Kultura u Galeriji gitara Micheal Batell

Goran Krivokapić i Danijel Cerović nastupaju u Berlinu

Goran Krivokapić i Danijel Cerović u petak, 13. septembra 2019. godine, nastupiće u Berlinu, u Galeriji gitara “Micheal Batell”.

Program kojim će se crnogorski dvojac predstaviti obuhvata djela Johana Sebastiana Baha („Engleske svite“ u transkripciji članova dua) , kao i djela argentinskog kompozitora Astora Pjacole. Po mišljenju publike i kritike koja stiže od uglednih magazina kao što su londosnki “Gramophone”, američki magazini “Fanfare” , “ClassicsToday”, “Soundboard”, “American Record Guide”, kao i od specijalizovanog francuskog časopisa “Guitare Classique”, CGD je prepoznat kao jedan od vodećih i najinventivnijih ansambala za klasičnu gitaru na međunarodnoj sceni danas.

U prilog tome govori i činjenica da je prestižna izdavačka kompanija Naxos u septembru 2015. godine, objavila kao svjetsku premijeru prvi od dva CD-a sa Bahovim „Engleskim svitama“ u transkripciji članova dua, a 2018. godine izdat je drugi CD čime je kompletiran projekat koji dobio izvanredne kritike od najuglednijih svjetskih magazina, a jedan od najvažnijih je londonski “Gramophone”.

Duo je nastupao u prestižnim dvoranama i na festivalima u Americi (GFA), Argentini (Guitarras del Mundo), Kanadi (Toronto, Montreal), Rusiji (Dvorana Filharmonije – Sankt Petersburg), Španiji ( Madrid – Dvorana Maneul de Falja, Grana Festival), Portugalu, Belgiji, Francuskoj, Luksemburgu, Holandiji, Njemačkoj, Poljskoj, Kini i Južnoj Koreji (Olympus Hall), ali i na crnogorskim festivalima A tempo, Kotor art, Barski ljetopis…

Goran Krivokapić i Danijel Cerović nastavljaju saradnju sa izdavačkom kućom Naxos sa projektima za solo gitaru i dvije gitare. Goran krivokapić će snimiti šest Rosinijana Maura Đulijanija, dok je Danijel Cerović snimio muziku Silviusa Leoplda Vajsa.

U septembru ove godine duo će snimiti CD sa muzikom Astora Pjacole. U nastavku sezone CGD će nastupiti u Kini, Japanu i Njemačkoj, a uskoro ih očekuje i snimanje novog CD-a za Naxos. Članovi CGD-a, Goran Krivokapić i Danijel Cerović su zaštitna lica francuskog proizvođača žica Savarez.

Send this to a friend