Kultura

Šetalište u Brindiziju u Italiji nosiće ime Jelene Savojske

Centralni kej Seno di Ponente u luci Brindizi u Italiji biće nazvan po crnogorskoj princezi Jeleni Petrović Njegoš, odnosno kraljici Italije Jeleni Savojskoj, supruzi kralja Italije Vitorija Emanuela III, piše list Brindisi report, a prenosi Share Montenegro.

Svečana ceremonija održaće se u subotu, 18. maja kojom će se otvoriti događaj “Brindizi za Prijestonicu Italije, zemlja se opet odavde rađa”.

Ceremoniju je inicirao Ugo Patroni Grifi, predsjednik uprave lučkog sistema.

Na događaju će biti prisutan i Miroslav Šćepanović, ministar savjetnik u ambasadi Crne Gore u Rimu.

Seno di Ponente se nalazi u takozvanoj unutrašnjoj luci, istorijskom dijelu grada kojeg turisti rado posjećuju, a mještani obožavaju.

Tu se nalazi i interesantni spomenik italijanskoj mornarici izgrađen 1933. godine u obliku kormila visokog 54 metra.

Osim toga, na ovom šetalištu se nalazi i Piazza Vttorio Emanuele II sa poznatim vrtovima Brindizija i mnoge druge znamenitosti.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Velimir136@gmai
Gost

Svaka čast na lijepom gestu Italijanima!
Velika Jelena je to zaslužila!

Mirjana A.R.
Gost
Mirjana A.R.

Bravo Ugo Patroni Grifi, bravo Italija! A kod nas joj postmrtno dodijelili nagradu “Iskra” za filantropiju, i to prije par god. ka’ da će je to obradovat’ a priznanje na zid okačit’.

Mirjana A.R.
Gost
Mirjana A.R.

Bravo Ugo Patroni Grifi, bravo Italija! A kod nas joj postmrtno dodijelili nagradu “Iskra” za filantropiju, i to prije par god. ka’ da će to priznanje na zid okačit.

Send this to a friend