi se prilagodili i ušli u OB,a to ne može proći jer su protiv DPS,SD SDP i Demokrate,a vjerovatno i manjine.Ono što je bitno ,Bosna nikad neće ući,a ni Kosovo,tako da sve nema smisla.

Dolores
Gost
Dolores

U Otvoreni Balkan NEĆEMO – to je za nas GROBNICA u koju nas UBACUJU !

Send this to a friend