Kultura

Komemoracija povodom smrti Mihaila Miše Janketića u petak u CNP-u

Komemoracija povodom smrti Mihaila Miše Janketića biće održana u petak 24. maja u 10 sati u Crnogorskom narodnom pozorištu.

Mihailo Miša Janketić bio je jedan od velikana regionalnog glumišta. Ostvario je izuzetne uloge u nekim od najuspješnijih predstava CNP-a, a status počasnog člana koji se dodjeljuje najistaknutijim stvaraocima i saradnicima pozorišta koji su vanrednim rezultatima doprinijeli usponu CNP-a, stekao je 2001. godine. Dobitnik je Godišnje nagrade CNP-a za ulogu Marka Miljanova u predstavi „Marko Miljanov“ Novaka Kilibarde u režiji Blagote Erakovića 2000. godine.

U Crnogorskom narodnom pozorištu ostvario je uloge u predstavama: „Pozorište jednog glumca“ (1972.god), „Medalja“, Veljka Radovića, u režiji Mila Đukanovića (1976.), „Profesionalac“, Dušana Kovačevića, u režiji Branislava Mićunovića (1991.), „Gorski vijenac“ Petra II Petrovića Njegoša, u režiji Branislava Mićunovića (1997.), „Princeza Ksenija od Crne Gore“, Radmile Vojvodić (1997.), „Lažni car Šćepan mali“, Petra II Petrovića Njegoša, u režiji Dejana Mijača (1997.), „Marko Miljanov“, Novaka Kilibarde, u režiji Blagote Erakovića (2000.), „Elektra“ Danila Kiša, u režiji Egona Savina (2000.) i „Jakov grli trnje“, Veljka Radovića, u režiji Blagote Erakovića (2005.).

Mihailo Miša Janketić preminuo je 15. maja 2019. godine u Beogradu.

Komemorativni skup organizuju Crnogorsko narodno pozorište i Ministarstvo kulture Crne Gore.

2

avatar
1000
2
0
0
 
2
VitniVorenCrnogorka🌷
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
VitniVoren
Gost
VitniVoren

Slava ovom cestitom covjeku! Imali smo srecu i cast da ga upoznamo, a bogomi, i da naucimo od njega! Njegova Crna Gora ga nece zaboraviti!

Crnogorka🌷
Gost
Crnogorka🌷

On je MIŠO…Ljudina!!!

Send this to a friend