Kultura

Laušević: Kako sa potjernice Interpola da odeš na audiciju

Žarko Laušević

Čuveni glumac Žarko Laušević gostovao je sinoć u posljednjoj emisiji Ivana Ivanovića na televiziji Prva, a tom prilikom otkrio je mnogo toga zanimljivog, o čemu nije govorio ranije.

Život glumca Žarka Lauševića u Americi nije bio nimalo bajan. Bio je bez dokumenata i na potjernici Interpola, pa je mogao da radi samo poslove za koje mu nije potrebno znanje jezika i papiri. Izbor nije bio veliki, a ni plata.

“Ne znam.. . Kad prođe neko vrijeme izgleda lakše ili objektivnije sagledaš stvari. U trenutku dešavanja nisi svjestan koliko je težak taj džak koji nosiš, tek kasnije ti neki sedmi pršljan javi”, odgovorio je Laušević na pitanje koliko je bio težak njegov život u Americi.

Radio je, kako kaže, ono što je mogao i smio.

Na komentare da je imao kvalitet bavio bi se i tamo javnim poslom odgovara “kako sa potjernice Interpola da odeš na audiciju”.

“Bio sam u žestokoj ilegali više od deset godina i radio sam samo poslove gdje ti ne treba ni znanje jezika ni papiri… U tom momentu naša ćerka Jana je bila mala. Trebali smo da nađemo ženu da je čuva, a to se plaćalo 15 dolara na sat. Moj moleraj 13, pa sam, shvatio da treba da obrnemo stvari. Bavio sam se djecom neko vrijeme, volim da kuvam i budem domaćica”, ispričao je on.

<<<Žarko Laušević napisao novu knjigu: Sve prođe, pa i doživotna<<<

Žarko Laušević je rođen na Cetinju 1960. godine. Diplomirao je glumu na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu. Bio je član Jugoslovenskog dramskog pozorišta, gdje je ostvario uloge u velikom broju predstava. Na filmu je debitovao 1982. godine, ulogom u filmu “Progon”. Vrlo brzo dobio je jednu od glavnih uloga u TV seriji “Sivi dom” (1984), koja mu je donijela veliku popularnost.

Obećavajuću karijeru talentovanog glumca 1993. godine prekinuo je tragični događaj. Žarko Laušević i njegov brat Branimir napadnuti su od grupe momaka u blizini jednog podgoričkog lokala. Tom prilikom Žarko je iz svog pištolja usmrtio napadače, a teško ranio jednog mladića, dok je ovaj prilazio da se pridruži napadačima. Na suđenju je osuđen na 13 godina zatvora zbog dvostrukog ubistva. Ta je presuda, nakon žalbi, potvrđena 1994. godine. Kaznu je izdržavao u Spužu i Požarevcu.

Nakon ukidanja presude od strane Saveznog suda, po ponovnom pretresu februara 1998. godine izrečena mu je kazna četiri godine zatvora zbog dvostrukog ubistva u prekoračenju nužne odbrane. Budući da je u tom trenutku već izdržao 4-5 godina, pušten je na slobodu. Ubrzo nakon toga preselio se u SAD-u.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
aki
Gost
aki

Mediji nam namecu da treba da ga zalimo sto je malo robijao i potom malo radio fizicke poslove po americi?! E zalosti njegove,a niko ne pominje ugasena dva mlada zivota i njihove familije zavijene u crno!

aki
Gost
aki

Sve su ovo jeftini pokusaji da opere biografiju dvostrukog ubice,ubio je dva momka zbog bezazlene svadje i ne moze ga nikakva medijska promocija oprati!

faust
Gost
faust

Prestanite sa ovim patetisanjem “ubio je djecu” , obojica su bili punoljetni i poznati policiji. Da mi neko napadne clana porodice a ja naoruzan, pucao bih. Pucao bih jednako imao on 18 ili 50 godina i bio naoruzan ili ne. U Americi gdje svako ima slobodu nosenja oruzja ne bih dobio dana zatvora, ovdje ne znam ali me ne bi… Više »

Liber
Gost
Liber

Sve sto si rekao je laz

Galileo
Gost
Galileo

Dok ovo izgovavraš, postavlja se pitanje zašto si ti naoružan i odakle ti pravo da nosiš oružje, jer da je to ispravno i po zakonu, svi bi ga trebali nositi.

faust
Gost
faust

galileo – U Americi postoji drugi amandman ustava koji garantuje svim drzavljanima starijim od 18g slobodno nosenje oruzja. Lausevic je imao dozvolu tadasnjeg SUP-a za nosenje oruzja (i savjet) zbog napada i prijetnji nakon prekinute predstave sveti sava. Neovlasceno nosenje oruzja je k.d. u nasem KZ-u, dakle moj odgovor tebi je- svjesno bi krsio zakon da bih povecao sansu da… Više »

Pjer
Gost
Pjer

Dobrom covjeku dase ovo desilo cutao bi i zivio sa tom mukom

Dragutin
Gost
Dragutin

Ubica. Svaki dan mi portali prevrću želudac sa slikama ovog ubice. Nego je admin jutros nervozan pa ne pušta komentare. Alo, nijesam ti ja kriv što moraš radit u neđelju ujutro.

realno
Gost
realno

da nije ubio dvojicu ne bi bio “cuven”

Stefan
Gost
Stefan

Nije bas zivio u NY u ilegali kao sto kaze jer u emisiji spominje da je isao na veceru sa Divcem i Stojakovicem, tako da nije da se bas krio…Radio je fizicke poslove jer nije imao boravisnu i radnu dozvolu, vjerovatno je usao na neku turisticku vizu. Da je bio na Interpolovoj potjernici lako bi ga pronasli. Sad pise knjige,… Više »

Bojan Andric
Gost
Bojan Andric

O čemu ti pričaš druže! Sve pa prate Divca i Stojakovica glavne face tada po Americi ajde cuti tu i ne lupaj! Podji ti sad u U.S pa da te vidim šta bi radio i kako bi se snašao!!

14 ipo
Gost
14 ipo

koe ovaj??

Glumica
Gost
Glumica

Samo jedna mala digresija komentatori. Na fakultetu koji je Zarko zavrsio,ispravljaju naglaske i narecja vec na prvoj godini,tada cele Jugoslavije,ne samo crnogoraca

Čitalac
Gost
Čitalac

Umjetnik? Ubica.

Tomos
Gost
Tomos

Ima onaj vic, koji naravno da nije primeren ovoj situaciji ali će objasniti dosta. Bila tuča i priča učesnik te tuče “Njih dvojica a ja i tata sami”…

Tomos
Gost
Tomos

Suština je da se trebalo završiti tučom i to je to

jovan-ivan
Gost
jovan-ivan

Oprosti Tomos nije bilo tako nego pita sudija Muja koliko ih je bilo tijeh koji su ve prbili, Mujo bila dvojica a ja i babo sami.

Филео
Gost
Филео

По тексту, испада да је он коначно осуђен на 4 године, што није тачно. Коначна пресуда је била 13 година. Да је заиста осуђен на само 4 године које је издржао у притвору, зашто би га језуитски филозоф у покушају, Борис Тадић, помиловао?

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Šta čovjek treba uraditi kad grupa nasilnika krene da ga tuče? Da se namjesti i čeka da ga možda i ubiju od batina, njega i njegovog brata! Ajde ne lupajte, na njegovom mjestu 90% vas bi uradilo isto… Lako je iz fotelje udobne mudrost i mir širiti!

Osa
Gost
Osa

Bravo! Tražili su “đavola” i našli ga. A on je pucao da bi spasio sebi i bratu život. Ne znam od ovih kritičara ko nebi to uradio – ako ne zbog sebe zbog brata bi sigurno!

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Osa, vjerovatno su tražili đavola. Ali ne zaboravi, imali su 18-19 godina i svoj trojici je pucao u leđa dok su bježali.

Region
Gost
Region

Smješno je polemisati, utvrđeno je da nije bila samoodbrana

Lipovo
Gost
Lipovo

Osa@ budi razuman, nije Sud donio odluku bez dokaza, po meni blagu. Raspitaj se gdje je očevidac dogadjaja, konobarica restorana-trafike i zassto nije ponovila/potvrdila prvu izjavu(tako je dnevna sstampu pisala) Zassto, nesporno veliki umjetnik, ne saopssti pravu istinu.

Petar
Gost
Petar

Imali su po 19 godina. On preko 30

Region
Gost
Region

Ajde da preskočio kako je došlo do tuče, ko je počeo da prigovara a iz čega je i proizašla tuča, da ne nagađam već da onim što znamo da se bavimo. Mislim ja a i Sud je mislio, da mu život nije bio ugrožen kada ga je osudio na 14g, i da je sa ispaljenih 10-15 kom itekako prekoračio nužnu… Više »

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

I ti i sud u udobnim foteljama tako mislite. Nije ni tebi ni sudu pucalo po glavi, prijatelju. Niti je tim momcima na čelu pisalo koliko godina imaju. Koliko se ugroženo i uplašeno osjećao u tom trenutku- to samo Laušević zna .

Region
Gost
Region

Nije, ali jeste stotinama hiljada drugih pa se došlo do saznanja šta je nužna odbrana, a šta orekoračenje. Ovo je klasično prekoračenje…škočski primjer prekoračenja. Da ne pominjemo priču koja se tada pričala kako je uopšte došlo do prepirke i svađe

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Region, moraš znati da postoji nešto što se zove “stanje bitno smanjene uračunljivosti”. Nakon udaraca koje je zadobio, šoka u kojem se iznenada našao- koliko je Laušević bio uračunljiv u momentu kad je pucao? To uvijek sud mora cijeniti, a ne bih rekao da je to ođe urađeno.

Region
Gost
Region

Da, ali se 1.prije toga ide provjera kolko si doprineo da do te svađe dođe, što je veoma bitno, 2.U kakvom si stanju bio trijezan, pijan ili pod psihoaktivnim sipstancama. Dalje, 3.da li je bio ugrožen život (tvoj ili bliske osobe) , što se vještačenjem ustanovilo da nije. 4.Da li je sve da jeste bio ugrožen bilo potrebno po nekoliko… Više »

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Ako je bio pijan- to je olakšavajuća okolnost, npr, pošto nije krivično djelo biti pijan, a uračunljivost se pijanstvom smanjuje. Osim za krivična djela u saobraćaju, jasno, đe je pijanstvo otežavajuća okolnost.. Drugo: niko ne može utvrditi da li mu je bio ugrožen život ili ne, nema tog vještačenja! Zašto? Zato što se i od jednog jedinog udarca pesnice može… Više »

Region
Gost
Region

Prvo po povredama koje ima utvrđuje se da li je život bio ugrožen, to je rutina Polazi se od toga da je sa 30g makar gledao tuču ako nije učestvovao da bi znao šta je to. Ne treba da si profesionalni vojnik već je dovoljno da si služio 1g kao vojnik da bi imao potrebno znanje. A da li zna… Više »

Region
Gost
Region

Provjeri.. Svi.. 99% kažu da nisu krivi. Pa onda se Svi kažu da su bili životno ugroženi… Onda Svi se brane smanjenom uračunljivost. I za svaku od ovih stvari ima veštačenje, i super vještačenje….nakon toga radi se “rekonstrukcija” djela, na licu mjesta. A za “uračunljivost” se gleda da li si sam doprineo smanjenju ukoliko se smanjenje i konstatuje. Primjer neki..… Više »

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

A kako znati kad te neko krene pesničiti da li će i kad prestati? Znaš da jedan udarac pesnice u određenim okolnostima može biti smrtonosan. Tukli su mu i brata, je li? To je kod njega afektivno stanje bilo, dakle. Samo neko ko nikad nije osjetio nalet adrenalina može biti začuđen Žarkovom reakcijom. Naglašavam da je u pitanju osoba za… Više »

Region
Gost
Region

Kada pucaš u strahu, obično se promašuje. Namjera da se ne samo odbrani, već i ubike vidi se iz broja ispaljenih metaka, i velikog broja koji su pogodili te momke. Vještak sa lakoćom utvrđuje da kada nekog pogodi 1 metak da li može biti prijetnja. A tek sa 2, 3 ili 4 metka pogođen. Onda ugao ulaska metka i daljina.… Više »

Region
Gost
Region

Postoje metode koje se svuda u svijetu koriste prilikom veštačenja stanja u trenutku izvršenja dijela. I u sledećem komenratu ti je odgovor na drugi dio

Che Geuvara de
Gost
Che Geuvara de

Isoalio je petnaest metaka u djecu.U ustima su im bili hamburgeri.Dva odrasla muskarca sa pistoljima su mogla otici u drugu birtiju.No zlo ih je opsjedalo samim tim sto su nosili oruzje.NeopravdanoNesoj ubija djecu i bjezi u Ametiku.

Che Geuvara de
Gost
Che Geuvara de

Niko lausevice nije tukao.

193eura lideri
Gost
193eura lideri

nisam tucaros al na zalost zatekao sam se u zivotu u dvije tuce, pijane noci. zamisli da su se pistolji potezali radi gluposti, kolko ima tuca takvih sirom svijeta, dje bi kraj bilo pucanju. druga stvar mislim da ljudi ne treba da nose pistolje kao ovaj gospodin, mada za devedesete to je bilo kao mobilni danas

Che Geuvara de
Gost
Che Geuvara de

Ta no je gopodine193lideri,ko nosi i ima pistolj,ima namjeru da ubije.

Che Geuvara de
Gost
Che Geuvara de

Ta trojica momaka su jeli hamburgere .Bili su tek punoljetni,nenaoruzani.Onda su Usli Lausevici u trafiku sa pistoljima.Cime su to bili u opasnosti.Mogli su se okrenuti i otici.No htjeo je Zarko da pokaze ko je glavni.Za ubistvo djece nema opravdanja.Ko ih opravda a pitao bih kako bi se osjecsli da im djeca u sekundi oduTo sto pise zalopojke i zaradjuje na… Više »

Sasa
Gost
Sasa

Sjećam se dobro ovog dogadjaja,imao sam isto godina kao momci koje je ovaj ,junak,nemilosrdno ubio ! T

kakodane
Gost
kakodane

Ako se sjecas, onda se vjerovatno sjecas i ratnog vremena i psihoze kad su ulicama setali vikend cetnici sa masinkama, kad su pucnji i rafali odjekivali Podgoricom svakog casa. Ovi mazguljani su vidjeli poznatog glumca i poceli da ih provociraju. Dobili su sto su trazili mada se Zarko istina malo uzivio u ulogu Dzona Vejna.

Che Geuvara de
Gost
Che Geuvara de

Koja psihoza?Lausevici sa pistoljima.Ajde zivotati.Postoje normalni ljudi i ludaci.E on pripada drugoj gruppi

Gledalac
Gost
Gledalac

Gledao sam intervju – život piše romane. Dok sam gledao, zapitah se da li postoji iko iz Crne Gore ko je pošao da radi i živi u Beogradu, a da je nastavio da koristi ijekavicu? Ja znam dosta njih, ali niko od njih ne koristi ijekavicu (koju su koristili od rođenja pa do odlaska). Sa druge strane znam dosta njih… Više »

DANGRAD
Gost
DANGRAD

To je sigurno utisak emisije.

***
Gost
***

Rekao si baš dobar vic. Crna Gora ne diskriminiše..slatko se nasmijah..

Gledalac
Gost
Gledalac

Nije ti to vic – u Crnoj Gori sam gledao na lokalnim kanalima ljude sa televizije koji pričaju ekavski, dok na kanalima iz Srbije to do sad nijesam vidio. Isto tako ne čuh nikoga iz Crne Gore ko je pošao u Beograd da tamo živi da je nastavio da priča ijekavski. Što se tiče onih koji su došli iz Srbije,… Više »

Che Geuvara de
Gost
Che Geuvara de

Promjer,Setgek Cetkovi. Itd.

vesko
Gost
vesko

Gledalac samo se radi o tome da su Crnogorci losi ljudi.Povode se za modom.Crnogorac kada ode u Bosnu prica njihovim naglaskom,kada ode u Hrvatsku pohrvati se .U ime komunizma najlakse se u Crnoj Gori zaboravljao Bog i tradicija,u ime modernosti gusle se proglase za seljacluk pa se onda kuka sto su gusle pobjegle od Crnogoraca,u ime multikulturalnosti i multikonfesionalnosti se… Više »

realno
Gost
realno

“”Da li ih diskriminišu tamo ako nastave da koriste ijekavicu? ”

Da, iz licnog iskustva.

Cica
Gost
Cica

Evo ja 40 godina i duboko prezirem sve koji rade ovo sto i Lausevic. Doduse razne abolicije i fotelje kostaju u srpstvu.

kapio
Gost
kapio

Ne želeći uopšte da ulazim u tragični događaj i šta bi bilo kad bi bilo ali krajnje je nevaspitano da čovjek koji je ubio dvoje ljudi i osuđen na zatvorsku kaznu koju nije odležao i pobjegao kuka na televiziji sa nacionalnom frekvencijom kako mu je bilo teško dok je bio u bjekstvu. O njegovom maestralnom glumačkom daru je suvišno trošiti… Više »

Putalj
Gost
Putalj

Nesporno je da je vrhunski glumac ali i gnjida od čo’eka.. uradio je što je uradio i nema nazad ali.. on se bogati na muci onih familija i još sebe predstavlja kao žrtvu.. sramno!

RS3
Gost
RS3

Ipak je Marko Miljanov,najveći i najmudriji sin,ovih prostora.Nažalost,ćojstvom ae Žarko,pohvalit ne može.I da je u vazduh pucao,već su krenuli bježati…Neukusno je,filmove pravit,knjige prodavat,na račun 3 mlada ugašena života…Tamo đe se je sakrio(SAD)ovo je klasično prekoračenje samoodbrane,a i naš ga je sud zbog toga osudio.Da oće batalit više,sa atavljanjem soli u ranu,familijama pobijenih…

Филео
Gost
Филео

Нема самоодбране. Сам је себе довео у стање које је допринијело инциденту (алкохолисан). У тако изазваном инциденту посегнуо је за оружјем. У новонасталој, скривеној ситуацији, пуцао је у леђа човјеку… О каквој нужној одбрани причамо?

Bebin sendvicar
Gost
Bebin sendvicar

Nasilna kukavica koja je Bila svedena na ono sto zasluzuje. I u NY je mogao da radi Ali je bio lijencuga preplasena

Alfred Dz. Kvak
Gost
Alfred Dz. Kvak

Svi su brzi da pametuju i da osudjuju druge (ovom prilikom Lausevica), a zaboravljaju kako je to bilo ludo vrijeme i da se bez pistolja od raznog sljama nije smjelo poc ni na taj hamburger. Svi ovi sto svu krivicu svaljuju na njega nega se zamisle u tom vremenu i situaciji da vise mangupa krece da ih mlati, nebitno po… Više »

ona
Gost
ona

Alfredu: od raznog sljama,kazes?! to su momci koji su imali po 19 ili 20god.klinci.i podgorica je rada bila miran grad,do prije 3 , 4 god.
tako da ne prosipaj demagogiju!
ne osuđujem, samo konstatujem.

Alfred Dz. Kvak
Gost
Alfred Dz. Kvak

Poštujem tvoj stav, ali ipak su to zrele godine i itekako su znala da budu opasna ‘djeca’. U gornjoj konstataciji nisam direktno govorio o njima niti bih se ikad usudio okrivljivat nekog ko vise nije tu, nego o vecini i tadasnjoj ‘mangupskoj’ modi.

Tomos
Gost
Tomos

Da da, eto vidimo i ko su ti…

DANGRAD
Gost
DANGRAD

Znas kako, ja se odlicno sjecam kakve su bile prve reakcije onomad poslije tog ubistva i sto se pricalo za te momke (poznavao ih nisam, da se odmah ogradim). Ali, kako to obicno biva, vremenom su pretvoreni u svece. Najstrasnije sto mi sami sebi necemo da priznamo kakvi smo. I danas je u nasem narodu vrlo draga zabava podjebavat nekog… Više »

DANGRAD
Gost
DANGRAD

Ima nas koji smo tad isto imali toliko godina i jako dobro znamo koliko je Podgorica tad bila “miran grad” i kako su ponasali ovi sto su dolazili s ratista da se malo odmore. Tako da…

ona
Gost
ona

@DANGRAD 93- će se jeste tesko zivjelo..i bio je rat u okruzenju. ali ne zezaj molim te, da podgorica nije bila miran grad. bila je.. @ALFRED….bili su klinci..mladji od njega 12 , 13 godina…koji su se mozda pravili vazni. koliko vidim iz komentara nijesu imali oruzje. pitam se samo sto se onda nije potukao sa njima, nego, kako opet vidim… Više »

Che Geuvara de
Gost
Che Geuvara de

Z.L je kukavica.Vidjeo sam ga prije neznam koliko mizda pola godine,mozda godinu.Maskirao se u prnje i okrecao da vidi prepoznaje li ga ko..Kukavica,pobjegao u Ameriku.Pise zalopojke Kazu sto posijes to uberes.Odvratan .

kakodane
Gost
kakodane

Tako je. Ko nije tu tada zivio nista ne moze da razumije u vezi ovog dogadjaja.

Osa
Gost
Osa

@ona Vazda je toga bilo i (nažalost) biće. Pogotovo u kasnim satima kada se i ovo desilo.

kakodane
Gost
kakodane

Ne mlati kad pojma nemas.

Cg1
Gost
Cg1

Počasni gradjanin Serbije

Roro
Gost
Roro

Čuješ djecu!On imao 31 a oni po 20..Ti pokojni momci su bili nasilni,taman kao ovi danas,škaljarci i kavčani…Napali njega i brata,razvalili ih..i bi mu ga rabota

Region
Gost
Region

Ajde reci prije tuče šta je bilo, bila je verbslna svađa,. To ti reci ko je počeo. Jer od toga je valjda sve počelo

kakodane
Gost
kakodane

Zarko je platio za to sto je bio poznat i uspjesan na strani. Nasa usmrdjela zabokrecina od provincije mu je zavidjela. Nepotizam, ko ciju porodicu poznaje, ko ce kome “ ucinjet” i sl. Ova je prica jedna sekspirovska tragedija i tek ce se neko nac da je isprica posteno. Sudijino ime ili imena se slabo nesto pominju u medijima, nece… Više »

crmničanka
Gost
crmničanka

Poseban lik! Jos sam pod utiskom posle sinocne emisije.. Kakva sudbina ali duh ga ne napušta, kao da je sa Cetinja 😉 podrška kralju!

Seka
Gost
Seka

On jeste sa Cetinja ali ubija ga ekavica. Skupa abolicija.

crmničanka
Gost
crmničanka

Ja ne pisem o tome, nego o duhovitosti.. A to da li prica ekavicom ili ijekavicom nebitno je, bitno je o cemu prica.. Pamet i inteligencija razumiju se svakako. Nemoj da nas politika svađa.

CT-LSCG
Gost
CT-LSCG

Po njemu se vidi da još nosi posljedice tragedije.

Marijana
Gost
Marijana

Umjesto komentara, citiracu Ivana Ivanovica koji je rekao Zarku: “Ko tebe ne voli, sa njim nesto nije u redu!”

Tomos
Gost
Tomos

Tu kso da Šekspira citiraš a be Ivanović koji svakog od 10.000 kolko ih je prošlo kroz emisiju istim riječima ispratio

crmničanka
Gost
crmničanka

I treba uživati u ovakvim umjetnicima dok možemo a ne moralisati, jer pojma nemate na kakve muke i iskušenja vi mozete naići u životu!

Lipovo
Gost
Lipovo

A ,,psihoanalitičar,, Ivanovicc, po običaju, je vazda u pravu? Mozze Žarko oprati biografiju, vremena je mnogo proteklo, ali savjest teško. Godina prodje ali NOCC nikad.

Филео
Gost
Филео

Свака ти част! То је наслов књиге, коју ће Жарко, ако Бог да, убрзо објавити, прије него пође у Црну Гору и дође са пушком о врату на врата несрећних мајки, које ће тек онда моћи да му опросте.

Toni
Gost
Toni

Zašto bih morao da ga volim? Pa sve da se eto ta tragedija nije nikada ni desila, zašto bih morao da ga volim? Dobar glumac, ali meni ti ne znači ništa, nemam nikakvu naklonost prema poznatim ličnostima, sem onih koji eventualno žive život običnih ljudi, ili pomažu unesrećenima ili slično. Pjevači, glumci, političari i razni drugi pozeri me ne zanimaju… Više »

Budimo realni
Gost
Budimo realni

A Žarko bi pametnije učinio da je odležao do kraja kaznu i to najviše zbog sebe i svoje savjesti. Nisam znao te momke, a ne poznajem ni Žarka nego čisto zamislim sebe ili nekog svog na obje strane pa izvučem sud. Ne daj Bože nikome i nadam se da će neko iz ovih njegovih knjiga izvući neku pouku.

Osa
Gost
Osa

I čitati bez predrasuda. Nego ovi koji bi najviše mogli naučiti iz njegovog iskustva čitaju jedino novine – kad se oni tamo pominju….

Tomos
Gost
Tomos

Kolko je metaka opalio rz “samoodbrane” da li je ispaljenih (kolko se sjećam iz cz 99-od 10 do 15 kom), samoodbraba ukoliko se doda niko od tih momčića nije ni izvadio pištolj…

Danko
Gost
Danko

Neka ti to momcica i neka ti to nijesu imali pistolje i neka ti to da nijesu zivotno prijetili i na kraju, neka ti to da ti ne bi isto uradio!!! Krace receno nijesi trebao ni da progovaras!!!

Tomos
Gost
Tomos

Prvo pogledaj kolko su imali godina ti momci. Drugo ukoliko nje imao povrede opasne po život valjda je i tebi takvom jasno da mu život nije bio ugrožen. Ni jedan jedini metak nije isaljen prema njemu, a on je 10-15kom. Reci što nije tačno navedeno…ili ne konentariši ništa.. Bolje je…

Bebin sendvicar
Gost
Bebin sendvicar

Momci su imali senvic u rukama. A veliki junak revolver. Da devedeeete nijesu bile godine u kojima su stralete zenske I muske vec povcele imati moc morao bi odlezati 25 godina u zatvoru

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Narod kod nas najviše voli da se svrstava na jednu stranu i osuđuje bez puno razmišljanja pa tako i u ovom slučaju. Činjenica je da niko normalan ne bi volio biti u koži tih stradalih momaka, a ni u koži Ž. Lauševića ka ni njihovih familija. Jedna jedina prisebna osoba mogla je da je bila tu sve ovo da spriječi.… Više »

Realno
Gost
Realno

Vec si stao na neciju stranu..

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Prosvijetli me da znam na cijoj sam strani. Krivice ima i kod pokojnih i kod Lausevica koji mi je drag glumac ali ipak ubica. Pokojnicima se ne moze sudit ali da Zarko nije pucao visu bi krivicu snosili ti momci. Opet ponavljam prst zle sudbine. Ne daj Boze ni krvniku!

Crnogorka🌷
Gost
Crnogorka🌷

Častan čovjek bi se utišao zbog familija nesrećnih a on pripovijeda o svojoj robiji, treba li da ga žalimo… s leđa ubiti djecu??!!

Biohazard
Gost
Biohazard

Postoji vise verzija , covjek ne zna u koju da vjeruje vise ….

Tomos
Gost
Tomos

U onu prvu, ja lično

Al3x
Gost
Al3x

Kukavicki pobio mlade momke i reklamira se.
Zalim porodice stradalih koje svakodnevno gledaju neukusne reklame i ne daju im rane da zalijece.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Krajnje neobjektivan tekst. Ti “momci” su imali 18 i 19 godina. I kad je uzeo pištolj, koji mu je bio u kolima oni su krenuli da bježe. Svu trojicu je pogodio s leđa. Dvojica su umrli, jedan ostao invalid. Nije kaznu kompletnu izdržao. Ako on sa time može normalnoi da živi ????

Rajan
Gost
Rajan

Ti momci su bili nasilnici, na zalost sto je upotrijebio pistolj, ali ko se sjeca tog vremena da isti nije ima pistolj licni opis bi mu promijenili a sobzirom da je nosio sociva I bez ociju vjerovatno…

Tomos
Gost
Tomos

Da nije ispalio tih 10-15metaka, već se pobio davno bi zaboravio na gu tuču sa tom djecom…a kolko se sjećam iz priče iz tog perioda ti momci su glasnije pričali nego što je Lauševiću odgovaralo, pa su htijeli da ih umire što je proizvelo tuču iz koje i nekoliko mrtvih…

Realno
Gost
Realno

Ti momci su htjeli da ih izbiju ali kad su vidjeli da je Zarko posao po “pojacanje”
Shvatili su ipak da nisu za tu pricu,ali bjese kasno

Tomos
Gost
Tomos

Ti momci su bili za svaku priču bili. Hrabri momci

Neko
Gost
Neko

I izuzetno dobri momci…izuzetno…

Precizno
Gost
Precizno

Momci su se svadjali sa prodavacicom a Lausevici su se umijesali. Imali su pistolj pa su valjda mislili da mogu i da sude.

Janko
Gost
Janko

Nesoj, koji mrzi sve crnogorsko….u ameriku bi dobio 2 dozivotne ali ovdje u vrijeme srbovanja zestokoga si dobio 4-5 godina…ajde zalite ga, posao je da jede hamburger sa pistoljem za pas!

Japaja
Gost
Japaja

Bitno je koliki je ko Crnogorac, nebitno je kakav je covjek, slazem se!

Tomos
Gost
Tomos

Kolko se sjećam osuđen je prvo na 14g

Mne
Gost
Mne

Ajde, ti nisi Janko ne go Jadno! Kakve veze ima srbovanje sovim, ajde radi nesto da ti mama nepuni friziderž manje bi lupo gluposti!

Zeljko
Gost
Zeljko

Druze skroz se sa tobom slazem drustvo ovdje se svrstava uz jace uz markantnije uz poznatije njih vise nema a on glumata dao bih ja njemu 30 god a ovi sto napadaju momke koji su imali po 19 god neka se stide pih

crmničanka
Gost
crmničanka

Srbi kažu da je crnogorac liberal, crnogorci da je srbin, ajde dogovorite se već jednom.

Gros
Gost
Gros

Aooo više kukavac taj crni što se reklamira sad, još da napiše knjigu zajedno sa jelenom djokovic

SOS CG
Gost
SOS CG

Smradina obicna

Tragikomedija
Gost
Tragikomedija

Koja legenda

Petar
Gost
Petar

Treceg je ranio dok je taj mladic pokusavao da pobjegne.

Realno
Gost
Realno

Sirili su hrabrost(m.da) on im ih je skupio u 2 sa 2..

Rajan
Gost
Rajan

Siledzijstvo…

Send this to a friend