Djeca

Ne ugrožavajte djeci privatnost

Svako dijete sigurno nešto krije od roditelja. Ali velika je greška ako odrasli stalno glume detektiva i ne dozvoljavaju mališanima da zadrže trunčicu privatnosti. Tako se zapravo stvara međusobno nepovjerenje, iako roditelji odbijaju da priznaju svoju krivicu.

Stručnjaci upozoravaju da djeca imaju pravo da ne dozvole da im se čita svaka poruka koju ispišu i preslušava svaki razgovor sa vršnjacima. Umjesto da im “čeprkate” po telefonu, pametnije je da ih samo suptilno upozorite da ne želite da iznevjere vaše povjerenje, a da im čitate poruke tek kada posumnjate da rade nešto neispravno i opasno.

Ukoliko tinejdžer napravi neku grešku, pogrešno je da ga grdite u društvu, pred svima. Sačekajte da ostanete sami pa mu u četiri oka recite zašto nije smio to da uradi i kakve ga posljedice čekaju.

Nemojte da ga ismijavate ako vam iznese neki problem, već ga ubijedite da je bolje da se uvijek za pomoć obrati vama. Ako ste već naslutili šta ga muči, pretvarajte se da niste znali dok vam nije rekao o čemu se radi.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
JAAA
Gost
JAAA

.Vreba sve i svasta danas..Zato se ne slazem sa tom privatnoscu..Treba im kada spavaju , obrnuti sve dzepove naopacke i kontrolisati im novac…Glumite da im vjerujete i sve provjerite..Inace zakasnicete …pa ce biti ” kuku -lele…

Bla bla bla
Gost
Bla bla bla

Potpuno si u pravu i slazem se sa tim da im treba kontrolisati telefone stvari. Deci treba davati samo onoliko koliko je dovoljno za neke osnovne potrebe u toku dana . Jer vise novca pravi probleme. Ako kuci ima sta da jede i pije i kupuje mu se da se obuce,obuje u skoli dobija za obrok ne treba mu vise… Više »

Send this to a friend