Dom

Riješite se nereda u kući za samo sat vremena

Sređivanje kuće nekada može oduzeti puno vremena. Međutim, ukoliko je u vašoj kući haos, a gosti su vam se najavili, donosimo vam savjete kako da brzo dovedete svoj dom u red.

Prvo što trebate uraditi jeste da pospremite razbacane stvari. Za ovo će vam trebati nekih petnaestak minuta. Da biste imali čistu kuću, svaku stvar morate vratiti na svoje mjesto. I naravno, dobro organizovati stvari. U plastične kutije ubacite sitnice koje su razbacane, poput daljinskih upravljača, olovaka ili igračaka ukoliko imate djecu.

Krevet obavezno pospremite i zategnite posteljinu.

Kada ste raščistili nered, počnite čišćenje kuhinje za šta će vam trebati 15 minuta. U mašinu za suđe natrpajte neoprano posuđe. Ukoliko nemate mašinu, operite posuđe, jer kuhinja izgleda najneurednije upravo zbog neopranog posuđa. Operite radne površine i posušite ih.

Zatim počnite čišćenje kupatila. Za to će vam trebati desetak minuta. Dasku za wc šolju poprskajte dezinfekcionim sredstvom i obrišite kuhinjskim papirom.

Potom ubacite kiselinu unutra. Dok kiselina odstoji, očistite lavabo i tuš-kabinu. Potom izribajte wc šolju i pustite vodu.

Kada očistite kupatilo, vrijeme je za brisanje prašine. Za ovo će vam trebati desetak minuta. Pobrišite prašinu sa stolova, polica i TV-a.

I na kraju, za brisanje podova trebat će vam desetak minuta. Podove pometite, a zatim obrišite sredstvom za čišćenje podova.

3

avatar
1000
3
0
0
 
3
Budimo realniMimaMeteor
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Budimo realni
Gost
Budimo realni

О Боже има ли те?!!!

Mima
Gost
Mima

Meteor,slažem se sa tobom.Šta sve neće pisati??Ko da tako ne radi većina žena.

Meteor
Gost
Meteor

Ovo je nesto najgluplje sto sam procitao.
Proato vrijedja inteligenciju.

Send this to a friend