Moda

Kroksice sa platformom novi modni trend

Nakon što je Kristofer Kejn predstavio svoje luksuzne kroksice mramornog uzorka, optočene kristalima i krznom, koje je uspješno spario s visokom modom, dizajner modne kuće Balenciaga Demna Gvasalija sve je iznenadio svojim još ekstremnijim dizajnom sandala i to sa plaformom.

Gvasalija

Ovaj gruzijski dizajner je svoju liniju omraženih kroksica predstavio na Paris Fashion Weeku, kao dio Balenciagine kolekcije za proljeće/ljeto 2018.

Neobične sandale koje uglavnom viđamo na djeci, mogle bi da postanu pravi ljetni hit, ako uzmemo u obzir da sve što izađe iz Gvasalijinih ruku postane rasprodato u rekordnom roku.

Njegove kroksice ukrašene su dječjim broševima i imaju 10 centimetara visoku platformu. Iako su ove papuče dosad bile rezervirane za kuću ili plažu, Gvasalijina vizija omražene obuće je puno ženstvenija.

Balenciagini modeli nosili su kroksice uz lepršave maksi haljine, pa ćemo vjerovatno ove sandale dogodine gledati i češće nego što mislite.

“Riječ je o vrlo inovativnoj cipeli. Lagana je i napravljena je u jednom komadu ubrizgavanjem tekuće plastike u kalup. Za mene je ova vrsta tehnike i rad s ovim vrstama materijala vrlo u stilu Balenciage”, kaže proslavljeni dizajner.

Send this to a friend