Kultura

Putuj i ponesi pozdrav, znaj da si ostavio traga

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Mnoge kolege danas su se potresnim riječima oprostile od legendarnog glumca Marka Nikolića na komemoraciji koja se održava danas u Narodnom pozorištu.

Mnogobrojni ljudi sa tugom na licima upisivali su se u knjigu žalosti, a među prvima u Narodno pozorište pristigli su Markova porodica, supruga Dubrakva, ćerke i sin, kolege Tanasije Uzunović, Nenad Stoimenov, Dara Džokić, Nebojša Bradić, Rada Đuričin i drugi glumci.

Glumica Svetlana Ceca Bojković oprostila se dragog kolege ovim riječima:

“Mare moj, ne mogu da vjerujem da stojim ovdje i pričam sve najljepše o tebi na ovoj sceni gdje smo toliko radili. Pored bolnog gubitka svi tvoji imaju čime da se ponose. Tobom! Moj Gigo, ponesi moj pozdrav tamo među zvijezdama gdje ideš među najsjajnije i najveće. Radili smo mnogo i voljeli smo se kao dva stara druga. Nisam ni sanjala da ću stajati ovdje i govoriti sve lijepo o tebi a da tebe nema. Vjerujem da se tvoja energija širi svuda do svake ove galerije. Putuj i ponesi moj pozdrav, Mare moj, i znaj da si ostavio traga”, neutješna je Ceca Bojković.

Glumica Gorica Popović jedva je pročitala posljednje pismo Marku Nikoliću.

“Dragi Marko, teško je oprostiti se sa tobom danas. Prije samo mjesec dana vraćali smo se kući, entuzijastično si pričao o svom brodu, šta treba uraditi, kako ćeš ga sređivati… a pred ulazak rekao si: Vidimo se… Nismo se vidjeli”, jedva je izgovorila Gorica.

“Marko kao Giga se brzo ustoličio u najomiljenije glumce publike. A on se gospodski i često preskromno nosio sa popularnošću. U Pogrešnom čovjeku, posljednjem našem projektu magija je biti na setu s njim. Ta magija je u toj njegovoj jednostavnosti. Pričali smo o životnim stvarima. Nije htio da bude samo glumac, želio je da bude prijatelj, da uživa, da se bavi ribolovom… Velika je praznina i teško je”, rekla je Gorica.

I glumica Ljiljana Blagojević potresnim riječima oprostila se od prijatelja:

“Dobri naš, Marko. Lider na sceni, lider svuda. Nije štedio na talentu, dobroti, autoironiji, humoru… Njegov Giga Moravac bio je najpopularniji među svim Jugoslovenima. Neko kome su se do poda klanjali zbog pozorišne čarolije. Staće Ibar voda na trenutak. Ako postoji raj, onda postoji i nebeski Dunav i nebeski brod i Marko koji u njemu sjedi svoj na svome. Hvala ti na svemu prijatelju, brate”, rekla je glumica.

Podsjećamo, Marko Nikolić je rođen u Kraljevu 20. oktobra 1946. godine. Glumu je diplomirao na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu. Bio je član Narodnog pozorišta od 1970. godine. Igrao je u pozorištu, filmu i na televiziji. Preminuo je 02. januara 2019. godine u 73. godini života.

Glumac će biti sahranjen danas, 5. januara u Aleji zaslužnih građana.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
R. Srpska
Gost
R. Srpska

Ajde crnogorčine proklete, dosta je više jugoslovenštine. Šugosmrdoslavija se raspala prije 3 decenije. Marko Nikolić je Srbin i ima veze sa vama kao neki Portugalac ili Finac. Da krep’a kakav crnogorski glumac, u Srbiji to niko nebi objavio jer ste strana država i strani narod. A da slučajno i objavi, niko nebi ni ostavio komenrtar. Današnja sršska omladina zna svako… Više »

EstradniFilozof
Gost
EstradniFilozof

Još jedan od velikih glumaca koji je nastavio nepotističku tradiciju sistematskog uništavanja srpske glumačke scene. I nije ga sramota bilo da javno priča o tome da je kćerku preko veze ubacio na FDU. Da se kladimo da mu kćerka nikad neće dostići njegov nivo glumačkog kvaliteta?

R. Srpska
Gost
R. Srpska

A đta tebe briga šta se deđava sa glumačkom scenom u tebi jednoj stranoj zemlji i stranom ti narodu ???

Dado
Gost
Dado

Volim te kao oca svoga mozda i vise svaki put kad sam te gledao bio sam veso kao malo dijete dusa me boli dok pisem ovo al zelim da te nikad ne zaborave veliki covjece

R. Srpska
Gost
R. Srpska

Ne laprdaj Dado.
Tipičnje gnjusne i licemjerne crnogorske fore.
Ovamo mediš i sladiš, a prvom prilikom bi mu nož u leđa zabio.

Komita
Gost
Komita

Putuj Marko I fala ti za svaki minut koji sam proveo gledajuci te na televiziji,!

ND
Gost
ND

Obilježio si jedno vrijeme.

Send this to a friend