Kultura Premijera velike istorijske slikovnice

Bajku životom pravimo

Premijera velike istorijske slikovnice ,,Bajku životom pravimo” (6+), koju je po tekstu Stevana Koprivice i Dragane Tripković režirao Ferid Karajica, održana je danas sa početkom u 12h u Velikoj sali Kic-a.

“Ja sam presrećan radom u Gradskom pozorištu. Dugi niz godina smo saradnici. Sa druge strane sam veoma srećan što u predstavi učestvuju dvije generacije studenata FDU-a čiji sam ja takođe profesor. Lijepo je vidjeti tu mladost na sceni koja diže ovu predstavu na jedan ljepši I značajniji nivo. Divno je što su dobili gostoprimstvo Gradskog pozorišta.

Nadam se da će i djeca i odrasli voljeti ovu predstavu i poruke koje ona nosi. Detalji iz života junaka koji su obilježili epohe istorije Crne Gore su veoma plemeniti. Dakle tu je ideja gradnje, ideja pozorišta, ideja ljubavi, slobodnog čovjeka I pravo djece na jedan ljepši, pravedniji i zanimljiviji svijet. To su vrijednosti koje su istaknute u prvi plan, koje naš život čine dostojanstvenijim a u vrijeme ove Korone postaju još očiglednije”, istakao je reditelj predstave Ferid Karajica.

U predstavi igraju: Davor Dragojević, Danica Rajković, Lara Dragović, Lazar Đurđević, Marko Rajković, Mirjana Spaić, Pavle Bogojević, Stefan Vuković, Nemanja Todorović, Aleksa Balević, Kristijan Blečić, Maša Božović, Milica Kekić, Una Lučić i Ognjen Sekulić.

Glasovi: Ivan Crnojević – Branimir Popović, Petar ll Petrović Njegoš – Dušan Kovačević, kralj Nikola l -Mladen Nelević, Blažo Jovanović – Željko Radunović i Dragan Radulović – Dejan Đonović.

Reprizna izvođenja zakazana su za subotu 24.10. u 20h i u nedelju 25.10. sa početkom u 11h i 13h u Velikoj sali KIC-a.

Ulaznice su dostupne i na biletarnici KIC-a „Budo Tomović“ ili pozivom na broj telefona: 020/ 664-237, radnim danima od 9 do 20 sati i vikendom od 10 do 13 i od 17 do 20 sati.

Izvođenje predstava će se održati uz strogo poštovanje mjera koje su donijeli Nacionalno koordinaciono tijelo i Institut za javno zdravlje.

Projekat se realizuje u saradnji sa Fakultetom dramskih umjetnosti sa Cetinja i uz pomoć Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Stajls
Gost
Stajls

Fantasticno. Konacno da se djeca ns zanimljiv nacin upoznaju sa istorojom. Bravo

Send this to a friend