Moda U poznim godinama traže je svjetski poznati brendovi

Alis ima 96 godina i kao model radi za Gucci i Valentino

Većina modela svoje karijere započinje u ranim tinejdžerskim godinama i “penzionišu” se tokom tridesetih, ali 96-godišnja Alis Pang nije obična manekenka. Naime, ona je počela da radi u industriji mode kada je imala 93 godine.

Alis je iz Hong Konga i uvijek je voljela da se oblači dobro i izgleda elegantno, ali tokom života nikad nije ozbiljnije razmišljala o manekenstvu. Ipak, njena unuka je mislila kako baka to ima u sebi pa kada je vidjela oglas u kojem se traže modeli stariji od 65 godina, poslala je njene fotografije – i izabrali su baš nju.

Kako nikad nije bježala od izazova, Alis je odlučila da proba i iako nije znala ništa o tom poslu, imala je sve osobine da uspije u njemu. Danas je prepoznatljiva kao jedna od najboljih starijih manekenki u Aziji.

“U početku nisam znala kako da se bavim manekenstvom pa me je menadžerka dosta naučila, a i djevojke mi pomažu u šminkanju. Postepeno sam razvijala zanimanje za manekenstvo i postajala sam bolja u tome. Ušla sam u industriju s 93 godine i ovo mi je treća godina kako radim kao model”, rekla je i dodala kako je snimila nekoliko reklama i spotova za razne brendove kao što su Gucci, Ellery ili Valentino.

Alis svoju formu ne pripisuje vježbanju, a kaže kako nema čak ni jutarnju rutinu. Kaže kako su za sve zaslužni geni.

Dok je većina ljudi puna hvale za njen aktivni životni stil i hrabrost da započne potpuno novu karijeru u svojim devedesetima, Alis ima i kritičare, a većina njih kaže da bi trebalo da se blači i ponaša u skladu s godinama.

Ipak, odlučila je da ih ignoriše rekavši da joj je bitna jedino – njena sreća.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Jaa
Gost
Jaa

Preslatka bakica 🙂

zdravo
Gost
zdravo

Cestitke s praom!

Send this to a friend