Kultura

Preminuo glumac Igor Pervić

Glumac Igor Pervić preminuo je jutros – u utorak, 23. aprila – u 52. godini, u svom stanu, pišu Večernje novosti.

Od zlatnog dečka domaće kinematografije, Igor Pervić je brzo postao neko čije se ime, nažalost, povezuje sa teškim drogama.

Glumio je u mnogim filmovima kao što su “Crni bombarder”, “Lajanje na zvezde”, “Bure baruta”, “Sivi dom” i poznatim serijama “Ranjenik”, “Vuk Karadžić”, a prvi put se pojavio na javnoj sceni sa samo sedam godina.

Rođen je u Beogradu 29. oktobra 1967. godine, a i sam je priznao kako je počeo da uzima drogu.

“Jedna djevojka, pokoj joj duši, koja je sada mrtva… Ja sam bio strašno zaljubljen u nju… Imao sam motor, “tomos automatik”, tad sam imao nekih 17 godina. To je tada bilo ne možeš da zamisliš, imati taj motor. I ja je stavim na motor i ona mi kaže: “Ajde, vozi me na Novi Beograd, imam nešto hitno tamo da završim”, pričao je Igor.

“Ja vidim njoj nešto nije dobro, a ja tada stvarno nisam ništa znao o teškim drogama. Došli smo do zgrade i ona me pošalje na treći sprat. Za nju sam bio spreman sve da uradim. Nađemo se mi na trećem spratu i ona poslaže sve “rekvizite”, ja gledam zapanjeno šta to ona tamo krčka… I stavi ona meni špric, a ja sam se igle bojao kao groma. I ja naravno da bih tu djevojku očarao, onako mlad i glup, kažem hajde. Okrenem glavu na drugu stranu i ona mi to uradi. Nije jedan dan prošao, ja sam se ponovo… To. Nikad nisam uzimao na nos. U početku nam nije trebalo mnogo para, ali kasnije”, rekao je pokojni glumac jednom prilikom.

Kasnije je upoznao svoju veliku ljubav, pjesnikinju i književnicu Jasminu Holbus, koja mu je pomogla da prebrodi težak period.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Hogar
Gost
Hogar

Šteta, počivaj u miru.

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Djaolja droga.

Simpa
Gost
Simpa

A besvakoga stoe ovo

R. Srpska
Gost
R. Srpska

Mlad čo’ek.
Život nije ništa.
Samo čuješ neko umro.

boki
Gost
boki

Šteta, nije mogao sa drogom da se izbori…

MikiMiki
Gost
MikiMiki

Jedna od najgospostvenijih figura tzv” beogradskog asfalta”. Uostalom, kao i njegovi roditelji. Ma zalost, bilo je to sto je bilo. Ostace upamcen.

Danko
Gost
Danko

Steta! RIP!

Podgoricanin
Gost
Podgoricanin

Greota…

Send this to a friend