Kultura

Održano muzičko poetsko veče Noć skuplja vijeka

Na platou ispred crkve Svetog Ilije u Zagori održano je muzičko poetsko veče pod nazivom „Noć skuplja vijeka.“

Program je otvorio Ivo Kostović, predsjednik Odbora za kulturu grbaljskog sela Zagora, koji se zahvalio Opštini Kotor i Kulturnom centru „Nikola Đurković“ zbog organizacije ove večeri na mjestu sa kojeg se pruža predivan pogled na Lovćen, cijelu crnogorsku obalu, dio hrvatskog primorija i prema Dračkom rtu.

Bio je to lijep i nesvakidašnji poetsko-muzički program u kome su posjetioci uživali u spoju Poezije Montenegrine, koju je kazivao glumac Slobodan Marunović i muzike koju je na gitari interpretirao prof. dr Rade Amanović.

Govoreći stihove iz „Luče mikrokozme“, „Gorskog vijenca“ , „Noć skuplja vijeka“, Tomovićeve „Potonje ure Njegoševe“, zatim Kostićeve „Sleđene tišine Visitora“, „Pisma s Grahovca“ Jevrema Brkovića i djela Vita Nikolića, Marunović je napravio istorijsko putovanje kroz crnogorsku poeziju.

U sve to uklopila se interpretacija autorskih kompozicija, koje su takođe nastajale na teritoriji Crne Gore, kao što su „Još ne sviće“, „Montenegro Mediterano“, „Poljem se vija“, u aranžmanu profesora gitare Rada Amanovića.

Uz sazvučje stihova uz melodije gitare koje su se međusobno dopunjavale, Marunović i Amanović su oživjeli prijatnu boemsku atmosferu, koja je ovu noć pretvorila u intiman doživljaj na platou ispred crkve u Zagori.

Organizator ove muzičko poetske večeri je JU Kulturni centar „Nikola Đurković“.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
zdravo
Gost
zdravo

Lijepo.. steta sto se ovakvi i slicni dogadjaji ne najavljuju unaprijed, kako bi posjecenost gradjana bila veca.

Send this to a friend