Kultura

Počele pripreme na realizaciji predstave Mali pirat

U koprodukciji Centra za kulturu Tivat i Gradskog pozorišta iz Podgorice u Tivtu su započele pripreme na realizaciji nove pozorišne predstave. U pitanju je MALI PIRAT, kojeg je po motivima romana Anta Staničića napisala Aleksandra Glovacki. Režija je povjerena Milanu Karadžiću, a u autorskoj ekipi su još i: kostimografkinja je Dragica Laušević, kompozitorka Irena Popović Dragović, koreograf Nebojša Gromilić, scenograf Boris Maksimović, dramaturg Dubravka Drakić.

“Mali pirat” je roman Anta Staničića čija se radnja odvija u osamnaestom vijeku, kada su morima harali gusari. U romanu je oslikan život bokokotorskih pomoraca i njihovih narodnih običaja. Ovaj roman pored avanturističkih događaja šalje i poruku o ljubavi, kako prema drugim ljudima i nacijama tako i prema porodici.

U predstavi za sve generacije koja okuplja veliki ansambl igraju: Dubravka Drakić, Pavle Ilić, Branko Ilić, Miloš Pejović, Goran Slavić, Branka FEmić, Katarina Krek, Jelena Simić, Jelena Đukić, Pavle Popović, Maša Labudović, Marija Đurić, Omar Bajramspahić, Sanja Popović i Jovan Krivokapić, a biće angažovana djeca polaznici škole glume Miloš Kašćelan, Ivan Kašćelan, Aleksa Baćević, Filip Petrović kao i plesne grupe iz Tivta i Kotora.

Premijera predstave u Tivtu je planirana za 20. decembar, dok će podgorička premijera biti sedam dana kasnije 27. decembra 2018.

Predstava se radi u susret obilježavanju 110 godina od rođenja jednog od najpoznatijih pisaca dječijih knjiga iz druge polovine dvadesetog vijeka Anta Staničića, koji je rođen 1909. godine u Tivtu.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
sole
Gost
sole

jedva cekam predstavu

Komentator
Gost
Komentator

Fino. Ovo je jedan od najljepših romana koje sam čitao kao dječak. Još se sjećam posljednje rečenice koja se odnosi na mornare: “Kad su kod kuće čeznu za morem, a kad plove misle na zavičaj”

Send this to a friend