Dom

Koja kuhinjska daska je najbolja?

Plastična, drvena ili od bambusa – svako ima omiljenu, ali najvažnije je da koristimo različite daske za svježe meso i povrće, voće i pripremljenu hranu.

Plastična

Lakše se održava jer se može prati i u mašini, ali je sklonija dubokim ulegnućima koja su stjecište bakterija.

Studije pokazuju da plastične daske imaju više bakterija nego drvene. Zato je veoma važno da nakon korišćenja operete dasku i ostavite je da se potpuno osuši prije nego što je sklonite.

Bambus 

Pošto upija manje vode od drvenih dasaka, mnogi vjeruju da je i iz higijenskih razloga bambus pravi izbor. Problem je taj što je bambus tvrđi od drveta, što znači da može da ošteti nož. Stručnjaci ga preporučuju za sitnije sjeckanje, samo vodite računa da budu bez formaldehida.

Drvo 

Drvena daska je prijateljski nastrojena prema nožu, jer je mekana, a osim toga u njoj se ne prave tako duboki zarezi kao u plastičnim. Studije pokazuju da se salmonela na njima manje širi nego na plastičnim. Na drvenim daskama bakterije potonu daleko ispod površine, gde se ne razmnožavaju i na kraju umru. Ako je pravilno održavate, može da traje godinama. Nikako je ne stavljajte u mašinu za pranje sudova.

3

avatar
1000
2
1
0
 
3
bee geeTragikomedija🎭Dum spiro spero
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Tragikomedija🎭
Gost
Tragikomedija🎭

Najbolja daska je daska puna mesa.

Dum spiro spero
Gost
Dum spiro spero

Tanjir i nema razmušljanja 🙂

bee gee
Gost
bee gee

Hocete da kazete da cete lupati snicle na tanjiru?

Send this to a friend