Psihologija

Operez: Navike koje čine da brže starimo

Svakodnevne navike utiču na kvalitet našeg života. Za neke mislimo da su dobre za nas, ali mogu biti jedan od okidača koji dovode do prevremenog starenja. Ovih pet svakodnevnih navika mogu uticati na kvalitet vaše kože i izgled.

Dijete sa niskim procentom masti
Da biste spriječili pojavljivanje intezivnih bora važno je da redovno unosite Omega 3 masti. Restriktivne dijete sa niskim procentom masti mogu biti uzročnik pojave bora i prevremenog starenja.

Krema za sunčanje
Kremu za sunčanje ne treba samo koristiti u toku ljetnjeg odmora. Zbog prevelike izloženosti UV zracima koža brže stari i postaje suvlja. Dermatolozi preporučuju da se krema za sunčanje nanosi i kad je oblačno vrijeme, pošto je tad UV zračenje najveće – oko 20 odsto.

Slatkiši
Svi znamo da slatkiši nisu najbolja stvar na svijetu. Međutim, prema istraživanjima čoklada sa niskim procentom šećera utiče na hormon sreće, a hormon sreće spušta hormone stresa i prevremeno starenje. Nikog nije ubila štangla čokolade.

Manjak sna
Svakom je potrebno barem sedam sati sna. Nedovoljno sna utiče na organizam i proizvodi uznemirnost koji dovodi do stresa. Stručnjaci preporučuju da se u krevet ide što ranije kako bi sebi obezbjedili energiju i mentalnu snagu za naredni dan.

Stres
Jedan od glavnih uzročnika mnogih bolesti. Brojne naučne studije ukazuju da hronični stres utiče na ćelije u našem organizmu koje prestaju da se dijele, što za posljedicu ima prevremeno starenje.

Send this to a friend