Kultura

Poljski pjesnik na Cetinju: Bogdanović ugostio Zagajevskog

Ministar kulture Aleksandar Bogdanović sreo se na Cetinju sa poljskim pjesnikom i esejistom Adamom Zagajevskim, dobitnikom ovogodišnje međunarodne nagrade “Književni plamen”za 2018.godinu.

Bogdanovic je čestitao Zagajevskom na ovom značajnom književnom priznanju i istakao da Crna Gora ima posebnu čast da i ove godine ugosti jednog od velikana savremene književnosti.

Tokom susreta je razgovarano o ovogodisnjem Regionalnom festivalu izdavača i pisaca BOOKA 2019 i utiscima Zagajevskog nakon održane književne večeri u Pogorici.

Zagajevski je istakao da je posebna čast i zadovoljstvo biti dobitnik nagrade inspirativnog naziva kakva je “Književni plamen”, a čiji su prethodni dobitnici Mario Vagas Ljosa, Klaudio Magris i Orhan Pamuk.

Sagovornici su razmijenili mišljenja o značaju i važnosti književnosti u savremenom društvu,a razgovarano je i o brojnim kulturnim vezama Crne Gore i Poljske.

Odluku o ovogodišnjoj nagradi “Književni plamen” donio je žiri kojim je predsjedavao nobelovac Mario Vargas Ljosa, a članovi su prof. Aleksandar Jerkov, prof. Sonja Tomović Šundić, prof. Siniša Jelušić i direktor „Nove knjige“ Predrag Uljarević.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
AS
Gost
AS

MOZELI SE NEKO KO NIJE CLAN DPS ZAPOSLITI U MINISTARSTVO.AKO MOZE RADO BIH DOSAO DA RADIM.

Raspucin
Gost
Raspucin

Moze al prvo da nauci pravopis. Ne pise se mozeli nego moze li!

Send this to a friend