Kultura

Novi život kamena

Izložba radova akademskog vajara Dragana Mihaljevića otvorena je preksinoć u galeriji „Koncept art space“. Umjetnik se prvi put predstavio podgoričkoj likovnoj publici sa pet skulptura u kamenu i jednom slikom. Otvaranje izložbe pratio je muzički kolektiv „Kino kultura“.

Dragan Mihaljević diplomirao je na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju 2007. godine u klasi Pavla Pejovića.

“Izložene skulpture su stari radovi koji su nastali prije šest, sedam godina, dok je slika skorijeg datuma. Iznenađen sam kako je sve zajedno dobro ,,leglo“ u galeriji ,,Koncept art space” i ima neku svoju priču”, kazao je Mihaljević.

Galerija ,,Koncept art space“ je umjetnički prostor koji je osmislila nevladina organizacija „Koncept”, kao platformu za realizaciju svojih aktivnosti. Predsjednica te NVO Dubravka Duletić istakla je da se ta nevladina organizacija bavi podrškom i afrmacijom umjetnika.

“Odlučili smo se da Dragan Mihaljević bude prvi na listi manje afirmisanih, ali ne manje kvalitetnih umjetnika, koji će se predstaviti likovnoj publici. Ponosni smo na to što smo uspjeli da umjetnika, koji je dugo godina stvarao, ali nije bio prisutan u javnosti, konačno izvedemo na svjetlost dana i predstavimo publici u najboljem mogućem svijetlu. Umjetnik je na izložbi pokazao na koji je način oživio kamen udahnjujući mu novi život, ali kako on, kao vajar i slikar, na fin način veze svoje platno”, istakla je Duletić.

Ona je navela da ovom izložbom počinje koncept zvani ,,Novembar.“

“Svakog ponedjeljka tokom novembra u galeriji ćemo predstavljati po jednog manje afirmisanog umjetnika. Nakon ove izložbe, publici će se predstaviti Srđan Sićko Milić, Dalibor Ševaljević i Petar Delijević”, najavila je Duletić.

Ona je podsjetila da su se do sada u galeriji ,,Koncept art space“ predstavile Sanja Raonić, Ivana Stanić, Dijana Lazović, Jelena Tomašević i Katarina Švabić.

“Riječ je o afirmisanim umjetnicama koje su svojim predstavljanjem dale podršku galeriji pokazujući koliki je njen kapacitet”, istakla je Duletić.

Send this to a friend